måndag, september 11, 2006

spöke

I november flyttar jag ju in i en gammal prästgård från 1800-talet. Nu har jag fått höra att det spökar där. Fast jag har ju lite svårt att tro på sånt där så jag förväntar mig inte direkt att se nåt spöke. Men naturligtvis vore det lite spännade att se nåt sånt. Har någon som läser här sett något spöke eller varit med om nåt annat övernaturligt? Kan man förresten hångla mot en bardisk med ett spöke?

12 Comments:

Anonymous Medberoende said...

Jo jag har faktiskt bott i ett hus där det spökar. Men tyckte det var för läskigt så jag klarade bara av att bo där i ca 6 mån. & jag hade tur att de/den aldrig visade sej. Man kände sej bara inte välkommen där på något sätt. :)

Ha en bra dag!

3:40 em  
Anonymous barajagjohanna said...

Haha, jag tror att hånglet kan bli svårt... Jag har två kompisar som bor i hus där det spökar. Tyvärr tror jag starkt på det där, men har aldrig upplevt någon själv direkt. Kanske bara vissa är mottagliga för det, jag vet inte. Spännande, men jäklar vad skraj jag skulle vara....

3:43 em  
Blogger Thérèse said...

Medberoende och Johanna - men vad spännade , kan ni inte berätta lite mer detaljer om spökerierna?

3:45 em  
Blogger Thérèse said...

Johanna - kanske lika bra att skippa hånglet , mina barn skulle kanske inte gilla att komma på sin mamma vara intim med ett spöke. Så har vi ju faktiskt ingen bardisk i huset heller

3:57 em  
Anonymous Cindy said...

Du får hoppas att det är en förörisk Phantom som han från operan, då blir det garanterat hångel i nån källare! ;)

Själv tror jag inte ett skvatt på spöken som en direkt följd av att jag inte tror på ett liv efter döden.

4:32 em  
Anonymous barajagjohanna said...

Min ena kompis brukar vara med om lite olika saker i huset. Steg som kommer närmare, ljudet på TV:n som höjs och sänks av sig själv, den döda katten som krafsar på dörren... Och hunden blir väldigt uppmärksam när detta händer.

Min andra kompis har bott (numera bor endast hennes föräldrar där) i ett gammal epedimisjukhus i Smålands skogar. I hennes systers rum kom alltid en liten pojke och stod vid fotändan. Alla som sovit där har sett honom.

Detta är bara få av de historier jag hört. Jag tror absolut på det. Tror knappast att flera människor inbillar sig. Önskar dock att jag inte trodde på det, eftersom jag blir väldigt rädd.

5:26 em  
Blogger Thérèse said...

Cindy - hihi det skulle ju vara trevligt. Jag tror inte heller på spöken och liv efter döden men ser jag nåt ska jag skriva om det på bloggen.

Johanna - oj vad otäckt det lät. Jag vill inte ha en liten pojek stående vid min säng. Då flyttar jag direkt. Ett gammalt epedimisjukhus låter ju verkligen som den optimala spökplatsen

5:32 em  
Blogger 70-tals Per said...

Spöket kanske tänder på om du skramlar lite med gamla rostiga kättingar och kedjor i källaren? Kanske är det snarare en dam "the old lady of the castle" Eller kanske bara ett humoristiskt spöke som John Clease i rollen som "Nearly headless Nick" i Harry Potter?

1:00 em  
Blogger Thérèse said...

Per - haha , i så fall hoppa jag påminner om Nearly Headless Nick i Harry Potter. Han är både rolig och hjälpsam. Det är ju trevligt om man kan ha nytta av spöket på något sätt.

1:11 em  
Anonymous barajagjohanna said...

Ja, ett gammalt epedimisjukhus i Smålands skogar, det är ju som byggt för ett spökhus.

6:39 em  
Anonymous Anonym said...

När jag var liten bodde jag på en fd gård. Någon gång på 90-talet frågade min mamma en bekannt till hennes syster vad hon skulle göra med huset. Mannen var lite synsk sade man. Hon visade en bild. "Sälj huset det bor ett spöke i stallet. En man hängde sig där och vill inte ha er där. Men oj, varför står det folk och äter i stallet?"
Mannen bodde 30 mil därifrån och hade aldrig varit i närheten av min mammas hus och på bilden såg man inte den delen av huset som stallet låg i. Stallet som mina föräldrar hade byggt om till... kök.

/Frederique från Stockholm som inte kan logga in...

10:05 em  
Blogger Thérèse said...

Fred- hu det där lät kusligt. Hoppas vi har ett snällt spöke i huset eller att det inte visar sig för mig

3:10 em  

Skicka en kommentar

<< Home