torsdag, september 14, 2006

aldrig så ensam

Jag har lyssnat på Ulf Lundell i bilen. Osunt mycket Ulf Lundell och nästan bara skivan Den vassa eggen. En av dom bästa skivorna Ulf Lundell har gjort. Dom flesta låtarna skrev han efter sin skilsmässa i mitten på 80-talet så den brukar kallas Lundells skilsmässoskiva.

En låt heter Aldrig så ensam och handlar om att man aldrig är så ensam som man tror. Det är verkligen något jag har upplevt nu. När jag satt nere i Madrid och injte visste vad jag ville göra eller bo och grubblande fram och tillbaka så kände jag mig periodvis oerhört nere och ensam.
Här hemma i Sverige har jag upptäckt att jag verkligen inte är ensam utan tvärtom jag har många fler att prata med än jag trodde. Jag har många som står ut med mig fast jag kan vara jobbig och gnällig ibland. Visst ingen annan kan fatta mina beslut men jag har många som iallfall orkar lyssna. Jag är så otroligt glad , lycklig och tacksam att just jag har så fina vänner med sånt oändligt tålamod. Är även otroligt glad åt alla fina och gulliga bloggkompisar som jag fått via bloggen som skriver så fina kommentarer och mail.

Jag kommer att svära över kylan hela vintern men jag vet att jag gör rätt som flyttar till Stockholm. Jag följer absolut mitt hjärta. Ibland har jag haft svårt att lyssna och höra vad mitt hjärta säger men nu hör jag det tydligare än någonsin.

Trots att jag har varit hemma i fosterlandet i fyra veckor nu känner jag mig fortfarande euforisk att gå omkring här. Jag älskar verkligen allt , allt , allt , städer , natur och människor är helt underbara. Känner mig nästan osunt nationalistisk. Fast det går säkert över och jag börjar gnälla som alla andra.

Nästa vecka åker jag tillbaka till Madrid och tar adjö av en av mina favoritstäder under cirka en månad innan jag och barnen flyttar tillbaka till Sverige permanent.

4 Comments:

Blogger Anna Malaga said...

Det lâter ju jättebra. Bättre kyla ute än inne, faktiskt...
Vardagen kommer ifatt överallt, men njut av den där euforiska känslan.

7:36 em  
Blogger Per said...

-Börja sup! säger jag som hans gamla trogna fans brukar skrika nere vid scenen när han uppträder. Det var mer drag i han på den tiden i alla fall. Nu är han väl mest gubbsjuk och grubblar massa?

8:58 em  
Anonymous Anonym said...

Mycket av innehållet på "Den vassa eggen" 1985 bygger på temat "Skilsmässa" och det kan handla om att den äktenskapliga skilsmässan, men det kan såklart handla om andra slags skilsmässor också. Att skiljas ifrån sitt land. Att skiljas ifrån sitt folk, att skiljas ifrån den person man tidigare var.
Skivan "På andra sidan drömmarna" som kom 1996 är ett tydligare exempel på olika relationer som brister; relationer till kvinnan, till Sverige, till sina tidigare drömmar. Jag kan varmt rekomendera den skivan som både musikaliskt som textmässigt är mycket genomarbetad och intressant. Även på den skivan finns en låt som rent textmässigt påminner mycket om "Aldrig så ensam" och den heter (om jag inte minns fel) "Låt inte ensamheten förlama dig"
För mer diskussioner ochtankar om Lundells konstnärskap rekomenderas sajten www.pafrifot.net

9:09 fm  
Blogger Thérèse said...

Anna - jag kommer säkert att få en ny euforisk kick i Madrid nästa vecka. Det går ju inte att gå omring och vara oberörd i Madrid

Per - håller med om att Uffe var bättre förrr. Vassa Eggen från 1985 är bland det bättre han har gjort. Nu är han som sagt mest gubbsjuk och grubblar över Sverige och kvinnan

Anonym - tack för tipset , ska kolla sajten. Jag är i perioder stor Lundell-fan så jag känner till På andra sidan drömmarna. Mycket bra skiva det också

9:30 fm  

Skicka en kommentar

<< Home