tisdag, juli 25, 2006

innan internet

Läste igår hos Cindy (känns som om jag länkar mycket till hennes blogg men hon har ju en bra blogg) om hennes internetproblem eller problem med uppkopplingen. I slutet av inlägget ställdes den intressanta frågan Är det någon som minns vad man gjorde före internet?

Cocotte (vars blogg jag också ofta länkar till nu men den är ju också så bra) skrev en lysande kommentar :Nä. Inte jag i alla fall.
Men jag tror att man gjorde runstenar, jagade, fiskade och tillverkade verktyg av järn. Eller har jag hoppat över någon tidsepok nu?

Jag har aldrig gjort runstenar , jagat , fiskat eller tillverkat verktyg av järn men någonting måste jag ha gjort innan internet. Frågan är bara vad. Jag var utan internet i 2-3 veckor när vi flyttade till den här lägenheten i mars men då smet jag ju till internetcafé ibland. Fast riktig abstinens hade jag.... Tror den här bloggen och skypande med Sverige har gjort mig mer internetberoende än vad jag har varit tidigare.

Innan internet så byggde jag förstås kojor i skogen , ritade och lekte med mina kramdjur (jag var aldrig intresserad av dockor som barn) men när jag slutade med det fanns inte internet än. Iallafall inte hemma hos alla. När jag pluggade i Uppsala i början av 90-talet hade varken jag eller mina kompisar internet , eller mobiltelefoner. Uppenbarligen gick det att leva så. Jag satt väl med min te- eller kaffe-kopp och läste en papperstidning på morgonen istället för att sitta framför datorn och plöja tidingar och bloggar. Något som är knepigare att göra här i Spanien för man kan inte prenumerera på morgontidningar här. Men jag tror inte att jag kommer att prenumerera på en morgontidning när jag flyttar tillbaka till Sverige utan fortsätter läsa tidningar på nätet.

Kanske var man bättre på att prata med dom man bodde med innan internet? Fast tack vare internet , och speciellt då mail och skype, har jag bättre och tätare kontakt med kompisar i Sverige och världen. Tack vare bloggen har jag fått flera trevliga "bloggkompisar" en har jag till och med druckit drinkar med och några andra har jag tänkt att fika med. Så många av "bloggkompisarna" har skrivit så fina kommentarer och gjort mig så glad och fått mig att skratta så många gånger.

Men den stora frågan är , är det någon som minns vad man gjorde före internet?

30 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag kommer inte riktigt ihåg däremot kommer jag ihåg när internet "kom".

Jag pluggade i usa 95/96. När jag åkte så hade ingen internet och jag visste inte ens hur man använde netscape fastän jag försökte en gång och typ inte lyckades klura ut hur man skulle göra. Bibliotikarien (på skolan) visste inte heller. Så jag sket i det.

När jag kom hem så hade alla email och visste vad det var kändes det som! Väldigt basalt visserligen men ändå. Jag skaffade mig en emailadress, började chatta på Cybertown och sen var jag hooked!!

Till usa kom internet kanske ehm tja tre år senare, i alla fall där jag bodde. Så i början skrev jag mycket riktiga brev och helt ärligt, det är trevligare att få det än ett email. När man skriver ett riktigt brev tar man sig liksom tid för den man skriver till på ett helt annat sätt.

Själv läste jag nog mycket mer innan jag började surfa nu läser jag på tok för lite!

7:41 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag har inte en aning. Vad tusan gjorde man? Umgicks mer kanske? Förmodligen. Jag började använda internet tidigt då vi haft dator hemma så länge jag kan minnas (pappa jobbade med sådant). Jag minns för tusan inte alls vad jag gjorde innan... spelade handboll, var i stallet och lekte med mina kompisar förmodligen. För så liten var jag innan jag började använda internet.

8:20 fm  
Blogger Magnus W said...

"skypande med Sverige" ..;D Precis, internet och nya tekniker för ju oss närmare varandra utan att man fysiskt behöver vara det. Därför är det väl enklare än någonsin att vara utbytesstudent. På högskolan där jag går i Sverige sitter de afrikanska (främst afrikanska, men även japanska och andra) utbytesstudenterna med Skype många timmar och pratar med hemlandet, helt gratis. Det dämpar väl alla former av hemlängtan och gör att man känner sig mer hemma i utlandet...

I Västerås där jag bor bestämmer jag med mina vänner kvällsaktiviteter över MSN jämt och ständigt. Ringer man signalerar det att "nu är det något viktigt eller tidsmässigt akut". Annars får man alltid veta via MSN vad som ska göras...

11:56 fm  
Blogger Thérèse said...

Virvla - intressant , jag tror dom flesta tror tvärtom att man hade internet tidigare i USA. Var var du?

Johnna - jag hade också internet tidigt om man jämför med bekantskapskretsen. När jag bodde i Sverige såg jag mer på TV eftersom spansk TV suger och jag började blogga några veckor efter att jag flyttade hit så är jag nog mer internetberoende här än jag varit innan.

Mgnus - Ja det är helt suveränt. Jag kan prata med vänner och familj i timmar och varje dag om jag skulle vilja , helst gratis. Det underlättar verkligen när man bor långt ifrån varandra. Samtidigt kan jag inte säga att det direkt dämpar hemlängtan utan snarare tvärtom , men hemlängtan går i perioder

4:39 em  
Anonymous Anonym said...

jag bodde i obygden i det smärtsamt vackra Montana

6:50 em  
Blogger lisa said...

jag tror att man tittade mer på dåkiga tv-program. Nu får det vara nå´t alldeles exeptionellt för att man ska flytta sig från datorn till tvn.

11:10 em  
Blogger Thérèse said...

Lisa - jag bor ju i Spanien och här är TV verkligen skräp så det blir nästan ingen TV alls bara datorn

10:56 fm  
Anonymous Anonym said...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

4:47 fm  
Anonymous Anonym said...

This is very interesting site... girls swalloing cum characteristics of ultram toy drinking birds work Best detox detox detoxification com oxycontin prog Lexus gs300 2005 free free free ultram online Picture packagefor handycam Foam furniture sofa sleeper adult

6:12 em  
Anonymous Anonym said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Incorporate in online ok mcse training Renault clio sport vinden kitchen islands Lamborghini replica product homeowners insurance Information on prescription diet pills Patent litigation in china Sports gambling site chevrolet window Golf instruction dvd inkjet catridges Mitsubishi 3000 gt 99 wheels Roulette winners pay card Generic tenuate no consultation Saab aero test drive Us mortgage refinancing interest rates Generic adderall umaxppc Lasik eye surgery jeffersonville subaru

4:29 fm  
Anonymous Anonym said...

Thanks in support of sharing such a pleasant thought, paragraph is
nice, thats why i have read it fully
Here is my web blog Trick Photography and Special Effects

8:13 em  
Anonymous Anonym said...

It is appropriate time to make some plans for the future and it
is time to be happy. I've read this submit and if I may just I wish to recommend you few fascinating issues or suggestions. Perhaps you can write next articles relating to this article. I want to read more things approximately it!
Stop by my web site - good remodeling contractors in orlando

1:59 fm  
Anonymous Anonym said...

Touche. Solid arguments. Keep up the good spirit.
Here is my webpage ... click the next web site

5:36 fm  
Anonymous Anonym said...

Thanks for finally writing about > "innan internet" < Liked it!
My web page - cheap iPhone 5 for sale online

8:49 em  
Anonymous Anonym said...

If you would like to improve your experience simply keep visiting this website and
be updated with the newest information posted here.
Also see my web site - neucopia review

10:17 em  
Anonymous Anonym said...

you are in reality a just right webmaster. The site loading velocity is incredible.

It kind of feels that you're doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterpiece. you've performed a wonderful
job in this topic!

my web site; quit smoking fast

12:27 fm  
Anonymous Anonym said...

Do you mind if I quote a few of your articles as long
as I provide credit and sources back to your site? My blog is in the exact same niche as yours and my
visitors would truly benefit from some of the information you
present here. Please let me know if this ok with you.

Thanks!

Feel free to visit my blog post Boxed Thoughts

11:12 em  
Anonymous Anonym said...

It's an awesome paragraph in support of all the internet viewers; they will get benefit from it I am sure.

Also visit my web page; Kenny Nordlund graduate education at UCLA

10:14 em  
Anonymous Anonym said...

You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would
never understand. It seems too complex and extremely broad for me.
I am looking forward for your next post, I'll try to get the hang of it!

Also visit my web site: Kenny Nordlund graduate education at UCLA

10:14 em  
Anonymous Anonym said...

It's enormous that you are getting thoughts from this piece of writing as well as from our dialogue made here.

my weblog ... Va"xer i Sverige

10:14 em  
Anonymous Anonym said...

The report offers verified necеssary to me. It’s νerу helpful
аnd you're simply certainly extremely well-informed in this region. You possess opened my personal sight to be able to numerous thoughts about this specific subject with interesting and sound content material.

Here is my weblog - Www.Moinaproducoes.com.br

3:29 em  
Anonymous Anonym said...

I drop a leave a response whenever I especially enjoy a article on a blog or I have something
to add to the discussion. Usually it is a result of the fire displayed in the
post I looked at. And on this post "innan internet".
I was moved enough to leave a thought :-P I actually do have 2 questions
for you if you usually do not mind. Is it only me or do a few of these comments come
across like they are left by brain dead people?
:-P And, if you are posting at other social sites,
I would like to follow everything new you have to post.

Could you list the complete urls of your community pages like your linkedin
profile, Facebook page or twitter feed?

My web blog sexygirlchat.net

2:54 fm  
Anonymous Anonym said...

It's actually a great and helpful piece of info. I'm happy that you shared this helpful
info with us. Please keep us up to date like this.
Thanks for sharing.

Also visit my blog; xxx-fuck.net

12:41 fm  
Anonymous Anonym said...

It's remarkable to pay a visit this site and reading the views of all colleagues on the topic of this article, while I am also keen of getting experience.

Review my page ... http://www.jnmassage.info

8:05 em  
Anonymous Anonym said...

Nice post. I learn something totally new and challenging on sites I
stumbleupon every day. It will always be exciting to read through
content from other writers and use something from other sites.


My homepage; free porno movies to watch

10:26 fm  
Anonymous Anonym said...

Great article.

Visit my web site :: http://www.cuteteenporn.net/

1:31 em  
Anonymous Anonym said...

I have been browsing online more than three hours today,
yet I never found any interesting article like yours.

It is pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made
good content as you did, the internet will be much more useful than
ever before.

Look at my website ... black ppl having sex

11:45 fm  
Anonymous Anonym said...

If some one wants expert view on the topic of running a blog after that i recommend him/her to visit
this web site, Keep up the pleasant job.

my page; nude pornographic videos

10:33 fm  
Anonymous Anonym said...

Paragraph writing is also a fun, if you be familiar with afterward you
can write or else it is complex to write.

Here is my website; www.cfnmfever.net

4:14 em  
Anonymous Anonym said...

Link exchange is nothing else except it is only placing the other person's weblog link on your page at proper place and other person will also do same for you.

My blog post free gay man naked porn - -

9:41 em  

Skicka en kommentar

<< Home