onsdag, april 26, 2006

rulltrappor

Madridbor är väldigt toleranta. Man kan göra nästan vilka klavertramp som helst utan att dom höjer så mycket på ögonbrynen.
Men en sak som är absolut tabu är att stå på vänster sida i rulltrappan. Det är snabbfilen för dom som går i rulltrappan. Höger sida är för dom som står.
Speciellt noga i tunnelbanan och på pendeltågsstationer men tillämpas även på varuhus och andra ställen.
Fast det är ju inte unikt för Madrid. Även i Stockholms tunnelbana står man på höger sida och går på vänster sida. Ja , jag tror det tillämpas i dom flesta större städer , iallfall i tunnelbanan, i större delen av världen.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Och i London...

1:09 fm  
Blogger Nejma said...

I mitt lilla hörn av världen finns inga t-banor eller andra nymodigheter. När man ska på bussen är det armbågarna som gäller, ju hårdare du knuffar till dina medresenärer desto bättre plats på bussen. Och är du riktigt vig tar du vägen genom fönstret. *s*

/Nejma

5:18 em  
Blogger Thérèse said...

Nejma - ja den indiska varianten med andra ord. Fast man kanske inte sitter på busstaket i Marocko

5:41 em  
Anonymous Anonym said...

Är det inte vänstertrafik i Londons tunnelbanor? Det borde ju vara mest logiskt för dem. :S

6:25 em  
Blogger Thérèse said...

Jo jag funderade också på det , men i Hong Kong som jag var till senast i november står man faktiskt på höger sida trots att dom har vänstertrafik. Jag har ju varit i London men kommer inte ihåg..

7:48 em  
Blogger Efva said...

Nix det är inte vänstertrafik i rulltrappan i London. Vänstersidan är snabbfilen där med.

Och till min förtjusning är det en vanlig syn här hemma numera oxå. Det är nåt som hänt på dom sista 5 - 6 åren bara. Förr existerade det inte. Det går framåt måste jag säga. ;)

8:46 em  

Skicka en kommentar

<< Home