tisdag, juni 13, 2006

kinesisk satellitkanal

I fredags beklagade jag mig över att dom flesta matcher i fotbollsVM visas på en kanal som jag inte har. 6 , sexta är visseligen en ny gratiskanal men varken jag eller någon av grannarna får in den trots att vi får in skumma tyska kanaler som definitivt är betalkanaler.
Men alla spanjorer vet ju att fotboll är bland det viktigaste som finns så det finns en oerhörd kreativitet att komma åt kanalerna som visar fotboll. En spansk vän har just visat mig hur jag tjuvkopplar mig in på en kinesisk satellitkanal som visar alla matcher i direktsändning och bilden är jättebra. Enda nackdelen är förstår att kommentatorerna bara pratar kinesiska och mina kinesiskakunskaper är i det närmaste obefintliga. Men en sån liten petitess ska inte få förstöra mina möjligheter att njuta fotboll. Så nu blir det fotbolls-VM på olaglig kinesiska för mig och jag tänker inte missa en match om jag inte absolut måste.

4 Comments:

Blogger Per said...

Det är ju inte så hemskt svårt att lista ut vad dom menar när dom skriker "-goaal!"

För er andra intresserade:

www.tvmix.net

är kanalen där man kan se. Man klickar på matchen i listan th. och sedan på en av CCTV5 knapparna.

Men man måste ha uppspelningsprogrammet (typ som real player) PPstream Det är gratis att ladda hem äldre versioner, och vill komma åt internet efter installationen (klicka på .exe) för att uppgradera. Bara kinesiska tecken, men man kan klicka "nej"-knappen (windows) på det flesta. Lyck till!

8:48 em  
Blogger Thérèse said...

Per - ja det funkade utmärkt och det var faktiskt helt okey att lyssna på kinesiskan även om jag inte förstod något. Den kinesiska reklamen var också interessant

9:54 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Finns det inga sportbarer som visar matcherna?

11:34 em  
Blogger Thérèse said...

El Mango - jodå det finns det och en del matcher tänker jag nog se på bar också. I lördagsd såg jag både England- Paraguay och Sverige - Trinidad på bar, blev väldans onykter , gick hem och skrev flera nu raderade blogginlägg och över väger alkolås på datorn. Sen ringde jag Sverige också och har en kul teleräkning att se fram emot

11:42 em  

Skicka en kommentar

<< Home