fredag, juli 28, 2006

zoo

Idag har jag och familjen tillbringat hela dagen på Madrids zoo. Något jag verkligen kan rekommendera alla som besöker Madrid speciellt om man har barn med sig. Det är ett väldigt fint och grönt område , vilket är sällsynt i Madrid , och det finns många olika sorters djur att titta på. Djuren är oftast skilda från besökarna med vattengravar och inga stängsel så det känns som man kommer rätt nära dom. Det finns bra och tydliga skyltar med information vid alla djur på både spanska och engelska.

Området är stort och trevligt att promenera i så ska man besöka det får man nog räkna med att avsetta en hel dag. För den som inte orkar promenera finns små "bilar" (likande dom man skjutsar rörelsehindrade på flygplatser i) att hyra och ett mini-tåg går runt området. Annars är det gott om bänkar så man kan gå lugnt och sätta sig och vila där man behöver. Finns också gott om platser att äta eventuell medtagen pic-nic. Vill man hellre köpa mat och fika finns ett antal restauranger men precis som på andra såna ställen tror jag dom är ganska dyra , iallfall om man jämför med motsvarande spanska ställen på stan , jag köpte bara kaffe och glass så jag vet egentligen inte vad det kostar att äta.

Mina barn som tidigare varit på djurparker i Sverige , Danmark och Venezuela saknade ett barnes zoo där man kan få klappa och gulla med djuren.
På zooet finns ett fint akvarium med bland annat tropiska fiskar , sjöhästar , maneter , bläckfiskar , hajar , stora sköldpaddor och mycket mera. Det finns också ett terrarium som inte jag var så väldigt imponerad av med ormar , ödlor , spindlar, skorpioner och annat.
Så finns det möjligheter att se olika shower med delfiner , sjölejon , rovfåglar , papegojor och få guidade turer vissa tider. allt detta ingår i entréavgiften som är ganska dyr 14.90 € för alla över 7 år och 12.20 för barn mellan 3 och 7 år , under 3 år går man in gratis och det finns rabatter om man är en stor familj med många barn.

Vi såg en delfin-show som var jättefin. delfinerna och deras skötare var helt underbara men före och mitt i showen hade man lagt in ett nummer med vattenbalett som påminde om en 50-tals kabarét. Kändes helt malplacerat även om tjejerna säkert var jätteduktiga på det dom gjorde.

Har man bil finns parkering direkt utanför och buss 33 stannar precis utanför entrén till zoo men annars kan man ta metro nummer 10 till Casa de Campo och gå cirka 10 minuter. Det är ganska dåligt skyltat men egentligen bara en väg att gå. Det fungera också att åka till Batán , staionen före Casa de Campo , vid nöjesfältet Parque de Attraciones men den vägen rekommenderas inte för då går man förbi prostituerade , hallickar och torskar som tyvärr är vanliga i parken Casa de Campo. Vi såg en sliten kvinna enbart kädd i t-shirt och högklackat , inga trosor eller andra kläder. Tyvärr är Casa de Campo fint men ett tillhåll för prostitution och droger men även "vanliga" Madridbor i alla åldrar som vill lämna stan för några timmar.

Men det var zoo det här skulle handla om. Idag har vi som vanligt haft en drygt 40-gradig värme och sol från en klarblå himmel så även djuren verkade tycka det var en aning jobbigt. En elefant och en ren badade. Dom stackars renarna såg verkligen ut att lida i värmen.

Lägger in lite djurbilder , tyvärr blev inte dom på koalorna särskilt bra så ni får åka till Madrids zoo och titta på koalor själva


röd panda


delfin


elefanter


trött dromedar


tigrar


suddiga lejon


giraff och zebror


lama och stora fåglar


buffel


vattenbalett


mera vattenbalett

8 Comments:

Blogger becka said...

Är lite kluven inför djurparker...älskar att gå dit och titta på djuren, men tycker egentligen inte att djur ska bo i djurparker, aktivisten i mig vill bara släppa ut dem;-)

11:15 fm  
Anonymous Anonym said...

Men vad är det för slags djur på de två sista bilderna..?

8:12 fm  
Blogger Thérèse said...

Becka - jag håller med dig , jag tycker inte heller att djur ska sitta i burar men det är kul att gå och titta på djur i djurparker

Anonym - haha , vattenbalett-kvinnor kallas dom

6:13 em  
Blogger Östermalmsräven said...

Jag ska nog banne mig ta och titta till det zoo som ska finnas här i Bangalore! Allmänt är det ju tråkigt att stirra på dåsiga djur som lullar runt på en liten jordplätt men har man tur så kanske man kan tajma när tigrarna får mat eller liknande...

6:33 fm  
Blogger Thérèse said...

Räven - en kompis till mig var på zoo i Jaipur i Indien , det var tydligen riktigt eländigt med små trånga burar mer eller mindre vanskötta djur. Fast det kanske är bättre i Bangalore

10:54 fm  
Anonymous Anonym said...

Best regards from NY! Cad tennis court savannah male sauna http://www.land-rover-sales-series.info/Gmc_great_lakers_motorhome_club.html Texas legal recruiter dallas Telecharger jeu scrabble zyban quit smok Eye lasik surgery vancouver Furniture companies wendell nc http://www.cpu-fans.info/Dietary-supplement-exporters.html How long do clomid side effects last Cadillac eldorado owners club Bmw f650 2001 for sale builder's kitchen Mercedes benz 500 sec dietary supplements Chapter fha mortgage refinance

7:30 fm  
Anonymous Anonym said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP http://www.roulette-online-5.info/Bingoparlor.html W to play texas hold em Lesbian dance club 18 new jersey Effectiveness of phentermine Tips bets professional teeth whitening over the counter Where is bontril made Elongated dome awnings http://www.amount-of-gravel-for-driveway.info/paybingo.html maternity dress shops Bath door glass sliding tub

4:23 fm  
Anonymous Anonym said...

Nice blog! Is your theme custom made or did you download it from
somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my
blog shine. Please let me know where you got your theme. Cheers

Also visit my page: paydayloanshut1a.com

6:25 fm  

Skicka en kommentar

<< Home