fredag, augusti 04, 2006

filmer



Idag fick jag ett trevligt paket från Sverige som inte innehöll saltlakrits men tre jättebra filmer. När jag bodde i Sverige hyrde jag ofta film men nu blir det inte lika ofta för dvd-uthyrarna här omkring har ganska dåligt utbud.

För den som inte sett dom här filmerna kan jag verkligen rekommendera alla tre. Alla är jättebra även om dom är väldigt olika. För den som inte känner till filmerna eller handlingen så kan ni klicka på länkarna vid filmens namn och läsa om dom och se bilder ur dom.

En långvarig förlovning eller Un long dimanche de fiancailles som orginaltiteln lyder är en film av Jean-Pierre Jeunet som gjort bland annat Amelie från Montmartre och Delikatessen. Det är en väldigt fransk film med hisnade vackra scener från Bretagne men den innehåller också väldigt otäcka krigsscener. Filmen utspelar sig under och efter första världskriget.

Lost in translation är en helt fantastisk film som får mig att längta till Tokyo. Jag har inte sett den sen den gick på bio så jag ska sätta mig framför den och njuta ikväll. Härlig stämning , vackra bilder , bra story och bra skådisar. Jag kommer att bli så sugen på att åka till Japan , det är jag i och för sig redan men suget kommer att öka.

Dunderklumpen har jag och barnen sett idag. Jag vill inte bara att dom ska titta på Disney så jag har köpt lite andr filmer som jag tycker är kul själv precis som Doktor Snuggles och Trollsommar uppskattade dom Dunderklumpen. Underbar film men bra musik och fantastisk natur. Jag har t.o.m skrivit ett blogginlägg om den där det finns bilder på alla figurerna.

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Imorgon ska jag hyra En långvarig förlovning! Får se om det blir en godispåse eller något till den. :)

Lost in translation är otroligt bra... Jag vill också till Japan!

Men nu måste jag sova.

12:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Sugen på Japan? Du är välkommen närsomhelst. Finns gott om bardiskar här...Sugen på Japan? Du är välkommen närsomhelst. Finns gott om bardiskar här...

6:14 fm  
Anonymous Anonym said...

vaffö bidde de' dubbelt?

6:15 fm  
Blogger Thérèse said...

Johanna - den ska du absolut hyra , jättebra och en bonus är att man får höra franska i 128 minuter

J-viking - kul att du läser fast du inte skriver , du är verkligen saknad av mig. Klart jag ska åka till Japan , bardiskar och charmiga japaner låter som en oemotståndlig kombination...

Farsan Baloo - tack för påminnelsen , viktig insamling , ska surfa till solidaritetsbloggen direkt

1:04 em  
Blogger Scenskräck by Jim said...

men du...jag måste säga att du nog bör åka hit till Kyoto istället för Tokyo, allt det vackra du ser i filmen är härifrån och allt det coola från Tokyo har vi här också. Kyoto rockar hårdare än man själv tror.

6:55 em  
Blogger Thérèse said...

Guldgossen - jag vill absolut åka till Kyoto , har en kompis därifrån och jag är väldigt intresserad av historia så besöker jag Japan blir det absolut både Tokyo och Kyoto och kanske flera platser

11:51 em  
Anonymous Anonym said...

Best regards from NY!

6:28 em  

Skicka en kommentar

<< Home