onsdag, oktober 18, 2006

grönsaksmysterier

Varför gråter man mycket mera när man hackar spansk lök än när man hackar svensk lök?
Varför är spanska gurkor knottriga och svenska gurkor släta ? Dom smakar ju likadant.
Tomater smakar förresten mer och godare i Sydeuropa.

Var i Sverige kan man få tag i en god café cortado? Jag kommer verkligen att sakna café cortado när jag flyttar till Sverige. Här saknar jag saltlakrits. Har varit sugen över en vecka nu men i övermorgon så...
Blir man aldrig nöjd?

Ja , jag har tråkigt och en envis huvudvärk (för lite cortado kanske? ) och vädret är trist , grått och regning. Det är väl då såna här viktiga funderingar kommer upp.

9 Comments:

Anonymous Anonym said...

För att det är mer synd om spansk lök och för att spanska gurkor vänsterprasslar mer?

6:16 em  
Anonymous Anonym said...

Huvudvärk är ett klassiskt symptom på för lite kött och fisk i kosten.

7:10 em  
Blogger Thérèse said...

Herman Hedning - ja det låter ju rimligt

Niklas - Icke! Jag har ätit mer fisk den senaste månaden än dom senaste 7 åren så det måste vara tvärtom

7:59 em  
Anonymous Anonym said...

Niklas, har du några belägg för det där påståendet?

8:35 em  
Blogger Thérèse said...

Herman Hedning - instämmer , vill gärna höra om Niklas har belägg för det påståendet

8:46 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Om du vill att de svenska gurkorna ska kännas mera spanska: http://www.kondomkungen.se/wpt/view/2/802/26802/

Förlåt, detta säger säkert mer om min sjuka hjärna och dess associationer än om dig. Bara på skoj. ;-)

Den spanska löken är kanske starkare än den svenska?

10:50 em  
Blogger Thérèse said...

Cliff Hanger - haha , inget att be om ursäkt för. Jag tyckte det var riktigt kul.
Får väl inhandla Billy Boy extra knottriga om jag blir sugen på spansk gurka i Sverige då. haha
Nej jag brukar mest ha gurka i sallad och på smörgåsen så då spelar inte knottrigheten någon roll.
Jag märker nu hur man kan tolka inlägget haha men det tänkte jag inte på när jag skrev.

11:00 em  
Anonymous Anonym said...

Gurkorna i Spanien är knottriga för att de fryser, naturligtvis, och spansk lök har starkare andedräkt för att de äter mer vitlök...

8:09 fm  
Blogger Thérèse said...

Herman hedning - nej jag tror mer på att dom vänsterprasslar än att dom fryser. Man har inte lika stor anledning att frysa i Spanien som i Sverige. Fast det där med vitlök låter rimligt.

12:41 em  

Skicka en kommentar

<< Home