söndag, april 09, 2006

15 minuter japanska

Jag har ju tidigare skrivit om att jag känner en del japaner här i Madrid. Det blir lätt så att utlänningar som är nya i stan umgås med varandra och lär man känna en japan dras man lätt in i den japanska kolonin här. Japan har länge varit ett drömresmål för mig och jag ska väl försöka ta mig dit inom en inte alltför avlägsen framtid. Efter att ha slitit med spanska och franska (sliter fortfarande med det) så har jag varit otroligt sugen på att lära mig japanska eller kinesiska. Nu har jag ju japaner att öva på så inspirerad av Linnea har jag bestämt mig för att prova på en gratis kurs på nätet . Det är en annan kurs än den Linnea skriver om. Sidan är förresten värd att kolla för alla som är intresserade av Japan och japanska även om man inte anmäler sig till nätkursn. Jag får ett kanji (tecken) mailat ,varje dag utom onsdagar , och meningar där det tecknet ingår. Cirka 15 minuter om dagen är det tänkt att man ska behöva ägna åt det här. När nätkursen är klar ska man kunna 103 kanji. Låter kul om jag har tillräckligt med självdisciplin. Det vore kul att kunna förstå lite och känna igen några ord när jag kommer till Japan.
Läser förresten just nu en väldigt spännande bok som ska vara sann och som utspelas i Japan. Memoirs of a geisha. Den finns på svenska och heter då En geishas memoarer.

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Den finns på svenska "En geishas memoarer". Har läst halva på engelska för en massa år sen, det blev för jobbigt på den tiden. Bör läsa den igen tror jag.

2:20 em  
Blogger Thérèse said...

Barajagjoanna - Tack , ska ändra i texten ovan. Jag tycker absolut att du ska läsa den igen. Jag har bara läst 69 sidor men är fast.

2:32 em  
Anonymous Anonym said...

Jag läste boken för några år sedan på väg från usa, tyckte att det var väldigt spännande att få reda på mer om geishor och att boken i övrigt också var väldigt bra. plus för att omslaget är så vackert

11:42 em  
Blogger Stora Morran said...

Jag älskar en geishas memoarer! Den är underbar! Jag läste den när jag var i Osaka och pluggade. Det var tufft för då kunde man gå i kvarteren i Kyoto och kolla in gatorna hon skrev om i boken.

6:55 em  
Blogger Per said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

11:31 em  
Blogger Thérèse said...

Stora Morran - Ja , jag är helt fast i boken. Skulle vilja sätta mig på nästa plan till Kyoto. Plugga i Japan låter hur kul som helst. Så då kanske du kan lite (eller mycket) japanska. Jag har en kompis från Osaka som har pluggat i Kyoto. Själv har jag inte ens varit i Japan , än

11:33 em  
Anonymous Anonym said...

En geishas memoarer blev film för inte alls länge sedan. Om du har tur så går den kanske fortfarande på bio någonstans i Madrid? Filmen hade kinesiska storstjärnor i huvudrollerna, vilket inte var poppis i Kina påstås det - men man ska inte tro allt man läser i tidningarna.

6:47 em  

Skicka en kommentar

<< Home