lördag, juni 17, 2006

golf

Jag kan inte riktigt släppa det här med Frippe som spelar golf Golf verkar vara något som varje äkta utlandssvensk bör ägna sig åt.
Det får mig att tänka på en scen i Sällspasresan av Lasse Åberg. När Gösta som har har gul tröja ska köpa en bungalow åt en klient av han i röd tröja. Efter att dom har pratat affärer frågar Gösta
- Spelar du golf? Det är ett härligt spel!
Naturligtvis spelar han golf så går dom en golfrunda tillsammans och följande dialog förekommer



- Jag har hört att krimminaliteten har ökat här nere sen Franco dog
-Ja , folk har ingen respekt för polisen längre. Dom har fått sina demokratiska rättigheter lite för fort. Det var bättre på Francos tid.
-Ja det är likadant i Sverige . Det är en skrämmande utveckling. Ingen moral.



Gösta slår bollen i vattnet gång på gång och blir allt mer irriterad
-Jag pliktar ett slag. Jag slår mitt fjärde. För över tummen lite åt vänster bara
-Jag tar en gammal boll
-Jag slår mitt sjätte slag



Till slut lackar Gösta ur och slänger i hela golfbagen i vattnet med orden
-Nu ska skiten i!
(tvyärr råkar bilnycklarna ligga i golfbagen)

Sen ber han sin golfkompis om ursäkt.
-Jag ber om ursäkt för mitt uppträdande. Det har aldrig hänt förut. Det måste vara värmen
-Ja , ja det är lätt att brusa upp (Gösta är förlåten)

Jag har egentligen inget emot golf. Jag har till och med provat och tyckte det var kul. Men det är lite väl många Frippe , Noppe och Gösta på golfbanan. Fast det finns ju andra som spelar golf. Så det kanske finns hopp för mig också.


Här spelar Fidel Castro och Che Guevara golf


Cosmo Kramer i min favoritserie Seinfeld ska ut och spela golf med kubaner

Lasse Åberg har även gjort en Stig-Helmer film om golf som heter Den ofrivilliga golfaren och är sevärd. Några bilder på golfare från den filmen







Även Nordkoreas store landsfader Kim Jong-Il spelar golf. Han gjorde fem hole-in-one och gick på 38 under par första gången han spelade golf. Detta rapporterades officiellt från Pyongyang, så det måste vara sant.
Kom sen inte och påstå att golf är svårt.

För alla som inte begriper sig på golf så innebär det att han klarade banan på 38 färre slag än vad en bra spelare klarar.

En golfbana har ju normalt 18 hål men här finns en bild som visar det 19 de hålet

Bilderna är från Sällskapsresan , Fidel Castro page , Seinfeld och Den ofrivilliga golfaren

15 Comments:

Blogger Stora Morran said...

Tro det eller ej så spelar jag golf och jag heter inte Frippe, Noppe eller Nalle, jag heter Morran.

Det är inget försöka streta emot. Det är bara att rätta sig i raden :-)

2:22 fm  
Blogger Thérèse said...

Morran - jag vet. Jag har ju provat och tyckte det var kul. Dessutom kryllar det av golfbanor här i norra delarna av Madrid. Så det är väl bara att rätta in sig i ledet. Fast 19de hålet känns lite knepigt

2:26 fm  
Blogger Thérèse said...

Nadia - Jag har också fördomar och speciellt mot svenskar som bor i utlandet och golfar. Trots det har jag träffat många trevliga golfare och jag har provat att golfa själv och tyckte det var kul. Skulle gärna göra om det igen. Så Frippe ring innan nästa runda!

5:23 em  
Blogger Pumita said...

Frippe Castro, hahaha, det var ju lite kul! ;D Jag har väl inte direkt några fördomar mot golfspelare eller sporten i sig (känner några som spelar passionerat och har inte blivit avskräckt), men det är nog inte riktigt min grej. Jag går hellre på promenad utan att behöva ducka med jämna mellanrum eller släpa på en tung bag. ;) Jo, jag vet att det finns andra som kan göra det åt en...

7:03 em  
Blogger Thérèse said...

Pumans dotter - det finns en bild på Fidel ,Raul och Che som spelar men den lyckades jag inte hitta. Bara Fidel och Che men det duger ju.
Har man ingen som bär klubborna åt en så kan man ju åka runt i en sån där liten löjlig "golfbil" som syns bakom Gösta när han slänger i klubborna.
jag ska försöka undvika att bli snärjd av Frippe

9:24 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Golf har blivit mer och mer folkligt i Sverige. Fortfarande är det ändå mest medel- och överklass som spelar. Och i utlandet är det ännu mer så.

Själv har jag varit medlem i Svegs GK och i Hammarby (förstås) GK. Betalar dock inte längre medlemsavgift, utan spelar bara nån gång ibland på pay-and-play-banor. Spelade faktiskt så sent som i onsdags, för första gången på två år. Det gick riktigt bra. :-)

Alice Cooper spelar golf. En annan skön snubbe som spelar golf är proffset John Daley. Lasse Berghagen blev polare med Iron Maidens trummis då de spelade golf ihop.

1:20 fm  
Blogger Thérèse said...

El Mango - ja jag vet golf är inte så hemskt men jag vill inte möta Lasse Berghagen eller kim jong-Il på banan. Ska vi satsa på en golfrunda istället för kroghångel? Jag har en kompis som jobbar på en bana på Ekerö , vi kanske kan snacka oss in ....

1:25 fm  
Blogger Per said...

Jag är väl lite kluven här, men i stora drag är väl "frippe" den typ jag mest förknippar med golf, och "Gösta" förstås (inte den fantastiska skådespelaren Roland Jansson förstås).

-Vad har du i handikap?

2:08 fm  
Blogger Thérèse said...

Per - Fidel , Che och Kramer kan inte ha fel , du bor i utlandet. Börja spela golf!

2:18 fm  
Blogger Per said...

Jag har inga rutiga byxor (som f.ö. är det fulaste jag vet). Annars skulle jag slå till på "en tå-häv" på swingoteket

12:02 em  
Blogger Thérèse said...

Per - rutiga byxor kanske inte är ett måste för på bilden spelar ju inte Che och Castro i rutiga byxor. Tror inte heller Kim Jong-Il någonsin går klädd i annat än kaki

1:25 em  
Blogger Per said...

Ja, men Fidel och "Kimpa" är väl inte särskilt vanliga gäster på en vanlig utlandssvensk golfbana? fast skall jag köra hel-kaki med grått lösskägg och grön keps och enorma bågar -då skrivs jag in i klubben direkt? Ordförande frippe sväljer häpet sin whiskey soure...

1:35 em  
Blogger Thérèse said...

Fidel var i Madrid för inte så länge sen , han kanske passade på att ta en golfrunda i sin kakidress då. Annars kan du ju alltid åka till Kuba eller Nordkorea och spela golf.

1:39 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Klart att du ska mygla in oss på Ekerös golfbana! Jag kommer att ha på mig jeans eller shorts, och de kommer inte att vara rutiga.

3:11 fm  
Blogger Thérèse said...

El Mango - då kör jag kaki som Fidel och Kimpa

8:50 fm  

Skicka en kommentar

<< Home