fredag, juni 16, 2006

kommentarer

JA ! , YES ! , SI ! , OUI !
Vilken jobbig match jag var sjukt nervös och jag är fortfarnade skakig i kroppen. Känner mig stirrig , rastlös och jätteglad. Satt och skrek här för mig själv framför min kinesiska satellitkanal eftersom mannen och barnen la sig tidigt och inte såg matchen. Inget mål förrän i 89de minuten var helt klart en prövning. Ljungberg är dagens hjälte!

Nu var det inte matchen jag tänkte skriva om utan kommentarerna på min blogg. Jag gillar kommentarer. Det känns som en del av grejen med att blogga och då känns det att jag är läst och får feedback på det jag skriver. Jag tycker det ska vara enkelt att lämna sin kommentar så jag vill inte ha något "word verification" eller att kommentarerna måste godkännas av mig innan dom läggs ut. Jag vill hålla högt i tak så det går bra att skriva om precis allt och måste naturligtvis inte handla om inlägget ni kommenterar på. Hittills har jag inte raderat en enda kommnetar men det är klart skulle det komma in nynazistisk propagnada eller något annat jag ogillar så raderar jag.

Kommetera också gärna på inlägg längre ner på sidan om ni vill. Jag läser och har som mål att svara på alla kommnetarer. Jag tycker det är kul om någon svara på min kommentar om jag skriver på en annan blogg. Så alla ni som är dåliga på att svara på kommentarer , för ni är en del , skäms och bättra er!

Det går naturligtvis bra att kommentera även om man inte har någon egen blogg , man kan vara anonym eller skriva ett alias om man inte vill uppge sitt riktigta namn.

Även om jag långt ifrån tillhör någon av dom mest lästa bloggarna är jag så glad att ni som läser här är så flitiga på att kommentera. En hel del betydligt mer lästa bloggar har faktiskt färre kommentarer än min och då blir jag lite stolt. Ni som skriver här skriver också intelligenta och roliga saker. Jag skrattar varje dag när jag läser kommentarer på min blogg. Några av er har blivit lite som kompisar (kan man säga bloggkompisar?) ni kommenterar ofta här och jag är ofta hos er. En av bloggkompisarna råkade till och med bo i Madrid så jag har faktiskt varit på en blogg träff med rom och cola. Tråkigt bara att hon lämnar stan för gott om några veckor.

Jag är smått folkskygg , även om en hel del av mina vänner skulle säga emot , men jag är duktig på att maskera det. Visst kan jag tycka det är kul att träffa en massa nya människor men jag trivs absolut bäst med lite lugnt umgänge med dom som känner mig väl. Jag tycker det är sunt att vara folkskygg för människor är konstiga och obegripliga. Inte minst visar det sig här på bloggen. Jag skriver inlägg jag tycker är fantastiskt bra och tror att alla läser och kommnetarerna fullkomligt regnar in men så blir det aldrig. Jag tycker Gokiburi hoi-hoi var jättekul. 7 kommentarer , hoppas förresten att Japaneseviking menar allvar med att skicka över gokiburi hoi-hoi. Jag skulle bli överlycklig och han får gärna slänga med ett par ätpinnar med Hello Kitty på. Jag äter med pinnar lika ofta som med kniv och gaffel och lärde mig det redan som liten så jag är verkligen duktig på det. Ätpinnar heter förresten hashi på japanska (vilket även betyder bro på japanska) , baguettes på franska , palillas på spanska och chop sticks på engelska för den som vill veta.

Jag är verkligen imponerad och förvånad att så många orkar läsa mina jättelånga inlägg och dessutom kommentera dom. Till exempel har inlägget Therese goes personlig just nu generarat 47 kommentarer. Jag trodde knappt någon skulle läsa ett så långt och navelskådande inlägg om mina studier , jobbsökande , förslag till dekadent leverne och att lära spanjorer engelska.

Det här är bara två exempel men alltid när jag tror att ingen kommer att orka att läsa och kommentera det här så rasar kommnetarerna in. När jag tror tvärtom att det här var kul det måste bli många kommnetarer blir det knappast några. Så bara att konstatera att jag inte förstår mig på människor och vet inte heller om jag vill det.

Jag påpekar ständigt att jag är så vanlig. Jag är inte intelligentare , vackrare , bättre , rikare, har mer utstrålning eller vad det nu kan vara än andra utan väldigt vanlig och genomsnittlig på dom flesta områden. Men just på folkskygghetensområde får jag nog göra ett undantag. Jag är mycket mera folkskygg en dom flesta. Med folkskygg menar jag inte samma sak som blyg för det är jag absolut inte. Egentligen tycker jag det spanska uttrycket persona discreta passa bättre än folkskygg på mig men jag gör en fri översättning till folkskygg.

Jag menar att folk är konstiga , jag förstår mig inte på dom och vill nog inte lära mig det heller. Möjligen kan det vara en nackdel att vara vanlig och folkskygg idag eftersom alla förvänats vara vackra , intelligenta , rika , sociala men jag gillar att gå mot strömmen ibland.

Egentligen har jag nog förutsättning att skriva flera negativa inlägg och klaga , gnälla ,dissa och vara arg på saker. Det är sunt att vara cynisk och det passar utmärkt ihop med folkskygghet. Hur kul skulle det vara om alla var glada och käcka som Lill-Babs jämt? Nu finns det andra som fixar att klaga , gnälla ,dissa och vara arga bättre än mig. Jag rekommnederar Argaste Bloggfrossa och Saker som suger för den som vill läsa lite skön cynism ,bitterhet , klagan och dissande. Så långt från Lill-babs man kan komma

30 Comments:

Anonymous Anonym said...

Var på Norrlands och kollade på matchen! Nostalgisk?

2:02 fm  
Blogger Thérèse said...

Niklas - jag hade absolut hellre sutti på en bar en ensam hemma och kollat. Men det är inte samma sak att sitta på en bar med spanjorer och heja på Sverige som att sitta med andra svenskar. Jag har ingen aning om hur man hittar svenskar i Madrid

2:05 fm  
Anonymous Anonym said...

Nej okay. Jag påstod inget heller.

2:08 fm  
Blogger Thérèse said...

Niklas - självklart hade det varit roligare att se Sveriges matcher i Uppsala än i Madrid. Av och till har jag haft hemlängtan bl.a den här veckan

2:10 fm  
Anonymous Anonym said...

Aha. Kom och hälsa på då! Verkar inte som det publicerades först..

2:23 fm  
Blogger Thérèse said...

Niklas - det vet du ju att jag ska ;) Velar lite om när bara slutet av juli , början eller mitten på augusti...

2:25 fm  
Anonymous Anonym said...

Ok

2:27 fm  
Blogger Thérèse said...

Niklas - jag ska hämta min bil och köra den till Madrid så jag kommer och idag har jag sett Uppsalabilder , tror att jag behöver en dos uppsala i några dagar innan jag kör söderut. Du får gärna hjälpa mig att välja men kanske på mailen i så fall ;)

2:35 fm  
Blogger Me said...

Skicka din adress till min mejl så kommer det Hoi-Hoi med posten, inklusive ätpinnar med Kitty.

4:05 fm  
Blogger Vi på Kantarellen said...

Jag låg i sängen och hörde att det blev mål. Grannen under skrek sig hes!

Det där med folkskygg, kan jag ställa upp på. Fast ingen i min omgivning tror mig.

8:25 fm  
Blogger Knaster said...

*skrapar lite med foten i golvet och skäms över hur dålig jag är på att svara på kommentarer*

Men jag uppskattar också när man fått en kommentar! Trodde aldrig att bloggandet skulle öppna dörrar för nya vänskaper, men ibland när jag läser din blogg börjar jag yla "jag måååste till Madrid!".

Jag är folkskygg på det "fula" sättet - jag är kräsen. Hellre ensam än i sällskap med folk jag inte finner intressanta, typ.

10:33 fm  
Blogger Cliff Hanger said...

Jo, men ibland kan man tycka att nånting är jätteroligt, fast man har ingenting speciellt att kommentera. Fast i och för sig uppskattar jag också om någon bara skriver "ha ha" eller "Bra skrivet" el dyl i en kommentar så jag säger lite emot mig själv. Ibland kan det bero på ren lathet också.

Jag tyckte i alla fall att det var väldigt roligt och fascinerande med de där kackerlacksfällorna i alla fall. :-)

11:13 fm  
Blogger Cliff Hanger said...

Dubbelt "i alla fall". Skäms på mig.

11:15 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag är också lite folkskygg och trivs bäst när jag är bland människor som känner mig väl.

För övrigt var bloggkompis ett trevligt ord.

11:29 fm  
Blogger Unknown said...

Okej, det här har inte alls med inlägget att göra, men jag hittade dne här artikeln på BP precis och täntke att det nog skulle vara en du gillar. Fast vad vet jag? Du bara poppade upp i huvudet.

http://www.backpacking.se/ReadArticle.asp?ArticleId=235

11:53 fm  
Blogger Thérèse said...

Japaneseviking - ska bli

Mamsen - nä ingen imin omgivning tar mig på allvar när jag säger det heller. Visst är det kul att prata och träffa folk men helst umgås jag nog med ett fåtal personer jag känner riktigt bra.

Cindy - när du har vägarna förbi Madrid finns guide , tolk , middag , vin , rom och cola (jag har gått ner mig i rom och cola träsket) eller vad du vill.

El Mango - jag håller med dig , på mina favoriter läser jag ju allt men jag kommenterar inte allt. Jag får väl tro att det finns folk som läser allt här också. skäms på dig!

Johanna - bloggkompis låter trevligt. Jag hade aldrig tänkt att jag skulle lära känna nya människor genom att börja blogga. Då hade jag väl inte gjort det eftersom jag är folkskygg... haha. Men nu känns det som om jag har fått en sorts relation med flera speciellt ni som skriver mycket och ofta och jag skriver på era sidor. Många av er känns som personer som är väldigt lika mig och jag är säker på att vi skulle ha jättekul om vi träffades. Har jag möjlighet hoppas jag kunna träffa flera bloggkompisar för det var jättetrevligt att träffa Mandimoon och jag tror det kan bli lika trevligt med många andra.

Ulrika - ska kika på den. Jag tänker ofta på att jag ska läsa mer på backpacking men så blir det aldrig av. Skäms på mig

12:20 em  
Blogger Unknown said...

Åh, rom och cola, I like! Tänkte faktiskt dricka det framför TV:n idag!

Det är verkligen synd att jag inte vetat att du gillar Hello Kitty. I Beijing finns ju hur mycket som helst! Dock kan jag ju handla med en hel del från Bangkok i höst om det är något du vill ha. Det finns ju enorma Hello Kitty-affärer nere i Chinatown.

12:47 em  
Blogger Thérèse said...

Ulrika - å tack, egentligen är det dottern som gillar Hello Kitty. Vi har ju flera Sanrio-affärer i Madrid så det är inget problem för mig att hitta grejer.
Men en mao-jacka och dom berömda pärlhalsbanden kan du ju få köpa åt mig ;) Nä då skämt du behöver inte köpa något åt mig.
Jag vet att Hello Kitty är otroligt populär i Kina jag har ju varit i Hong Kong , Guangzhou och några andra ställen i Guandongprovinsen i södra Kina 2 gånger. Senast i höstas var vi in på en leksaksaffär i Hong Kong som sålde kineiska kopior av kända leksaker. Affären var nästan en tursitattraktion för sina felstavninger . Där fanns Hell Kitty.

Rom och cola är jättegott. Ska helst drickas i Karibien förstås. Det var väl där jag snärjdes i mitt rom och cola missbruk haha Här i Spanien finns kanariöisk rom att köpa som är god.

1:17 em  
Blogger Thérèse said...

Men gud nu svarade jag helt fel Ulrika , du skulle ju till Bangkok och inte Beijing. Jag har varit i Bangkoks Chinatown , helt full av klockor. Köpte tre rolex som jag gav bort , eller en har jag kvar.
Egentligen gillade jag inte Bangkok men vill man handla är det en suverän stad , templerna är vackra och det är mysigt att åka båt på kanalerna.

Gulligt erbjudande av dig.

1:22 em  
Blogger Maria Agrell, Barcelona said...

På tisdag ska vi också vinna, eller hur???!!! Svennis, watch out!!!

2:49 em  
Blogger Thérèse said...

Maria - självklart Sverige har inte förlorat mot England sen 60 eller 70 -talet om jag minns rätt

4:15 em  
Blogger Nejma said...

Det skulle ju va kul med lite kommentarer hos mej med. *muttrar* det är visst bara thérèse och jag som skriver där... Ni andra får också gärna komma förbi och lämna någon lite kommentare, om det så bara är "Hej, Kilroy was here" eller så..

/Nejma, inkastare

7:19 em  
Blogger Thérèse said...

Nejma - jag håller med , över till Nejma och gör mig sällskap i kommenteradet där

8:10 em  
Blogger Nejma said...

Förresten, mina barn har också lärt sej Gokiburi hoi hoi. Det är favoriten just nu... *s* Det är kanske dags att leta upp en privatlärare i japanska nu?

/Nejma

12:16 fm  
Blogger Thérèse said...

Nejma - min man såg en likande sak i affären här. Det var också cucal som tillverkat det. Ett litet hus , fast utan fönster och sånt och kackelackan fick någon färg på sig som var giftig när den var där inne. Sen gick den iväg till sina kompisar och spred färgen på dom. Jag ska gå till affären , med kamera, och undersöka vad det är.

12:25 fm  
Blogger Nejma said...

Thérèse - du är definitivt bloggskadad! *asg* Jag ser fram emot bilderna. ;-)

/Nejma

12:31 fm  
Blogger mikebike said...

hej therese såg nu att du länkat till mig. en ära att få stå bredvid steffo och den arge mannen. tack!

8:13 em  
Blogger Thérèse said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

8:31 em  
Blogger Thérèse said...

Nejma - jag vet , men nu är det fint väder , vi har en pool och bad i så kanske går bloggskadan över.

MikeBike - Varsågod! Jag älskar er alla tre. Jag blir så trött på alla positiva människor som skriver hur underbart allt är och hur lyckliga dom är. Mycket skönare att läsa sån som er. Keep up the good work!

8:32 em  
Blogger Stefan said...

therese...säger det samma som Mike.

tack som fan. Bloggkompis tycker jag är så fint ord ;)

jag har också en bloggbästis...;)

nejma thi hi liksom ;)

7:56 fm  

Skicka en kommentar

<< Home