onsdag, februari 08, 2006

Utmaning igen

Det har ju figurerat diverse utmaningar på bloggar sista tiden som den här och den här. Man ska svara på frågor om TVprogram och annat. Idag hittade jag den här reseutmaningen på Älskade Beijing som vi läsare uppmandes fylla i. Så jag gör ett försök och den som känner sig manad kan göra utmaningen på sin blogg och berätta det för mig sen.


Vilka länder har du besökt?
Sverige (självklart men eftersom jag inte bor där nu skriver jag det), Danmark , Norge, Finland, Estland, Tyskland, Frankrike, Storbrittanien (England och Skottland), Luxemburg, Beligen, Holland , Ryssland/Sovjet, Andorra, Monaco, Italien, Vatikanstaten Spanien, Portugal, Grekland, Ungern, Österike, Schweiz, Jugoslavien (Kroatien, Serbien, Slovenien), Marocko, Mexico, Belize, Guatemala, Honduras, Venezuela, Indien, Thailand, Malaysia, Singapore, Indonesien, Hong Kong, Macao (både HK och Macao är en del av Kina idag så det kanske är fel att skriva ut det) och Kina....... jag kan ha missat något land men på det stora hela stämmer det

Favoritland?
Oj vad svårt men Indien, Kina, Mexico, Venezuela, Frankrike, Spanien och självklart Sverige

Favoritstad?
Paris, Hong Kong, Dehli, Rom, Stockholm

Favoritstrand?
Puerto Colombia/Choroni Venezuela

Sämsta stället du besökt?
Bangkok eller Köhl tror jag

Vart vill du åka?
överallt där jag inte varit speciellt Afrika, Asien, Japan, New York, Australien, små östarer, bra dykställen, Himalaya, transibiriska

Vad har du för resor planerade?
resor inom Spanien i vår och eventuellt till Marocko, till Sverige i juni eller augusti och då hämta en bil som jag ska köra ner så då blir det väl besök i Danmark, Tyskland, Frankrike och kanske något mer land. Jag och en kompis planerar New York eller Tokyo men jag vet inte när det blir av. Jag, maken och barnen har pratat om Cuba men vet inte heller när det blir av. (behövs både tid och pengar för det)

Vart hade din drömbröllopsresa gått?
Haha jag är redan gift. Vi gifte oss på svenska ambassaden i Paris. Suveränt om man inte vill ha en stor fest och Paris är en underbar bröllopsresestad. Annars hade väl någon söderhavsö eller karibisk ö inte varit så dumt.

7 Comments:

Blogger Cliff Hanger said...

Vad var det bästa med Hong Kong och Dehli (heter det inte New Dehli)?

12:47 fm  
Blogger Thérèse said...

Dehli är hela stan en del heter New Dehli och en del heter Old Delhi. Det bästa med båda städerna är folklivet, maten ,shoppingen. Med Hong Kong även att det är vackert och vackert beläget, Dehli mer exotiskt än vackert om jag skulle beskriva. Hong Kong har också ett fantastiskt uteliv, något som nästan helt saknas i Dehli. Hong Kong känns tryggt, alltid fullt av folk och låg brottslighet så man kan gå nästan var som helst nästan vilken tid på dygnet som helst.
Egentligen gillar jag nog Indien mer än Delhi men eftersom det är den indiska stad jag besökt som jag tyckt bäst om skrev jag den. indiska landsbygden slår Dehli

1:01 fm  
Anonymous Anonym said...

Åh var du och såg Taj mahal?! Jag har alltid drömt om det...

2:19 em  
Blogger Thérèse said...

Virvla - tyvärr jag var i Indien när jag läste internationella relationer. Vi jobbade på ett gammalt SIDA projekt och bodde hos familjer ute i ganska isolerade byar i södra Rajasthan mellan Dehli och Bombay. Efter den månaden ville jag hem till barnen, annars hade jag rest runt. Så jag såg bara Dehli, Udaipur (känt för ett palats i en sjö där Bondfilmen Octupyssy är inspelad) och den lilla staden Dungarpur. Känns som det finns mycket kvar jag vill se så det får nog bli en eller flera turer till Indien igen.

2:32 em  
Anonymous Anonym said...

Hihii jag ser att du fuskade till det lite ;-) det får man göra.

Hur var maten i Indien? Jag älskar indisk mat här hemma, men det behöver ju inte vara samma som där...Chapatti åt jag i afrika det ska tydligen vara indiskt från början. jag tyckte det var hur gott som helst, men när jag försökte göra det hemma blev det ganska äckligt.

10:20 em  
Blogger Thérèse said...

Virvla - jag tycker också om indiskt i Sverige men i Indien var det ännu godare! Vi åt chapati men det påminde inte om det naan-bröd man brukar få på indiska restauranger i sverige utan var platt, ojäst och gjordes i en stekpanna av frun i familjen till varje måltid så man fick nybakade. Det var dom man rev små bitar av och tog maten med om man inte ville äta direkt med händerna. Funkade hur bra som helst och man blev inte kladdig.
Kan också göra reklam för kinesiskt i Kina. I Sverige och i Spanien är det ganska tråkigt och lite kryddor. Helt annorlunda i kina. JÄTTEGOTT!!! varierat och finns mycket kryddstarkt. Kina är stort så många regionala kök ser olika ut,därför finns i Kina många olika kinesiska restauranger i höstas när jag var i Hong Kong åt vi mat från många olika provinser som Shanghai, Schezuan, Xiangging. Hunan mfl. som jag inte kommer ihåg

10:27 fm  
Anonymous Anonym said...

Gillar naan också men det var chapati som vi fick i Afrika där var det också mkt vanligt (i Tanzania, jag fick det aldrig i Kenya men kanske var jag inte där tillräckligt länge) Jag fick tag på ett recept på nätet men det smakade bara deg liksom, inte alls samma som jag mindes det. Liten besvikelse. Antingen kan jag inte laga mat eller så var receptet dåligt eller så var maten i Afrika så blaskig (ja usch, jag blev inte tjock där) att det var därför de blev goda.

7:44 fm  

Skicka en kommentar

<< Home