onsdag, maj 31, 2006

RSS

Jag fick en kommentar igår om att min RSS inte fungerade. Är det någon som vet om jag kan göra nåt åt det och hur? Eller är det bara maila blogspot och klaga?
Om det finns någon som kan förklara det här med RSS skulle jag bli jätteglad. Jag tycker det verkar praktiskt men vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga för att följa andra bloggar med RSS och hur jag ska få min egen att fungera.

9 Comments:

Blogger aspungen said...

tja. jag har din blogg på rss. det funkade iaf inatt å igår. så jag har inget att klaga på :)

3:47 em  
Blogger Magnus W said...

Numera fungerar det igen! ;D För mig har det inte fungerat på runt en vecka nu men just som du skrev om det så...har det gått igång!

"RSS, Rich Site Summary, är ett XML-baserat kanalformat, ett filformat för att överföra (se även syndikering) nyhetsrubriker på webben."

"För att läsa en RSS-fil används lämpligen en RSS-aggregator."

Citerat från Susning.nu

Finns en inbyggd RSS-läsare i Mozilla Firefox (lägg till aktivt bokmärke) och i nya Internet Explorer som kommer snart finns det också en sådan.

4:18 em  
Blogger Thérèse said...

Aspungen - ja det verkar funka nu. Men hur hittar man en bloggs rss

Magnus - tack så mycket för förklaringen. Ska också försöka fixa rss. Det är ju väldigt tidssparnade , nu går jag då och då in på bloggar jag läser och hoppas att nåt nytt dykt upp.
Jag använder Firefox så det ska nog gå att ordna.

5:33 em  
Anonymous Anonym said...

Va, men hur ordnar man det då, så att jag ser att en blogg har uppdaterats, utan att gå in på den? Känner mig totalblåst, men jag skulle inte ha något emot en förklaring. :)

7:26 em  
Blogger Thérèse said...

Johanna - jaha du , jag lyckades inte fast jag suttit och harvat runt i firefox. Nykligen.se har en sån tjänst där du kan logga in och lägga in dina favoritbloggar och där ser du vilka som har uppdaterat , men då måste dom ju pinga sina bloggar på nyligen.se förstås. RSS ska visst fungera även på icke-bloggar , du ska kunna se om aftonbladets webbsida uppdateras. Men någon får gärna förklara hur man ordnar det. Både jag och Johanna skulle bli glada

10:24 em  
Blogger aspungen said...

Själv har jag ett program i linux som hter Liferea. Det var sjukt smidigt, bara att installera och lägga till url för de bloggar man ville ha på uppdatering. Det tråkiga är att man missar kommentarerna. Men man kan iofs gå in å leta på dem om man vill på vanligt sätt. Varje blogg har en länk i mitt program. Visste inte att det var så enkelt, men det är det tydligen. Himla trevligt och smidigt på alla vis :)

10:59 em  
Anonymous Anonym said...

Har inte heller fattat ännu...det är tydligen bra...

12:06 fm  
Blogger Thérèse said...

Jag är helt ny på det här men fler verkar ju vara lika borta som jag. Om man som jag använder firefox som webbläsare kan man under bokmärken lägga till aktiva bokmärken. Hur enkelt som helst. När mman sen surfar in på en sida finns den lilla oranga och vita fyrkanten i högra hörnet av adressfältet och klickar man på den läggs den sidan in som rss. Hur det sen funkar att läsa sidor med rss vet jag inte men dom som gör det verkar tycka det är smidigt. Lite synd bara att man missar kommentarer för dom är lika roliga som själva bloggen. Men man kan ju surfa till sidan på gammalt hederligt vis och läsa och skriva kommentarer.

10:34 fm  
Anonymous Anonym said...

Ѕpell plаying thеsе οnlinе games, if а musіcian feels that
he or she Have Seсond getting pusheԁ into the cut
pharynx competition it has negatively featherbeԁ the Lay out coevаls in.
drаw оut оf ΑOE οnlinе Hοw grounds ωhy Online
Gamеѕ are passing to be thе
next οf νiԁеo gaming. Makе mafia a
pellet іf you're looking at for something all different from other democratic maps Choose a screen Identify. Games Let mass the opportunity to games I love acting kissing on-line games.

My blog - game

4:28 fm  

Skicka en kommentar

<< Home