måndag, juni 12, 2006

radera

Jag har plockat bort några inlägg här för jag gjorde något så idiotiskt som att sätta mig och skriva på bloggen med alkohol i kroppen , ganska mycket alkohol till och med. Dumt misstag som jag inte kommer att göra om. I så fall sätter jag alkolås på datorn. Normalt så är jag numera ganska dålig på att festa och dricka större mängder alkohol. Jag har inte varit så här onykter på år och dag så söndagen tillbringades i sängen med illamående och huvudvärk och löfte om att aldrig mer dricka en droppe alkohol.

I lördags satt jag och tittade på England - Paraguay och Sverige - Trinidad Tobago med några japanska kompisar på en bar. Eftersom jag skämdes över Sveriges spel så lovade jag i ett svagt och dimmigt ögonblick att i fortsättningen hålla på Japan i VM. Känns inte riktigt som om jag kan leva upp till det löftet iallfall inte så länge Sverige är med. Japanska kackelacksfällor avhandlades också till fotbollen. Gulliga papphus som ser ut som leksaker , med dörrmatta där kackelackan ska torka av fötterna , små fönster mm som kackelackorna ska lockas in i med hjälp av en oft dom gillar. Väl där inne fastnar dom på det klibbiga golvet.

Sen när jag kom hem inte bara bloggade jag utan ringde hem till Sverige. Inte heller någon höjdare att prata med folk man inte pratat med på länge på fyllan. Fast personen jag pratade med har känt mig länge och känner mig väl så jag oroar mig mer för telefonräkningen än eventulla idiotiska saker jag har sagt. Varför kan inte alla min kompisar ladda ner Skype till sina datorer så vi kan ringa gratis till varandra? Det är enkelt och gratis att ladda ner , fungerar bra och är gratis att ringa över hela världen.

Sakanaden efter gamla vänner som känner mig väl och som jag känner väl är nog det värsta med att bo i ett annant land. Det gäller naturligtvis även om man flyttar inom Sverige. Även om jag träffar en del trevliga människor här tar det tid att bygga upp en sån relation. Om jag får generalisera lite så känns det som om spanjorer är väldigt lätta att få kontakt med men det blir oftast inget mer än ytliga kontakter. Ibland när jag får mail och annat trevligt kan jag verkligen drabbas av saknad efter vissa personer. Ändå vet jag att jag inte vill bo i Sverige iallfall inte just nu. Som tur är går det flyg i båda riktningarna och jag ska till Sverige i sommar

16 Comments:

Blogger Anna Malaga said...

Hehe, men du var ju väldigt produktiv i alla fall... Beatles skrev ju sina bästa lâtar under pâverkan.
Jag fick ju aldrig veta hur svenskar ser pâ Kuba!!
Jag tycker ocksâ att det är lätt att fâ vänner i Spanien, men inte sâ (fâ) nära vänner som man har i Sverige. Man umgâs mest för att man har kul ihop eller har nâgot gemensamt, och folk lyssnar gärna pâ ens problem och sâ, men man är ganska lätt "utbytbar" mot vem som helst.
Särskilt kvinnor är sâ, tycker jag. Det är fâ av mina kvinnliga vänner här som har kvar sina kompisar frân skolan. Jag har tre kvar, fast jag har bott utomlands i 16 âr.

5:24 em  
Blogger Thérèse said...

Anna - Haha jo tack jag var det ... sen pratade jag i telefonen... fast det känns inte lika jobbigt som att lägga upp grejer på bloggen som alla kan läsa. Jag får väl skylla men alkoholkonsumtion på det usla svenska spelet. Ska nog nöja mig med en läsk när jag tittar på torsdag

Verkligen imponerande att ha tre vänner från skolan kvar när du har bott utomlands i 16 år. Jag har bara en vän från mellanstadiet kvar dom flesta andra träffade jag när jag pluggade på universitetet eller senare och jag vill inte förlora kontakten med någon.

5:30 em  
Anonymous Anonym said...

Ibland blir det lite konstigt när Kaptenen har krypit in i huvet och håller i ratten.....men jag hann iofs inte läsa......

5:34 em  
Anonymous Anonym said...

Ibland blir det lite konstigt när Kaptenen har krypit in i huvet och håller i ratten.....men jag hann iofs inte läsa......

5:40 em  
Anonymous Anonym said...

Ibland blir det lite konstigt när Kaptenen har krypit in i huvet och håller i ratten.....men jag hann iofs inte läsa......

5:47 em  
Blogger Nejma said...

*s* Fast det var väl inget större fel på dina inlägg häromdagen. *s* Kanske inte så skarpsinniga som vanligt men vaddå, alla kan väl ha en dålig dag någon gång ibland. *s*

/Nejma

5:48 em  
Blogger Anna Malaga said...

Jo, visst är det kul. När jag flyttade "fanns" ju inte Internet och det var svârare att hâlla kontakten. Betydligt lättare nu när man kan maila och skicka kort.

5:49 em  
Blogger Nejma said...

Oj, Argaste fick hicka.*s* Eller är det Blogger som strular igen?

/Nejma - som har tråkigt i väntan på att de nysvabbade golven ska torka

5:50 em  
Blogger Thérèse said...

Aragaste - Ja Kaptenen kan göra tankarna en aning konstiga men oftast roliga.

Nejma - klart man kan ha en dålig dag. Jag tänker nog skriva om en del av det när jag orkar. Seg och trött idag också.

Anna - javisst internet har ju underlättat enormt att hålla kontakt när man bor eller är på resa utomlands. Nu finns ju skype och liknande så man kan ringa gratis och t.o.m titta på varandra om man har en webbkamera som är billig i inköp.

Nejma - argaste kanske har gullat lite med kaptenen ;)

5:55 em  
Blogger Magnus W said...

Bra jobbat med att ta bort!
Även om mina uppsamlande mail kring dagens blogginlägg gjorde att jag började läsa så tror jag det är bäst att man tar bort de inlägg man inte gillar att ha publika själv.

6:11 em  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker det var trist med raderade inläg. Något korkat skrev du väl ändå inte? :) Nåja. Ibland är det bäst att fötränga och glömma och radera.

Jag har suttit hela dagen på jobbet och suktat efter uppdateringar, för jag har haft så trååååååkigt. Har suttit på Telias kundtjänst hela dagen och det har ringt väldigt lite, så jag har surfat.

Det där med ytliga bekantskaper i utlandet kan jag känna igen, och tycka är så synd... Jag hade en engelsk/indisk kille i min klass i Paris. Vi blev goda vänner, jag tyckte verkligen om honom, vi satt i parken bakom Notre Dame och diskuterade livet, och vi dansade till halv sex på morgonen. När jag åkte till Sverige och han till England blev det några mail, men sen rann allt ut i sanden. Det är lite tråkigt. Eller väldigt tråkigt, han var en vän jag gärna skulle ha kontakt med! Fast det är klart, det är inte riktigt samma sak... kanske är skillnad när båda verkligen BOR i landet. Men då är det ju ännu tråkigare om man inte blir nära vänner.

6:21 em  
Blogger Me said...

Jag kan intyga att de var helt normala upplägg som med gott samvete hade kunnat lämnats kvar.
Angående att ringa hem på fyllan – been there, done that!

5:48 fm  
Anonymous Anonym said...

Den muppade ur lite, därav min cyberstammning men det jag skriver är oftast så viktigt att man lika gärna kan läsa det tre gånger:)

11:17 fm  
Blogger Thérèse said...

Magnus - jag har gjort det förut. Det här är i och för sig första gången jag skrev med alkohol i kroppen , iallfall mycket alkohol. Men jag har tagit bort inlägg som jag har känt varit för negetiva för det här ska inte vara någon gnällblogg

Johanna - jag ska faktiskt försöka skriva om allt nykter så helt raderat är det inte. Egentligen boder man kanske inte radera sånt man redan har lagt ut men jag har gjort det förut med någon enstaka gång. Sen händer det ganska ofta att jag går in och ändrar i inlägg.

Japaneseviking - nja jag fick lite ångest av att ha snott en bild av dig. Jag hade ju suttit en bra stund och pratat kackelacksfällor med mina japaner. Ska nog skriva nåt om dom men utan att sno bilder från dig. Kan säga att det är inte första gången jag ringt till Sverige onykter och fått en läskig telefonräkning men första gången sen jag kom hit till Madrid.

Argaste - klart man kan läsa det 3 gånger skrivs det under inverkan av kaptenen förtjänas det att läsa 33 gånger

1:26 em  
Anonymous Anonym said...

Neeej attans och jag som inte hunnit läsa!!

4:22 em  
Blogger Thérèse said...

Virvla - skönt tycker jag , men du får väl dra lärdom av ditt misstag och i fortsättningen vara som en hök på min sida

4:26 em  

Skicka en kommentar

<< Home