fredag, november 17, 2006

idétorka

Jag är helt tom på idéer att skriva om här på bloggen. Det verkar som om jag inte klarar av att blogga i Sverige. Det känns som om jag tjatar om samma sker om och om igen. Att reta köttätare är kul men kan bli en aning tjatigt och egentligen bryr jag mig inte om vad andra äter. Så om någon som läser här har några förslag på saker jag kan skriva om så tar jag tacksamt emot det.

Visst har jag funderat på att gnälla över hur tråkigt det är att söka jobb och kanske skriva något om hur vackert det ändå är när det är grå , mörk, kall och tråkig höst. Har också tänkt skriva om spanska språket och Stockholms tunnelbana. Tänkte gnälla över hur jobbig det är att flytta och packa upp kartonger. Har tänkt skriva något om det märkliga men omåttligt populära TVprogrammet "Bonde söker fru" som figurerar på boulevardpressens löpsedlar nästan dagligen.

Har även tänkt att byta namn på bloggen och ändra presentationen av mig nu uppe i högra hörnet. Har lite dåligt med såna idér också. Så kom gärna med namnförslag. Jag har väl kanske inte ägnat bloggen den tid den förtjänar på sistone men även om jag inte skriver något kikar jag in här varje dag , läser och svarar på era kommentarer och läser andra bloggar.

29 Comments:

Anonymous Anonym said...

För mig låter det som om du har rätt mycket ideer! :) Spanskan är jag förstås intresserad av, men också hur du ser på Stockholm/Sverige med "dina spanska ögon".

Jobbsökandet är också ett intressant ämne: vilken typ av jobb du söker, vad tänker du på när du skriver ansökningar/förbereder dig för intervjuer, kontakten med arbetsförmedlingen osv.

1:23 em  
Anonymous Anonym said...

Du har ju tänkt mycket i alla fall! ;)

Jag kommer in här flera gånger dagligen och tittar om du uppdaterat.

Tvinga inte fram nåt, men precis som Johanna, så låter det som om du har många idéer. :)

2:16 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Dte finns massvis med småsaker i vardagen att blogga om. Det gällre bara att hålla ögonen öppna! Men visst är det olika hur mycket inspiration man har.

Läsning av bloggar, nyheter och annat kan också ge inspiration till egna inlägg.

Ibland räcker det också med en liten bloggidé som sedan växer till ett större inlägg efter hand, medan man skriver. Jag tyckre att man ofta kommer på saker medan man skriver.

2:28 em  
Anonymous Anonym said...

Jasså du, Therese - du erkänner att vissa av dina inlägg har skrivits i syfte att reta köttätare...

Nåväl, vi köttätare har överseende med sådana barnsliga manér...

Om du har tröttnat på att provocera oss köttätare så anser jag att du - i en ångerfull dementi och botgöring till den smutskampanj du drivit tidigare - bör skriva en hyllning till köttätarnas ädla skara av gastronomer.

Aha! "Pumans Dotter" (den skojfriska) heter Johanna!

3:02 em  
Anonymous Anonym said...

Köttätare är tacksamma att reta (oj, vad det rimmar!), vissa i alla fall, och det tror jag inte att Thérèse tröttnar på i första taget. ;)

Niklas (fd hans ångest): Javisst, tillsammans med Barajagjohanna bär jag det vackraste namnet i världen. Bara för att undvika allmän förvirring titulerar jag mig som Pumans dotter. Det var ju snällt av dig att kalla mig "den skojfriska". Vill nämligen helst glömma att vi har en namne i det spanska kungahuset... nämligen Juana la Loca (Johanna den vansinniga).

3:39 em  
Blogger Maria Agrell, Barcelona said...

Lycka till med livet i Stockholm.

4:29 em  
Blogger becka said...

Jag vet hur jobbigt det kan vara med idétorka...men svamla på om allt möjligt bara, du är ju grym på det;-) Kram

5:49 em  
Anonymous Anonym said...

Ha ha ha! Therese, det krävs nog att du missförstår Becka rätt när hon säger att du är grym på att svamla...

6:12 em  
Anonymous Anonym said...

För övrigt så har alla vegetarianer epitetet "loca"/"loco"...

6:14 em  
Anonymous Anonym said...

Skojfriska Johanna: Vad är det som rimmar???

6:17 em  
Anonymous Anonym said...

Äta och reta... låt bli isterbanden om du verkligen missade det!

6:59 em  
Blogger triarius said...

Idétorka? Du tydligen behöver mera kött! ;-)

7:02 em  
Anonymous Anonym said...

"För övrigt så har alla vegetarianer epitetet "loca"/"loco"..."
Och det har du fått veta från en trovärdig källa? Har inte hört talas om en dylik undersökning.

7:02 em  
Anonymous Anonym said...

Äta rimmar på räta, eta rimmar på reta, ätare rimmar INTE på reta.

7:34 em  
Blogger Thérèse said...

Oj vilken debatt , kul, fortsätt så!

Pumans dotter - tack för tips , språk är alltid kul så något ska jag väl skriva om spanskan. Juana la Loca gick väl genom i stort sett hela spanien med sin döa makes kista som hon öppnade för att kolla maken i tid och otid.
Äta och reta var ett dåligt rim... Fast jag tillhör också dom om säger eta istället för äta. Sger också reka , veg , rev, tre mm. Händer att jag får pikar av lantisar;)

Baraagjohanna - kul att du är är så ofta , då måste jag bli bättre på att uppdatera bara för det. Jag är inne å din blogg fleragånger om dagen också.

Cliff Hager - klok som vanligt , du har så rätt. Det finns egentligen hur mycket som helst att skriva om men ibland känns huvudet så tomt på idéer.

Niklas - Någon hyllning till köttätande kommer inte att skrivas av mig men känner du för att skriva något sånt får du naturligtvis publicera det här. Juana la Loca var garanterat köttätare som dom flesta spanjorskor så du svamlar nog om att loca/loca är epitet på vegetarianer.

Maria - tack , lycka till med babylivet.

Becka - haha , nstämmer med Niklas , det kräv att jag missförsår dig rätt när du säger att jag är grym på att svamla. Men självklart missförstår/förstår jag alltid dig rätt;)

Triarius -haha , det verkar troligt

Herman - tack för klargörandet.

8:29 em  
Anonymous Anonym said...

Du verkar ju ha massvis med idéer! Kör hårt, det skulle vara jätteintressant att läsa om dina observationer av Stockholm och svenskarna med dina "spanska" ögon. Skynda dej innan du "försvenskas" igen! *s* Och nu är det snart jul. Har dom börjat med julskyltningen igen? Ta med kameran när du är ute på vift, det finns ALLTID nått att fota.

/Nejma

8:44 em  
Anonymous Anonym said...

Men skojfriska Johanna...: Du skojar va´?

Jag uttalar "Ä" som sig bör - och inte som "e". Låt bli grönsakerna om du vill förmå att korrekt verbalisera samtliga av alfabetets bokstäver. ;)

Men du är så skojfrisk, så det gör inget!

Herman: Du är bra och snart kommer jag och hälsar på Therese i hennes nya bostad. Då får jag äran att skaka din hand! Underbart!

Triarius: Nice thinking!

Therese: Bekymmerslöst konstaterar du att du uttalar "Ä" som "E". Tragiskt att du saknar sjukdomsinsikt...

Vill du ha besök eller inte?

Hursomhelst så vill jag troligen få gästspela på din blogg med ett eget inlägg. Det vore kul! Jag har ju tidigare funderat på att spy galla över de massmail som uppmanar folk att skriva under för räddandet av regnskogen. Oftast är dessa brev en vedervärdig styggelse.

10:33 em  
Anonymous Anonym said...

Skaka min hand? Hur tänker du nu?

11:07 em  
Anonymous Anonym said...

Lite gnäll är alltid uppskattat!

5:40 fm  
Blogger Per said...

Dom har börjat sälja julgodiset här i Madrid, och julbelysningen på gatorna har monterats upp fast man drar inte igång belysningen innan den 24:e november. Hur är det i Sverige? Tomten, renar och spraysnö och hela köret redan nu?

11:29 fm  
Anonymous Anonym said...

Hernab Hedning: En ren hälsningsfras.

Vad f-n trodde du?

12:48 em  
Anonymous Anonym said...

Ah, du tänker så ...

För övrigt spelar det ingen roll hur man uttalar bokstaven Ä, ett ord som slutar på -re kommer aldrig att rimma på "reta" hur man än beter sig.

¡Basta!

1:19 em  
Anonymous Anonym said...

Det ÄR svårt att blogga från Sverige, känns inte som om det finns så mycket roliga och unika iakttagelser man kan göra som inte "alla" läsare redan gör ;)
Men det skulle vara roligt att fortsätta få läsa om skillnaden mellan Sverige och Spanien; livet, maten, rutinerna...

1:46 em  
Anonymous Anonym said...

Herman hedning: Man är väl lite fläxibel och inte någon fellätare. ;D

2:56 em  
Blogger Thérèse said...

Nejma -jodå jag ska sätta mig ner och "köra hårt"

Niklas - klart jag vill ha besök , har haft idag faktiskt , nästa gång blir väl 20 december då barnens pappa kommer från Madrid , inte många orkar ta sig ut hit på landet

Shadow - gnäll ska nog inte vara några problem att få till.

Per - dom har börjat sälja jultidningar har jag hört men något julpynt har jag inte sett än, faktiskt

Linda - ja , det är jättesvårt

3:45 PM

4:54 em  
Anonymous Anonym said...

Pumans dotter, visserligen rimmar du som en hip hopare, men du har humor. Det gillar jag.

5:28 em  
Anonymous Anonym said...

Skojfriska Johanna: Precis som Herman är gillar jag att du har humor!

Dessutom skönt att höra att du inte är nå´n fellätare.Fast du stavade med ett "l" för mycket. "Felätare" är korrekt stavning! - för du syftar på vegetarian va´?

;)

6:21 em  
Blogger Thérèse said...

Herman och Niklas - jag hållr med om att Johannas rim är lite si och så men det gör inget när hon har humor ,en bra blogg och gillar Madrid

6:52 em  
Anonymous Anonym said...

Niklas och Herman: Haha, jag kan om jag vill.

Tack Thérèse!

11:29 em  

Skicka en kommentar

<< Home