söndag, februari 26, 2006

Äntligen!

Jag har tidigare flera gånger skrivit om att vi bara bor tillfälligt och måste hitta något senast 11 mars. Vi har ringtoch tittat på hur många lägenheter som helst men det har inte varit någon som känts okey. Här i Madridområdet är det också hiskeligt dyrt. Jag tyckte Stockholm var dyrt att köpa eller hyra bostäder men det är ingenting mot Madrid. Vi ville helst undvika att gå genom en mäklare eftersom dom tar minst en månadshyra betalt. Nu har vi iallfall hittat en perfekt lägenhet. 3 sovrum, ett stort vardagsrum, stort kök och terass. Vi kommer att ha tillgång till swimingpool som vi delar med grannarna under sommarmånaderna. låter väldigt lyxigt men är inte ovanligt här i stan. Det skulle visst finnas något gym i huset också men jag vet inte hur bra det är. Huset ligger bredvid en stor park med fontäner, konstgjord sjö , lekplatser och ett känt vetenskapsmuseum. Det är i Alcobendas straxt norr om Madrid, 13 kilometer in till centrum med bra kommunikationer med pendeltåg och buss. Vi hade tänkt köra ner vår nästan nya bil som står i Uppsala också. Saknar bil. Funderar på att köpa en billig bil som vi säljer när vi har fått ner bilen från Sverige.
Det bästa av allt är att lägenheten har en diskmaskin. Hyran är inte svindyr och elen ingår. Det sämsta är att den är möblerad på allt utom sängar. Så vi får göra ett besök på IKEA eller nåt. Eftersom vi bara ska bo här en begränsad tid på 2 år har vi inte tagit ner så mycket från Sverige utan tänkte hyra möblerat.
Universidad Autonoma de Madrid där maken jobbar ligger också i norra delarna så det är bara två stationer bort med pendeltåget. Det känns skönt att äntligen ha hittat något och 10 mars går flyttlasset.

Jag måste göra lite reklam för nätets absolut roligaste blogg El Mango satt och läste arkivet i hans blogg och måste dela med mig av två roliga och tänkvärda pärlor. Han skriver både roligt och tänkvärt. Finns hur mycket kul och underfundigt som helst på den bloggen som till exempel den här och den här

6 Comments:

Blogger Cliff Hanger said...

Vad gullig du är! :-) Tack så mycket! Jag tycker att du är jättebra också, och det skriver jag inte bara för att vara snäll. Det lovar jag, på hedersmord. Imponerad över att du har så mycket intressant att berätta om så mycket.

12:01 fm  
Blogger Thérèse said...

Det finns många bra bloggar (men mycket skräp också) men faktiskt ingen som får mig att skratta som Mango. Håller med Ulrika som kallade din blogg internets roligaste. Satt läste november och december ikväll och skrattade konstant. Skulle kunnat länka många fler ställen:)

12:11 fm  
Blogger MB said...

Vad skönt att det löst sig för er.... :-)) Snälla kan du inte börja pinga när du gjort ett nytt inlägg så jag kan lägga till dig på listan

11:25 fm  
Blogger Thérèse said...

Maleandro - jag försökte pinga men fick inte till det. Har lagt in mig på nyligen men inte lyckats pinga.Jag ska göra ett nytt försök. Annars får du gärna komma med en snabblektion?

11:53 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag tar gärna del av den lektionen också, har inte lyckat fixa pingar.
Grattis till lägenheten! Vi har också skaffat nya sängar på IKEA, det är ju inte hysteriskt dyrt.
I övrigt håller jag förstås med Malejandro och El Mango

2:26 em  
Anonymous Anonym said...

Tolken skulle det ju vara, tryckte lite för fort

2:26 em  

Skicka en kommentar

<< Home