fredag, april 28, 2006

det kom en bok

För ett tag sen bar jag inne på Josephines blogg Hon hade fotat den här flaggan i Haags ambassadområde (bilden är lånad från Josephines blogg)

Den som först gissat vilket lands flagga det var skulle få en bok eller ett bokmärke. Eftersom jag visste att det var Demokratiska Republiken Kongo eller även kallat Kongo-Kinshasa. Landets tidigare namn var Zaire (och före det Belgiska Kongo) och många kommer säkert i håg diktatorn Mobuto Seseseko som störtades och sen dog i exil i Marocko för några år sen.

Idag kom boken. TUSEN TACK JOSEPHINE! När man bor utomlands är man inte bortskämd med att få tag i böcker på svenska. Det finns ingen svensk internet-bokhandel som skickar till utlandet. Men i Finland är cirka 6 % av befolkningen svenskspråking. Där finns tre nätbokhandlar som har en hel del svenska böcker och skickar till utlandet. För länkar till dom tre bokhandlarna titta här Numera läser jag mest på spanska och engelska. Så det var jättekul att få en svensk bok.


Så här fin var iallfall boken. Boken Mambo Kings har blivit film där Antonio Banderas har en av huvudrollerna. Jag är ingen Antonio Banderas expert men jag tror att det var hans första filmroll i USA. Jag har sett filmen men det var ganska längesen. Han var ju redan en känd och etablerad skådespelare i Spanien innan han kom till USA.


Nu är jag själv lite sugen att ordna en likande tävling som Josephine gjorde. Måste bara komma på något bra pris att skicka till den som gissar rätt. Så en bra fråga förstås. Så kom gärna med förslag.

När jag har läst ut min bok ska jag som Josephine föreslog undersöka om det finns bookcrossing på skandinaviska föreningen eller svenska ambassaden i Madrid. Det vore kul att kunna lämna den och låna hem en ny bok på svenska. Men som sagt jag vet inte om något sånt finns här. Jag ska undersöka saken.