söndag, juni 18, 2006

boten anna

Jag har bloggat i snart ett halvår och en hel del personer har hittat hit och kommenterat. Något som jag tycker är jättekul och uppskattar enormt. Mera kommentarer, tack!

Några gånger har jag blivit kritiserad för att jag skriver om Sverige där jag inte längre bor. Svenskar boende i Sverige verkar ogilla att utlandssvenskar som jag , Frippe och andra har åsiker om vad som händer och sker i vårat fosterland. Eftersom jag nästan alltid skriver hur mycket jag älskar Sverige och svenskar så brukar jag få kritik från svenskar boende i Sverige som tycker att Sverige är trist, stelt och där härskar jante och svenskar är tråkiga , tystlåtna mm...

Nu ska jag göra ett undatag och kritisera Sverige och svenskarna. Jag läste häromdagen hos MikeBike om en video Boten Anna Naturligtvis trodde jag det var ett skämt även om det inte var något roligt skämt för låten och videon gav mig verkligen rysningar. Lyssna och titta på egen risk!

Nu har jag fått höra att det här är den stora sommarhiten i mitt forna hemland. Varför? Vad har gått snett? Är det för att jag inte ska känna mig välkommen när jag ska till Sverige senare i sommar?
Precis på samma sätt som mexikanare stoppar koriander i all mat för att jag inte ska känna mig välkommen i Mexico.

Nu vet jag inte om jag vågar gå ut i Sverige om jag ska behöva höra den här låten 10 gånger på en kväll. Fast sitta hemma och mysa är också rätt okey även om det inte resulterar i hångel mot bardiskar. Mina enda svenska nöjesplaner är förhoppningsvis en fest i Stockholm om vi lyckas fixa en helg som funkar. Men jag är fexibel och har inte köpt flygbiljett än så det ska nog gå. På den festen får inget ljushuvud koma på att vi ska spela Boten Anna för då finns det risk att cdspelaren åker ut genom fönstret. Nej jag tror att hon som ska ha festen är så pass vettig att hon sätter stopp för sånt ofog. För den här låten är verkligen något ofog. Usch inte ens i mina värsta gamla ungdomssynder skulle jag komma på att göra en sån här låt.

Har svenskarna ingen musiksmak? Smurfhits har ju toppat försäljningslistan inte bara en gång utan sju! gånger i Sverige. Jösses. Ett tips till alla svenskar som trots allt har musiksmak är att utlandet är fullt av krogar där Boten Anna garanterat inte spelas. Ibland kan jag drabbas av stark hemlängtan men när jag hör sånt här känns det plötsligt skönt att jag har lämnat fosterlandet.

39 Comments:

Blogger aspungen said...

haha, jag läste om låten idag på ab när det stod om de där sexfesterna. så undrade jag vad det var å kollade på videon nu. helt bisarrt.

samtidigt är jag helt van vid datamusik då pojkvnäen å flera polare gör musik å ja själv sjungit iaf en låt å försööökt göra musik men ej lyckats

bisarrt hur lätt det är att göra en hit :D

ganska intressant dock att se att en bot kan nå topplistorna, nu kanske det inte blir så svårt att förklara för folk längre vad en irc-kanal är :D

8:45 em  
Anonymous Anonym said...

hahahhaaa hur tror du vi boende i landet känner oss då?!

9:01 em  
Anonymous Anonym said...

Hahaha, jag skrev faktiskt ett inlägg om boten Anna häromdagen, men jag raderade det.

Låten är helt sanslöst dålig. Första gången jag hörde den trodde jag också att det var ett skämt. Men nejdå, det var det ju inte. Min lillebror laddade fort hem den och satt och diggade den.

Det roliga är att folk faktiskt blir som galna när den kommer på dansgolvet. Första gången jag hörde den på krogen blev jag helt paff av att se alla bli helt galna och skrek och hade sig när Boten Anna spelades. HALLÅ?! Vad är grejen?

Jag kan delvis förstå det i och med att det är dunk i låten och därmed är den väldigt dansvänlig. Jag kan inte heller sticka under stol med att jag också dansar itll den - vad ska man göra? Hahaha. Man struntar i att fundera över vad killen sjunger för skit och så bara rör man sig... (Dunket är dock lite för mesigt för min smak.) En pinsamt dålig låt, jag vet!

9:19 em  
Anonymous Anonym said...

Jag tror knappast att det är så många svenskar som gillar den heller.

9:40 em  
Blogger Thérèse said...

Aspungen - fast även om det är lätt att göra en hit är en bra sak att man kan nå ut via nätet trots att man inte har ett stort skivbolag i ryggen.

Virvla -hahaha du är välkommen till utlandet när du vill ;) Vi kan festa hela natten helt utan Boten Anna.

Johanna - NEEEEJ! Inte kan du dansa till sånt här. När det här spelas på krogen hoppas jag ha så bra kroghångel att han får mig att inte höra.Fast det är inte troligt , kroghångel är sällan någon höjdare. Ärligt talat så brukar jag inte ägna mig åt det heller

Elin - jag hoppas verkligen att du har rätt. Jag är svensk och känner bara obehag av att höra det här. Men skivan har sålt bra , spelas tydligen på krogen och radion och han ska åka runt i landet och uppträda. Jag hörde elaka rykten om att killen till och med ska till Roskilde.

9:46 em  
Blogger Per said...

Jag minns ett riktigt bottenskrap i musikhistoriens sommarmusik, det var "Sommaran i City, 1990". Vissa år är det grav torka på bra låtar och då får nån släkting till nån media-nolla (eller nån som gjort det onämnbara ihop med nån mediamogul som Bert Karlsson eller liknande) chansen att förstöra svenskens tillvaro med sin brutna stämma

9:55 em  
Anonymous Anonym said...

Hahahahaha, det är ju precis som Pistache säger... Det har blivit en kul grej. Alltså, jag gillar definitivt inte låten och jag VILL inte dansa och tönta mig när den kommer, men vad ska man göra... :) det är så det är. Jag vill knappast ställa mig i ett hörn med armarna i kors. Liksom.

Men det värsta är att låten sätter sig på hjärnan. Det är inte så sällan folk (inklusive jag) går och sjunger "jag känner en bot... hon heter anna, anna heter hon". Hahaha, gud, jag skrattar nästan åt mig själv...

10:24 em  
Blogger Thérèse said...

Johanna - "Vad ska jag göra?" Du ska fixa ett kroghångel eller komma hit till utlandet där man kan dansa till annan musik ;)

10:32 em  
Blogger aspungen said...

therese: japp, att människor kan slå på nätet utan skivbolag är väldigt bra, helt klart. breddar ju musikutbudet.

jag undrar mest vem som gjort den här låten. känner att jag vill forska i saken å se om det är en sån hit som läckt ut eller bara ett smart skivbolag som haft koll på ungdomstrender :O låten är helt klart i stil med såna låtar som folk gör på skämt på lanpartyn :O

10:39 em  
Blogger Anna Malaga said...

Hahaha - den var ju jättebra, ju :-)
Gillar särskilt trampbâten

*viskar* svenskarna tycker kanske egentligen att det är lite smâtt pinsamt att dansa, särskilt om de är nästan nyktra... är det dâ sâ här enkelt vâgar man släppa loss. T.om killarna som inte skulla vâga dansa salsa och sânt :-)

10:42 em  
Anonymous Anonym said...

"Vill inte veta vart du köpt din tröja" framstår som en genomtänkt text jämnförst med denna S K I T !
Lär spelas 9 ggr på varje studentfest.

11:19 em  
Blogger Thérèse said...

Aspungen - visst är det bra , men den här låten...

Anna - Svenska killar är fega när det gäller att dansa. I Venezuela däremot... mm. Vackra män som kan dansa. Men jag gillar verkligen blonda blåögda män så om dom vill hångla mot en bardisk istället för dansa är det förlåtet

Mandi - Åh Mandi påminn min inte ... Men visst "Ingen vill veta var du har köpt din tröja" är Mozart jämfört med det här. Ska vi köra lite midsommar UTAN den här låten i Madrid? Jag har varit lite "avis" på dig som får tillbringa hela sommaren i Sverige men nu vet jag inte..., boten anna

12:14 fm  
Blogger Cliff Hanger said...

Nu måste jag också protestera lite. Bra skrivet av Pistasche! Jag blir alltid allergisk när jag känner tendenser till att nån eller nånting ska framstå som fiiiinare än något annat. Jag menar, man får ju ta det för vad det är. Vill man lyssna på kvalitetsmusik kan man väl sätta på Verdi, Bob Dylan eller något annat med mer djup och kvalité. Men om man bara tycker att detta är en kul, larvig låt som man kan garva till på dansgolvet och som gör folk glad uppfyller den mer än väl sin uppgift. Skit samma om det inte är "kvalitativt" (vad nu det är - är det inte kvalité att göra människor glada så vet jag inte vad som är det).

Visst uppskattar jag kvalitativ musik också, men ibland kan det vara kul med lite fånig musik också. Musik kan förändra världen och politiska budskap kan nå massorna via musiken. Men man måste inte alltid ta musik så allvarligt. Släpp på prestigen och släpp loss!

1:01 fm  
Blogger Thérèse said...

El Mnago - klart man ska släppa på prestigen men detta är verkligen uselt. Lyssna på Torsson istället eller något annat som är kul , prestantiöst och bra inte boten anna det är bara så dåligt att jag får rysningar. Men ställer du upp som kroghångel när jag är hemma i sommar om den spelas så okey ;)

1:05 fm  
Blogger Cliff Hanger said...

Till Aspungen som säger att det är så bisarrt lätt att göra en hit säger jag bara: Gör det själv då! Det är nog inte så lätt ska du se. När jag ser Federer spela tennis på TV ser det väldigt lätt ut, men det är en helt annan sak att göra det själv.

1:06 fm  
Blogger Cliff Hanger said...

Thérèse - Jo, men jag blir faktiskt lite glad av att lyssna på Boten Anna. Kalla mig infantil, men det bjussar jag på. Jag kan tillägga att jag även gillar "finare" musik.

Ska testa Torsson. Kroghångel är jag däremot tämligen övertygad om att sambon inte skulle samtycka till, ha ha...

1:11 fm  
Blogger Thérèse said...

El mango - jag är är tämligen övertygad om att maken inte skulle samtycka till kroghångel. obegripligt... Visst är dom knepiga makar och sambo...;)?
Testa Torsson , du blir inte besviken.

1:17 fm  
Blogger Knaster said...

70-talsper: Proteeest! Proteest! "Sommaren i City, 1990" var en av min barndoms bästa hitar! :D

Boten Anna var f.ö. det tråkigaste jag hört på länge. Och så störde jag mig lite på att snubben såg ut som en äkta bakåtslick-bratz... (Nejdå, jag har inga fördomar! Bara ibland, litegrann sådär.)

1:17 fm  
Blogger Thérèse said...

Cindy och Per - sommaren i city 190 är ett mästerverk jämfört med boten anna och då är sommaren i city 1990 kusligt dålig...

1:20 fm  
Blogger Cliff Hanger said...

Sommaren i city, nittonhundranitty... fint rim.

3:06 fm  
Blogger Thérèse said...

Mango -visst är det fint rim... jag ska väl i ärlighetens namn säga att spanska hitar också ofta har kassa texter men betydligt bätttre musik och musikvideos än boten anna.

3:18 fm  
Blogger Thérèse said...

Pistache och johanna - ska jag vara ärlig så dansar jag inte så mycket. Hänger mest i baren när jag är ute , med risk för att låta mer nersupen än jag är... sitta vid ett bord och prata med kompisar är också trevligt. För övrigt går jag väldigt sällan ut överhuvudtaget.

9:15 fm  
Anonymous Anonym said...

Tja, jag tycker att tjejen i videon har läskiga naglar.
Annars är det väl så att varje sommar har sin hit. Ju fånigare desto bättre. Han ska i alla fall ha cred för att ha gjort lanseringen själv, via internet, utan skivbolag...

9:54 fm  
Blogger Thérèse said...

Cocotte - ja det är häftigt att man faktiskt kan göra en låt och video och lägga ut på nätet och det blir en hit. Utan stora skivbolga i ryggen. Precis som att du och jag kan sitta och publicera våra texter och läsa varandra utan att ha en tidning bakom oss. En omöjlighet för 20 år sen.
Visst har varje sommar sin hit och ofta är dom fåniga men den här tar nästan priset , fånig text , fånig video och en kille som inte kan sjunga.

10:26 fm  
Blogger Nejma said...

*asg* Det här var nog nått av det roligaste jag hört på länge! Typisk blippblopp-musik. Det får dom sämsta marockanska artisterna att framstå som rena rama Mozart. Undrar om det går att hitta nått marockanskt på nätet så ni får höra vilka melodiska underverk (NOT!) vi måste lyssna på här när vi åker taxi & buss...

Och fyyy vilka gräsliga naglar den tjejen hade! Jag gillar inte långa naglar, jag inbillar mej att det krälar fullt med bakterier under. *bacillskräck*

/Nejma

10:38 fm  
Blogger Thérèse said...

Nejma - jag börjar på fullaste allvar undra om inte den här låten har blivit en hit för att jag inte ska känna mig välkommen i fosterlandet i sommar... är det ett skämt är det inte roligt. är det allvar är det inte heller roligt.

10:42 fm  
Blogger mikebike said...

klart du ska kritisera sverige och svenskarna. du är ju en oavsett vart du bor. rock on säger jag bara.

ge oss vad vi tål;)

kram mikael

12:09 em  
Blogger Nejma said...

Läste förresten på aftonbladet.se att det är de låten som spelas mest på svenskdiskona på suparorterna i Medelhavet. Det är kanske det som är kruxet? Att man inte "uppskattar" låten riktigt förrän man är full? Thérèse - fram med Kaptenen och lyssna på låten sen. Berätta om det blir nån skillnad... Har tyvärr ingen sprit hemma så jag kan inte göra experimentet.

/Nejma

12:14 em  
Blogger Thérèse said...

Mikebike - Köper svenskarna sån här skit och dansar "dagens ungdom" till det här så kan jag bara inte vara tyst.

Kram själv ;)

1:15 em  
Blogger Thérèse said...

Nejma - klockan ett på en måndag känns inte som ett tillfälle att mysa med kaptenen. Men men vad gör man inte för konsten. Fast inte idag , jag känner mig lite småsjuk

1:17 em  
Blogger becka said...

Tyvärr är det så att denna låt hörs överallt hela tiden just nu. Svenskar har verkligen en enorm förkärlek för kassa sommarplågor, vete fan varför men så är det...illa illa.

1:26 em  
Blogger Thérèse said...

Becka - åh vad glad jag plötsligt blev att jag befinner mig i utlandet. Åh vad ovälkommen till fosterlandet jag plötsligt känner mig....

1:44 em  
Blogger Knaster said...

Heeey macarena, aaaight!

3:03 em  
Blogger Thérèse said...

Cindy - den är väl en höjare jämfört med boten Anna. Nu läste jag i Expressen att den lilla odågans privata sexbilder har spridits på nätet. Får väl ses som ett sorts straff

3:57 em  
Blogger aspungen said...

El Mango: i min värld är det inte självklart att alla kan göra saker som är lätta. olika saker är svårt för olika människor. jag kan inte göra datamusik, jag har som sagt var försökt. men det gör inte att jag automatiskt antar att det är svårt. jag är väldigt van vid att misslyckas med saker som ingen annan lyckas med. (och lyckas med saker ingen annan lyckas med oxå för den delen)

för mig är det "bisarrt lätt" att skriva en bra krönika. men det innebär inte att jag förväntar mig att alla andra ska kunna göra det. tennis skulle jag aldrig få för mig vara lätt.

nu är det dock så att jag pratat med datamusiker som säger att boten anna är väldigt välproducerad. ok, då förstår jag vad som är svårt med den liksom. låten i sig, texten melodin är ju väldigt enkel. det brukar vara så i hitlåtar öht.

nåväl: jag utgår från att jag på något vis irriterat eller sagt något som låter arrogant. jag kan inte tyda reaktionen. jag kan inte läsa mellan raderna, jag vet inte vad det är jag förväntas förstå.

men jag fick dock nytt uppslag till blogginlägg

6:29 em  
Blogger aspungen said...

therese: jo, åtminstone en bild finns. fick se den igår när jag klickade på en länk i en irckanal. undrat en hel del först över hur han hamnade på kort å sen över vem som tagit bilden. hade lite svårt att släppa det. men han såg glad ut så han hade säkert roligt när bilden togs i alla fall.

6:58 em  
Blogger Thérèse said...

Aspungen - Visst kan man kritisera saker man inte kan. Jag kan inte göra musik , skriva eller göra film men ändå kan jag kritisera dålig musik , dåliga böcker eller dålig film. Jag vet att folk är olika bra på olika saker och jag är säkert bra på andra saker.
Även om han hade roligt när bilden togs kan det inte vara så kul att få sina privata sexbilder spridda på nätet. Jag har inte sett bilden bara läst om det i Expressen

9:27 em  
Anonymous Anonym said...

Angående Boten Anna...
Kom just hem från en 14 dagars semester i Bulgarien. Låten spelades där så fort Sverige gjorde mål i en VM-match (vilket i och för sig inte skedde sista mot Tyskland) och även i en del barer. Den har faktiskt spritt sig till utlandet!

// Mia i Umeå

9:57 em  
Blogger Thérèse said...

Mia - ja jag läste i Aftonbladet att den spelades flitigt på chaterorter runt medelhavet också. Hit till Madrid har den tack och lov inte hittat än...

5:34 em  

Skicka en kommentar

<< Home