torsdag, november 23, 2006

bemanningsföretag

Eftersom jag tjatar om mitt jobbsökande och är skeptisk till arbetsförmedlingen tänkte jag kolla upp Manpower , Poolia, Proffice och alla bemanningsföretag jag kan hitta. Är det någon som har erfarenhet av bemanningsföretag och kan rekommendera eller avråda fån kontakt med dom? Någon som kan rekommendera eller avråda från något speciellt bemanningsföretag?
Alla som har tips på jobb och jobbsökande överhuvudtaget får mer än gärna dela med sig.

17 Comments:

Anonymous niklas (fd hans ångest) said...

På Manpower söker dem restaurangrecensenter.

Men det är inte särskilt troligt att du är kvalificerad...

7:44 em  
Blogger Thérèse said...

Niklas - varför inte? Det är väl restaurangeras veg.mat som är intressntast att recensera.

8:10 em  
Anonymous niklas (fd hans ångest) said...

Nä, vem som helst kan recensera veg"mat".

Sådana recensioner innefattar för övrigt bara ett negativt vokabulär.

8:56 em  
Anonymous linda said...

Ville bara tipsa om lite resebranschsajter där de även annonserar lediga tjänster. Många av annonserna kräver lång erfarenhet, men det brukar även dyka upp en del där de hellre ser till erfarenhet såsom utlandsvistelser och språkkunskaper.
Värt att kolla upp iallfall (nu vet jag ju inte ifall du är intresserad av att jobba inom denna bransch).
travelnews.se
flygtorget.se

10:00 em  
Blogger Lena said...

Jag har jobbat för ett litet ganska okänt bemanningsföretag som heter ServeOffice. Då var de väldigt bra och seriösa, men det var många år sedan så jag har igen koll på hur de är idag.
Vilken sorts ekonom är du? Jag vet att ServeOffice anställer ekonomer med inriktning mot redovisning, men de har en hel del andra uppdrag också så om du har någon annan inriktning kan det ändå vara värt att prata med dem. Jag jobbade inte alls med ekonomi när jag arbetade för dem.

http://www.serveoffice.net/

10:36 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Det där med att regga sig hos ett bemanningsföretag rä en tanke jag tänkt också. Ska bli intressant att följa hur det går för dig.

12:27 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag har bara haft förmånen att anställa folk från Manpower och det har aldrig varit några problem (inte i Sverige dock).

3:36 em  
Anonymous Sofia said...

Min kompis jobbar pa ett investment-bolag med att ta fram informations-underlag for investerarna. Hon kan fa fragor som "ge mig all information om sko-tillverkare i indien" eller liknande. Later omvaxlande och allmanbildande. Ett sant dar jobb som man inte tanker pa att det finns.

4:07 em  
Anonymous Marie said...

Jag har varit i kontakt med academicwork.se två ggr och faktiskt blivit erbjuden de jobb jag sökt båda gångerna. De har verkat väldigt måna om att hjälpa en att hitta jobb. Gå in på deras hemsida, där kan du välja region och område du söker jobb inom. Lycka till med jobbsökandet.

1:03 em  
Anonymous Anonym said...

Academicwork.se kanske är bra men de betalar dåligt vad jag har sett.

12:05 fm  
Blogger Vargakvinnan said...

jag har min bästa vän bosatt i madrid och har nu efter mer än tre år utvecklat spanska ögon och trivs som fisken med det spanska livet. jag besökte madrid i höstas och älskade staden. men det var också en kort romans såklart. vad det gäller jobb så är det ett gissel idag. jag tror att det kan vara bra att slänga ut krokar precis på alla så att de får upp ögonen för en, men det svåra är väl att få ngt som är långvarigt vad jag förstått? men som med allt annat, så är det viktigaste när det gäller jobb att få in en fot. i mitt fall en tass. jag önskar dig all lycka med jobbsökandet för övrigt!

2:18 em  
Anonymous barajagjohanna said...

Adecco finns det ett bemanningsföretag som heter också.

Jag jobbar på Manpower sedan två år tillbaka, och har även varit i kontakt med Proffice. Självklart är det olika beroende på vilken arbetsplats man talar om och vilka människor man möter, men min uppfattning är att jag hellre skulle jobba hos Proffice. Lönen lär också vara högre där (självklart också lite beroende på jobb).

Bemanningsföretagen växer och de är ganska bra på att portionera ut jobb. Min erfarenhet är att det är bra att få in en fot - om du vill flytta till en annan stad är det ju jättebra att kontakta t.ex. Proffice och säga att du idag jobbar inom företaget på en annan ort.

10:19 fm  
Blogger Thérèse said...

Vargakvinnan - tack , jobbsökande är jobbigt men ågot ska jag väl kunna hitta. jag triv också bra i Madrid och Spanien men att bo där räckte med ettår. Har tidigare pluggat 8 månader iSpanien också. Gillar landet , kan språket jättebra och vet hur det mesta funkar men känner mig ändå inte spansk.

Johanna - jag har idag registrerat mig på Manpower och Poolia. Ska registrera mig på fler bemanningsföretag. Det är u bra att försöka med allt. Trist bara att det ska vra så jobbigt att sökajobb.

7:19 em  
Anonymous barajagjohanna said...

Jag vet, det är jättejobbigt. Ett tips är att ta med dig ett CV och gå personligen in på t.ex. Proffice och Manpower. Det tjänar man på i längden har jag märkt. Nu hade jag tur för att en rekryterare på Proffice känner mina föräldrar, men han har hjälpt mig otroligt mycket, de ringde och erbjöd mig flera jobb. Tyvärr kunde jag inte byta bort min fasta 75%-tjänst mot någon av dem.

Jag håller alla tummar jag har!

8:31 em  
Blogger Thérèse said...

Johanna - tack , jag har funderat på att göra det. Måste hitta jobb.

11:09 fm  
Anonymous Anonym said...

Aaaagggh, är jag försent ute?

Jag har jobbat jättekort på Proffice, Manpower och har varit på intervju (idag) hos Adecco.

Mitt intryck är som någon annan också sa att de tär väldigt olika beroende på ort.

Jag gillade Adeccos intervju då de verkade mer seriösa och satte hårdare intervju med lite press. Samtidigt frågades om en sak som jag inte gillade riktit.

Mp tror jag har varit mer "oseriösa" än vad de är idag, tror de jobbar sig ur detta och mitt intryck är att just nu så tar Proffice in i princip vad som helst.

10:50 em  
Blogger Thérèse said...

Anonym - du är absolut inte för sent ute! Jag läser alla kommentarer , intebara på det senaste inlägget. Jättebra tips. Tack så väldigt mycket.

2:13 em  

Skicka en kommentar

<< Home