tisdag, mars 07, 2006

fortsättning på dotterns dagisäventyr

I går när 4 åriga dottern kom hem från dagis var hon glad och hade haft roligt. Jätteskönt för en orolig mamma. Men i morse ville hon inte gå dit. Hon grät och kröp ner i sängen. Hon ville bli bebis och ha napp igen. Det kändes fruktansvärt jobbigt. Jag lovade att hämta henne tidigare men det känns inte bra att hon ska vara så ledsen. Hoppas det går över. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Hon ville att jag skulle vara med och sitta bredvid henne men här verkar inte begreppet inskolning finnas. Jag förstår att det är jobbigt för henne när hon inte kan så mycket spanska och allt är nytt. I Sverige tror jag aldrig jag var med om att hon var ledsen när hon skulle till dagis. Hon kunde vara trött och hellre vilja ligga kvar och sova i sängen. Vad gör man egentligen när ens barn inte vill gå på dagis?

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Stackare. Hoppas det går bättre efterhand, det är fruktansvärt och egentligen inget man vill utsätta barnen för, min enda tröst är att det gått bra för alla mina tre, men det har varit en tung början.

9:35 em  
Anonymous Anonym said...

tolken var det, jag var för snabb igen.

9:35 em  
Blogger Thérèse said...

Nej det är jättejobbigt. Men det gick bra när maken lämnade henne. Hon var glad när jag sen kom och hämtade även om hon inte hade ätit mycket. Hon har varit glad och på gott humör hela eftermiddagen och kvällen. Hoppas det inte blir så här jobbigt i morgon. Skolan och personalen verkar bra. Min dotter är nyfiken på spanskan och försöker prata och den enda svenska flickan på skolan som är 10-11 år har tagit på sig uppgiften att vara extrafröken och tolka åt min dotter

10:21 em  

Skicka en kommentar

<< Home