söndag, april 30, 2006

sushi

I min lilla stad (lilla och lilla det bor fler här än i Uppsala) utanför Madrid finns hur många kinarestauranger som helst. En är en kinsesisk-japansk-thai restaurang och har sushi. I Sverige åt jag sushi varje vecka men nu har jag inte ätit det sen november om man inte räknar den japanska festen i februari. Men den sushin såg inte ut som det jag tänker på när jag tänker på sushi.


Iallfall så vågade vi oss innanför dom här dörrarna. Restaurangen går jag förbi nästan dagligen , den ligger på vägen till en affär jag brukar handla i och bara ett stenkast (om man kastar ganska långt då) från där jag bor.


Jag älskar misosoppa så först beställde jag en sån. Den var verkligen jättegod.


Den vegetariska sushin fick verkligen väl godkänt (jag har hunnit äta en bit innan jag tog kortet) precis som makens fisksushi. Det kommer att bli flera besök på Yong Tai för mig. Perfekt att dom hade kinamat också som barnen älskar eftersom barnen inte gillar sushi.

Kan också tipsa alla er som bor i Göteborgstrakten om Sushi Sendai som ligger bredvid Gillestugan på gatan som går upp från Järntorget parallellt med Linnégatan. Måste vara Sveriges godaste sushi

3 Comments:

Blogger Lena said...

Tack och lov har jag inget lakritsberoende att underhålla, jag är mer en sötochsurgodisperson. Jag har hört att den här sidan ska ha lakrits, men jag har aldrig beställt från den själv så jag vet inte om företaget är bra eller inte.

http://www.northener.com/

9:41 em  
Blogger Nejma said...

Jag har bara ätit sushi en gång och det var väl så där. Inget som jag saknar direkt men jag skulle gärna vilja testa igen för att se om det är godare andra gången. Kinamat gillar jag däremot och mina barn med. Det finns ingen kinesrestaurang här i Tetuán, så ska vi äta nått annat än marockanskt måste vi passa på när vi är i Ceuta. Fast det finns ingen japansk restaurang vad jag vet. :-(

Kram,
Nejma

11:36 em  
Blogger Thérèse said...

Wettergren - jag har snälla kompisar som skickar mig saltlakrits. Men jag har hört att Northener ska vara bra. Det finns också en ICAbutik i stockholm som skickar varor till utlandet.

Nejma - Om det var fisken du inte gillade kan du ju prova vegetarisk sushi. Bland det godaste man kan äta. Kinamat är gott men den godaste kinamaten äter man i Kina. Maten är så mycket roligare och mer varierad än på kinarestauranger i Sverige och Spanien.

12:07 fm  

Skicka en kommentar

<< Home