lördag, april 29, 2006

starbucks igen

Efter alla kommentarer tänkte jag revidera mitt Starbucks inlägg. Deras kaffesorter är för söta i min smak så jag gillar fortfarande inte deras kaffe. Men flera påpekade att Starbucks är rökfritt. Rökfria caféer är väldigt ovanliga här i Spanien och det är faktiskt skönt att kunna ta en kaffe utan att andas in en massa rök eller att hår och kläder ska lukta rök.
Det här är inte menat som hets mot folk som röker. Jag är verkligen ingen militant icke-rökare. Jag har själv rökt när jag var yngre och har vänner som röker. Men många av oss icke-rökare tycker det känns fräschare att dricka sitt kaffe i en rökfri miljö.

Den andra fördelen med Starbucks är deras policy att alla deras produkter ska vara rättvisemärkta. Vilket verkligen är beundransvärt. För skulle fler företag och privatpersoner handla mera rättvisemärkt skulle det faktiskt göra skillnad.

5 Comments:

Blogger lisa said...

Var i Skorrland nyligen, Glasgow och Edinburgh, och lyckades hamna på två olika Starbucks. Gigantiskt mycekt kaffe med 90 % mjölk, och det var ju gott, men inte precis skottskt. Pinsamnt det där att man "alltid" hamnar på stora kedjor när man är utanför sin egen hemstad... (ja ja, inte för att jag inte äter på Mc fjånken här då och då.)

9:46 em  
Blogger popsan said...

Är helt fast på Iced Caramel Macciatto. Är lite som godis.....man sörplar i sig kaffet och helt plötsligt får man en kola klump i munnen som bara smälter.
Drack det varje dag tills jag såg hur mycket kalorier det innehöll.

9:55 em  
Blogger Thérèse said...

Lisa - det är lätt att hamna på dom stora kedjorna när man är i en stad man inte har så bra koll på. Man vet ju inte var dom mysiga caféerna ligger och på dom stora kedjorna vet man vad man får och priserna brukar vara låga. Fast Starbucks är dyrt förstås

Popsa - Det är just sånt kaffe jag inte gillar. För sliskigt för mig. Starbucks har många såna sorter så det är därför jag inte fikar där. Vet inte varför jag inte gillar sött och sliskigt kaffe för jag har inga problem att äta godis , glass , choklad ,bakverk, sliskiga likörer och annat sött

12:10 fm  
Anonymous Anonym said...

Starbucks är svindyrt, en kaffe i kina kostade 25-30kr, okej, med svenska mått mätt men svindyrt med kinesiska mått. Jag vägrade köpa när jag insåg att en kinesisk man fick en kopp för 5 spänn och jag direkt efteråt var tvungen att betala 25:-. Inte var det prutbart heller. Rökning är vidrigt och så vanligt här i syfrankrike, jag blev verkligen förvånad över hur vanligt det är härnere. En vanlig situation är att någon rökare promenerar ned för gatan och blir ikappsprungen av någon som vill ha en cigarett. Jag har inte sett någon bli nekad än, det i sig är riktigt trevligt och givmilt beteende har jag tänkt. Men rökningen är vidrig enligt mig(även om jag feströkte på vår inflyttningsfest). Litet bakslag i min nikotinfriaperiod.

8:52 fm  
Blogger Thérèse said...

Robban - jag har också haft bakslag i min nikotinfria period som inleddes för 6 år sen, men dom har varit kombinerade med en hel del alkohol. Jag gillar egentligen inte rökning och här i Spanien är det sjukt vanligt. Alla verkar röka. Jag har flera gånger suttit på nåt café/bar och varit den enda som inte röker och då har det varit ganska många där.
Vid nyår kom en lag om rökfria avdelningar på restauranger men den är frivillig om mn inte har en väldigt stor restaurang med fler än ett visst antal sittplatser. Dom flesta restauranger här är små... Jag har ätit på ett ställe på landet utanför Madrid som hade två vångingar rökfritt nere och rökare uppe.
Lagen förbjuder också rökning inne i affärer vilket tidigare var ganska vanligt. Känns inte så fräscht inne på livsmedelsaffären.

Men Starbuscks är svindyrt och har för sliskigt kaffe i min smak

11:41 fm  

Skicka en kommentar

<< Home