torsdag, juni 29, 2006

kackelackor

Idag kom det ett paket från Japan. Det var Japanesevikingen Stefan som har skickat Gokiburi hoi-hoi alltså japanska kackelacksfällor.



Tusen tack Stefan! Du vet redan att har du vägarna förbi finns guide , tolk , gratis tapas och diverse drycker. Jag kan också rekommendera alla att läsa Japanesevikings blogg. En av nätets bästa och roligaste.

Av en tillfällighet hittade jag för ett par dagar sen en liknande spanska kackelacksfälla. Naturligtvis var det inte lika fina hus men det var en låda kackelackan skulle lockas in i och sen fastna på ett klibbigt golv.



Så nu blir det tävling i mitt kök. Japansk mot spansk fälla. Den japanska är iallafall mycket finare än den spanska. Fast sen jag sprayade som en galning med någon superspray så har jag inte sett en enda liten kackelacka

7 Comments:

Blogger Me said...

Hehe, Spanien vs. Japan.
Väntar med spänning på resultatet. Om sprayen redan har tagit kål på dem, så får du väl placera dem utomhus i stället. Det lär ge en ganska bra fångst.

4:00 fm  
Blogger Thérèse said...

Japanese - klart det kommer en rapport. Jag ska börja med att placera dom inomhus , ger det inget resultat får jag väl ställa dom ute.
Kanske skulle jag försöka göra "betting" av det och få folk att satsa pengar , jag känner ju både japaner och spanjorer...

11:07 fm  
Blogger Per said...

En intressant tävling som paminner lite om "ko-bingo" (fast kossan är inte lika snabb som kackerlackorna)

12:48 em  
Blogger Thérèse said...

Per - hm , jag vet inte riktigt om jämförelsen mellan kackelacksfällor och kobingo håller. Jag tycker det känns väldigt långsökt

5:23 em  
Blogger Per said...

Ok, jag haller med. Men det vore skoj att anordna nan tävling med olika kackerlackor. Kanske ha dom i snöre och försöka fa dom att göra trix, eller att fa dom att ga ett race utmed en bana. Är naagon intresserad? Jag skall skaffa och träna en kackerlacka och han/hon skall heta Guckan (fritt efter Gokiburi).

5:45 em  
Blogger Thérèse said...

Nadia - i design vinner domn japanska över dom spanska med hästlängder. Hade japanska och spanska vänner på middag igår och det blev diskussion om kackelacksfällorna

4:32 em  
Anonymous Anonym said...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»

4:36 em  

Skicka en kommentar

<< Home