måndag, juni 19, 2006

kontaktannonser

Igår hamnade jag i en diskussion om kontaktannonser. Vi är nog många som trots att vi varken skulle sätt in eller svara på en annons ändå alltid läser kontaktannonserna. Kanske finns det fördomar att det är ensamma personer som lever ett sunkigt liv som har svårt att träffa någon som sätter in kontaktannonser. Inget kunde vara mera fel för i dom flesta annonser beskrivs personen som "ser bra ut enligt andra" "har ett rikt socialt liv" "ordnad ekonomi" och naturligtvis är mysiga hemmakvällar ett av dom stora intresserna. Skogspromenader brukar också vara populärt intresse i kontaktannonser. Partnern ska vara lika perfekt och har personen i fråga barn så står det "barn iget hinder" men är det en man eller kvinna utan barn som satt ut annonsen står det "inga barn". Jag har aldrig förstått varför man inte kan träffa någon som har barn även om man inte har barn själv.

Sen finns det dom som har jäkligt höga och specifika krav. För några år sen läste jag en annons där en kille sökte en tjej i 30 årsåldern. Hon skulle bo på landet , vara vegetarian och oskuld.
En annan gång såg jag en annons som ett fettfetischist hade satt in , han sökte en kvinna som vägde minst 100 kilo men det fanns ingen gräns uppåt , ju större desto bättre som han skrev. Vissa har också krav att träffa någon från en viss världensdel. Afrikansk , asiatisk , latinamerikans kvinna sökes.

Av någon anledning är det betydligt fler män än kvinnor som sätter in kontaktannonser. Väldigt många som skriver är också nykteriskter eller "alkohol- och tobaks-fri" som det brukar heta på kontaktannonsspråk.

Så finns det en typ av kontaktannonser som är mer som efterlysningar. Vi sågs på Finlandsbåten förra helgen du hade en nåt rött eller möjligen blått på dig. Jag tror du var blond eller mörk iallafall inte rödhårig. Du hette Lisa , Lisbeth , Lena eller något likande och jobbade som kassörska , damfrisörska eller busschafför. Anledningen till att dessa annonser ofta är så förvirrade är att mötet skett när personernas promillehalt var minst sagt hög.
En gång såg jag faktiskt en annons där det stod "du kom cyklande på Drottninggatan en tid och datum , du hade vit kavaj , ljust hår , jeans och var så vacker att jag måste få träffa dig."
Ett tips till den som är desperat som jag hittade hos Argaste är att ringa på den typen av annons och säg att det är du som är Lisa. Han var troligen så packad att det inte spelar någon roll om du är lik den verkliga Lisa eller inte. Om han säger nåt säg bara att du har linser , har färgat håret eller nåt.

Även i spanska tidningar finns det kontaktannonser men här är det mer inriktat på sex. Nymfoman söker män , hemmafru söker heta träffar dagtid , man som är outtröttlig i sänghalmen söker fördomsfri kvinna och liknande är inte alls ovanligt och det är inte i porrtidningar utan i gratistidningen Metro. Har Metro i Sverige kontaktannonser förresten?

Visst är det trist att så många människor känner sig ensamma. Säkert sätter många in kontaktannonser för att dom vill hitta en partner att leva med. Man vill gräla över frukostbordet , storhandla på ICA Kvantum , gosa , ha någon att vakna bredvid , påta i trädgården , dricka kvällskaffe på uteplatsen tillsammans och allt det där som dom flesta par gör.
Men jag tror att dom svenska kontaktannonserna handlar precis lika mycket om sex som dom spanska det är bara det att svenskarna inte vågar skriva det rakt ut.

För på många sätt är det skönt att vara singel. Men det är lite trist med alla oseriösa kroghångel , one-night stands som blir till tre träffar innan det rinner ut i sanden. Sexbrist är nog trist för dom flesta oavsett om man är singel eller inte för det finns ju även dom som lever i parförhållanden som sätter in kontaktannonser. Har man ingen pilsk granne eller jobbarkompis man kan förföra eller någon kompis av motsatta könet som kan ställa upp som kk och är less på kroghångel så satsar nog många på kontaktannonser. Många som sätter in kontaktannonser verkar vara nykterister och då kanske det är knepigare att få till ett kroghångel , våga förföra den pilska grannen eller fråga en kompis om han eller hon ställer upp som kk. Många kanske behöver stärka sig med några glas innan man gör en sån framstöt.

Jag kan inte förstå hur "mysiga hemmakvällar" kan klassas som ett intresse men se det som att en mysig hemmakväll är en kväll då man är hemma och ägnar sig åt mer eller mindre avancerat sex då låter det genast mer som ett intresse. För vad skulle annars en mysig hemmakväll vara? spela Bingolotto och äta chips och dip? Skogspromenader betyder naturligtvis att den som har satt in annonsen gillar att ha sex ute i naturen.
Nu fick jag inte riktigt medhåll på den här punkten igår när vi diskuterade kontaktannonser men jag är helt övertygad att minst 95% av alla kontakannonser handlar bara om att hitta någon att ha sex med inte att fixa ett förhållande. Det kan möjligen bli en trevlig bonus om man eventuellt är lagd åt "förhållande-hållet". Nöjer man sig bara med att träffas onsdagar och lördagar för rejält sex så kan man ju skippa barhångel och krograggande och bara satsa på att festa så hårt som möjligt med kompisarna när man är ute.

21 Comments:

Blogger becka said...

Åh vad skönt att det inte bara är jag som har en liten kontaktannons-fetisch! Jag lusläser alltid kontaktat-annonserna på jakt efter sjuka, skumma eller roliga grejer. Sen plågar jag festmannen med "Åh du måste lyssna på den här!" "Hör vad sjuk han verkar" "Kan jag inte bara få läsa en till för dig, denna var jätterolig" osv. En av favoriterna var en tvåbarnspappa som beskrev sig som "Inte den laglydigaste" En halvkriminell pappa låter väl inte precis som ett kap. Vissa skriver att de är svårt psykiskt sjuka eller sitter i fängelse. Underhållning är det helt klart! Jag tror precis som du att många av annonserna handlar om en längtan efter att få lite mer regelbundet sexliv, testa sjukare grejor osv. Men väldigt många vill nog bara ha nån att älska och leva med.

5:32 em  
Blogger Thérèse said...

Becka - vi är tydligen många kolla in länken till Argaste i inlägget. Han verkar klart besatt ;)
Annars har jag tänkt på att alla dom här som är skötsamma , ordnad ekonomi , rök och sprit fria och älskar hemmakvällar och skogspromenader är lite luriga. Tror det är mycket ljug i många fall.
Dom som skriver att dom är psyksjuka eller sitter i fängelse är ju iallfall ärliga.
Sen bättrar man på så det ska låta häftigare Lysekil blir Göteborgstrakten. Ordnad ekonomi är iallfall inte arbetslös , just nu o.s.v
Jättekul att läsa
Hur tror du det gick för han som ville ha en 30 årig , oskuld som bodde pålandet och var vegetarina. Såna är nog inte helt lätta att hitta.

5:53 em  
Blogger becka said...

Haha, jag tror det var det här med att hon måste vara oskuld var svårast, vi vegetarianer är ju lika promiskuösa som kaninerna. Grönsaker ger kraft, sexlust och utstrålning;-) Fast vi glömde nämna en, säkert relativt stor, kategori: sol-och-vårarna; hänsynslösa personer som lurar till sig ensamma och kärlekskranka kvinnor/män via kontaktannonser och sen lurar av dem alla deras pengar.

6:18 em  
Anonymous Anonym said...

Det här inlägget var kul!

Ska jag avslöja nåt?!
Hahahaha. Nä.

6:31 em  
Blogger Thérèse said...

Becka - haha det där var ju nästan ett tips. Hör upp pojkar och flickor vill ni ha mycket sex , satsa på en vegetarian. Jag ska se till att min nästa man är vegetarian , eller åtminstone blir omvänd...
Jo det finns säkert en hel del skummisar och solochvårare bland kontaktannonserna. Tragiskt

Johanna - kom igen nu , det är klart du ska avslöja!

6:52 em  
Anonymous Anonym said...

Hm, läste precis den här kontaktannonsen:
"Svensk kvinna i utlandet söker man av valfri nationalitet för hångel mot bardiskar. En plats i mitt stall av älskare kan även komma att bli aktuell. Svar ställes till "Madridbloggerskan""

7:04 em  
Blogger Anna Malaga said...

Hahahaha - Cocotte, den var riktigt bra!
Man sklle kunna lägga till att hon hemskt gärna vill träffa svenskar i Madrid ocksâ, även om de inte vill hângla :-) Tvâ flugor i en smäll.

7:14 em  
Blogger Per said...

Jaha minsann, där ser man. "mysiga hemmakvällar" har jag aldrig förknippat med annat än med Bingolotto, chips, tofflor och kanske ett ursegt drama. -Varför har ingen sagt något förr? Om man ändå hade vetat det, så kunde man ha tänkt -Ja nu djälvlar!

Skogspromenader = gröngöka (gräsnyp)?
Bilturer=fälla ner baksätet och lallala...,
Romantiska middagar=slänga i sig en äggmacka och sen perva loss

Vad finns det mer för koder som nu äntligen knäckts?

8:47 em  
Blogger Thérèse said...

Cocotte - haha hoppas någon svarar på den ;) Min mailbox kanske svämmar över....

Anna - Ja Frippe kan också höra av sig så kan vi gå en golfrunda.

Per - Vad hade du gjort om du vetat vad mysiga hemmakvällar varit , svarat på mängder av kontaktannonser? Får se om någon annan har förslag på flera koder här.

9:05 em  
Blogger becka said...

Här är ett axplock ur dagens "Män söker kvinnor" i GT: "Sommaren är här, kanske vi två kan bli tre. Ha lite kul med mig" Vad menar karln? Vill han bara ha lite rajtantajtan men gärna ett barn på kuppen? Låter lite motsägelsefullt. "Det är sommar. Hormonerna har tagit fart i kroppen, var är du kvinna mellan 30-40 som trivs med livet, men saknar lite manlig fägring" Han vill helt klart bara ha ett sex-förhållande tror jag. "En kvinna med häst sökes av en pensionerad man som sällskap i min sommarstuga. Går bra även utan häst" Här är alltså ENDA kravet att hon ska ha häst, vilket i sig är lite skumt, men samtidigt går det lika bra utan häst. "43-årig kille söker asiatisk eller afrikansk tjej från 22 år" jag känner mig alltid lite skeptisk när de söker så myket yngre tjejer. Nu kommer min favorit, ärlig, sympatisk och rolig men han får nog inte många svar: "49-årig lätt korpulent man med taskig syn söker trevlig och humoristisk kvinna i liknande ålder." Haha den var väl för skön

9:39 em  
Anonymous Anonym said...

Okej, jag bad om det, så jag berättar.

Hör och häpna: Jag har faktiskt lagt ut en kontaktannons en gång, och hör och häpna igen: jag träffade två killar! Hahahahaha, jag skrattar på riktigt när jag berättar detta.

Skrev dock inget om mysiga hemmakvällar eller skogspromenader eller något. Minns faktiskt inte vad jag skrev.

Det var såhär, att jag hade tråkigt. Jag bodde i Uppsala och hade praktik i Stockholm när jag gjorde detta. Råkade se reklam om kontaktannonser på text-TV, så jag kikade. Det fanns en sida där folk var under 30. Man svarade på sms via text-TV (dyrt) innan man ville avslöja sitt nummer. Jag tänkte vafan, det kan väl vara kul att smsa lite, så jag la in en annons. Och svaren drällde in dag som natt. En del skumma typer, men många verkade normala. Båda killarna jag träffade var väl runt 21-22 (måste varit 19) och helt "normala", så jag undrade varför just DEM svarade på en kontaktannons. Kanske undrade de varför just JAG la in en kontaktannons. Jag såg det iofs inte som någon sådan, utan mest som en kul grej. Min kompis gjorde samma sak, hon träffade någon kille i Uppsala om jag inte minns fel. I alla fall, den första killen var värsta tönten och det tog ett tag att bli av med honom. Den andra var riktigt söt och trevlig faktiskt, men vi hade inget gemensamt, så vi träffades inte igen.

Så nu har jag avslöjat mig. :)

9:41 em  
Blogger Thérèse said...

Becka - underbart ! Men med häst? fast det gick bra även utan häst. Jag anar ugglor i mossen , det känns som om det är ett pervo.
Jag tycker det känns lite skumt när man specifikt söker asiatiska eller afrikanska kvinnor. Så mycket yngre.
Det första verkade helt klart vilja hitta någon att skaffa barn med.

9:43 em  
Blogger Thérèse said...

Johanna - vad kul. Ett par i makens släkt har faktiskt träffats via annons och varit gifta i rätt många år. När jag bodde i Uppsala kände jag en kille vars hela liv kretsade kring att hitta en tjej. Han var hur desperat som helst och såg alla tjejer som potentiella flickvänner. Även jag råkade ut för hans "charm" Han bjöd mig på krogen en gång och utan att gå in på detaljer så sa och gjorde han allt fel. Den kvällen ger mig fortfarande rysningar när jag tänker på den. Men han tyckte nog inte att jag var så intressant för jag fick tack och lov vara i fred sen. Han satte in kontaktannonser och jag vet att han träffade någon tjej som satt på en flyktingförläggning som ville gifta sig med honom för uppehållstillstånd och sen ta hit sin man.
Naturligtvis är inte alla som sätter in annonser som han men kanske en del.
Har vi tur delar Becka med sig av flera annonser här under kvällen ;)

9:49 em  
Blogger becka said...

Haha jag har inga fler på lager just nu;-) Modigt av dig Johanna att erkänna! Med kontaktannonser verkar det vara så att ingen skriver dem och ändå fyller de tidningarna varje dag, alltså verkar det var något folk gör i smyg. Själv har jag aldrig prövat på det och är inte sugen heller, men man ska aldrig säga aldrig...

10:11 em  
Blogger Thérèse said...

Johanna - instämmer med , Becka . Modigt att berätta. Jag har heller aldrig provat om man inte räknar att jag och en kompis på högstadiet träffade några killar på heta linjen som var inne då. Fast det är ju inte samma sak som annons , det är väl mer föregångare till chat.
Jag är inte sugen på att prova men man ska väl aldrig säga aldrig....

10:21 em  
Anonymous Anonym said...

Haha, jag tänker då inte prova igen heller. Det var verkigen bara en kul grej som började av ren tristess. Näe, nog för att man kan vara desperat, men är man det så är det nog ingenting som blir bra om man verkligen kämpar för att träffa någon. Många skriver väl kontaktannonser för att hitta en sexkompis och det går väl an då, det är nog lättare, men att hitta ett förhållande på det sättet... nää.

7:55 fm  
Blogger Thérèse said...

Johanna - det är nog knepigt att hitta förhållande överhuvudtaget. Krogragg tenderar att rinna ut i sanden , jobbarkompisar och klasskompisar brukar inte funka. kurser nä. Konstigt att så många hittar någon dom vill leva med egentligen , det borde hända en gång om året eller så.

8:54 fm  
Anonymous Anonym said...

Ja, det är väldigt konstigt att folk hittar någon och att det blir ömsesidig kärlek. Det är helt sjuk. Och jag blir bitter när jag pratar om det. :]

12:04 em  
Blogger Thérèse said...

Johanna - Det är bara sunt att vara en aning bitter. Människor som är glada och trevliga jämt är sjuka

12:10 em  
Anonymous Anonym said...

Therese, skönt att höra. :)

1:58 em  
Anonymous Anonym said...

vilken sida är kontaktannonserna på?

12:24 em  

Skicka en kommentar

<< Home