tisdag, februari 28, 2006

Patriot

Kom just på hur korkad jag är. I söndags var jag sur för att jag inte kunde se OS-finalen i hockey på spansk TV. Jag som annars lyssnar ganska ofta på SR i webradio.... SR är jättebra på det där med webradio, man kan lyssna både direkt och i efterhand om man missat något program.

Det är lustigt vad patriotiska folk blir av sport. Jag som annars inte viftar med svenska flaggor eller firar nationaldagen blir rejält SVENSK när det är finaler i OS, VM och EM , iallfall om det är sporter som intresserar mig.

I sommar lär jag inte missa några VM-matcher iallfall för även Sveriges lär ju sändas på spansk TV. Spanjorerna är otroligt fotbollstokiga och i princip varje kväll kan man se någon match på TV. TVsporten här handlar nästan bara om fotboll. Har man inget att prata om med en spanjor kan man alltid prata fotboll. Fungerar på så gott som alla ung, gammal, rik, fattig, kvinna, man, högutbildad eller ej. I tidningskioskerna finns en uppsjö av sporttidningar som i själva verket är fotbollstidningar och tidningar som kallar sig fotbollstidningar

7 Comments:

Blogger Krokofanten said...

Jag har blivit så fjompig att jag grinar (inte alltid) när jag hör den svenska nationalsången... Hymn låter väl bättre va'?

4:45 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Apropå ingenting, har du lagt upp några bilder på www.woophy.com än? Vad har du för användarnamn i så fall?

10:30 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Lasse Granqvist på Radiosporten regerar. Läs om honom och lyssna på honom här: http://mjukispolacken.blogspot.com/2006/02/radiokungen.html

12:55 fm  
Blogger Jenny said...

Både SR och SVT är suveräna tycker jag. Vi sitter ofta framför "Fem myror..." och finner det kanon för nyfikna små loppor.

11:44 fm  
Blogger Thérèse said...

Nj Mango, jag har inte lagt upp några bilder men nu när du säger det så blir jag sugen på att göra det. Jag har varit rätt dålig på att ta med kamera ut. Men det går ju att ändra på. Meddelar användarnamn när jag gör det. Vad har du själv för användarnamn?

11:47 fm  
Blogger Thérèse said...

Jenny - jag kan inte annat än hålla med. Jag har ofta sr på när sitter vid datorn men det har blivit dåligt med tittande på SVT. Men lite barnprogram har vi sett

12:08 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Du kan lägga upp gamla bilder också. "MJSweden" kallar jag mig där.

1:26 em  

Skicka en kommentar

<< Home