måndag, januari 08, 2007

bloggenkät

Den här bloggenkäten har cirkulerat på en mängd bloggar och både Anna i Malga och Pumans dotter har bett mig svara på den så jag kommer väl inte undan. Håll till godo.

1. Hur länge har du bloggat? Sedan december 2005.

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började blogga? Hade ingen särskild bild av bloggare. Läste inga men via sidan Hockeyfrossa ramlade jag in på bloggen Bloggfrossa . Några månader innan jag flyttade till Madrid läste jag om familjen Depardieu som flyttat från Sverige till Frankrike och bloggade om livet i ett annat land. För övrigt rekommenderar jag alla att gå in på länken hockeyfrossa och kika på alla vansinniga hockefrillor.

3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Bloggfrossa som jag nämnde ovan. Så började jag tidigt läsa Cliff hanger som då hette El Mango och Virvla

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du så här i efterhand läser dem? Helt OK.

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet, som läsare? Jag läser ett 20-tal regelbundet plus kanske dubbelt så många då och då. Fast i perioder är jag dålig på att läsa bloggar. Sen läser jag i fatt på favoriterna.

6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?. Jag läser gärna resebloggar eller bloggar skrivna av personer som bor utomlands. Här är favoriterna Nadia , Mandimoon , Anna i Malga och Pumans dotter Svårt att svara på hur många procent jag läser det ena eller det andra. En blogg som jag gillar som kanske skulle kunna kallas dagboksblogg är Barajagjohanna

7.Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om. Jag vet inte riktigt om jag kan svara på det för jag är osäker på hur mycket man lär känna folk genom att blogga. Tänkte på några men blir sen osäker. Kanske Bloggfrossa och Cliff hanger som jag länkat till ovan. Men jag tror inte vi är så olika att vi inte skulle kunna ha väldigt kul om vi sågs "In real life"

8. Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om. Också svårt att svara på men kanske resebloggarna jag länkade till Nejma och säkert många fler

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? Dom har väl ingen direkt åsikt. Jag har inte fått höra varken negativa eller positiva saker. Tror det är ganska få som känner mig som läser bloggen.

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Ja, det tror jag att de gör. Fast jag har aldrig frågat.

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Jag har funderat rätt mycket på det. Tycker att jag ibland har skrivt lite väl privata saker när jag har varit på dåligt humör eller ledsen eller arg när jag har bloggat. Har alltid varit noga med att inte nämna personer vid namn utan skriver sonen , dottern , en kompis, min bror och liknade istället. Jag försöker också låta bli att skriva för mycket om personer i min närhet. Har ibland tänkt skriva mer om hur det är att ha en autistisk son för jag tycker många har dålig koll på handikappades situation. Fast det blir aldrig något för jag känner att jag kanske utlämnar min son för mycket.

12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför. Egentligen skriver jag vad som faller mig in men visst saker som är för privata eller inte intresserar mig skriver jag aldrig om. Skulle väl aldrig skriva om mitt sexliv , kändiskvaller , matematiska formler och en massa annat. Jag har en tanke att min blogg ska vara ganska lättsam och inte ta upp alltför kontroversiella saker, jag skriver inte om t.ex religion och politik (fast det har jag nog gjort ändå..)

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? Tror inte jag bloggar för att få bekräftelse överhuvudtaget.Började skriva när jag flyttade till Madrid för drygt ett år sen för att familj och vänner i Sverige skulle kunna läsa om "Mitt liv i utlandet". Hade inte en tanke på att personer som inte kände mig skulle läsa eller kommentera. Blev glatt överraskad och tycker att jag har fått flera bloggkompisar

14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? Ja. Fast det finns naturligtvis bloggare som skriver så lite om sig själva att man inte lär känna personen

15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? I sådana fall: Var de som du trodde att de skulle vara, eller blev du förvånad? Har träffat en via bloggen IRL Mandimoon och hon var precis lika mysig och lätt att umgås med som jag trodde. Skulle gärna dricka några tinto de verano på en uteservering i Madrid med henne igen. Det finns också några jag har haft mejlkontakt med och som jag gärna skulle träffa IRL i framtiden. Tre av dom jag länkar till i bloggen är personer jag kände innan dom och jag började blogga

16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Ja, om man är väldigt känslig och lämnar ut sig för mycket.

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta? Nej. Visst har jag fått en och annan mindre trevlig kommentar men på det stora hela har jag varit väldigt förskonad från elaka och sårande påhopp

18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar? Ja. Har bloggat när jag kanske varit för ledsen eller arg för att göra det egentligen... Får väl försvara mig med att jag oftast är glad men sista året har varit riktigt struligt och fullt av motgångar.

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Vissa perioder har jag bloggat så flitigt att bloggen tagit väl mycket tid. Andra perioder har jag varit helt tom på bloggidéer och haft lite dåligt samvete för att jag inte skrivit något på en vecka

20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då? Det vet jag inte. Kände länge att jag höll på att tröttna men nu känns det som suget att blogga är på väg tillbaka

21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra? Jag kopierar Pumans dotters svar här Ja, det tror jag. Bloggarna är så många och ökar hela tiden. Lite intressant är t.ex. att när det smäller i Bangkok då länkar Aftonbladet till två bloggar som skrivs på plats i Thailand.

22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig? En rolig hobby som gett mig en massa "bloggkompisar" (jag har varit usel på att svara på mail på sista tiden , förlåt.. ska bättra mig) Periodvis kände jag mig ganska ensam i Madrid och då blev bloggandet och bloggläsandet ett sätt att umgås över nätet. Periodvis hade jag det också ganska långtråkigt i Madrid och då blev bloggandet ett sätt att slå ihjäl sysslolösheten.

23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig? Jag har fått läsa om en massa spännande saker andra bloggare varit med om och varit med i diskussioner kring roliga och intressanta funderingar.

24. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten: Dom flesta har väl redan svarat men den som känner sig manad får gärna göra det.

4 Comments:

Blogger Anna Malaga said...

Kul att du svarade!
Jag vill gärna veta mer om autistiska barn och om vilka problem föräldrarna ställs inför, pâ vilket sätt deras utbildning och uppfostran är annorlunda osv. Det hade varit intressant om du hade kunnat skriva lite allmänt om det?

11:29 em  
Blogger Thérèse said...

Anna - jag ska verkligen försöka göra det. Vill gärna men det blir liksom aldrig av

12:17 fm  
Anonymous Anonym said...

Det var på tiden att du svarade. ;) Jag tycker också att det vore intressant att veta mer om autism. Har man ingen i sin närhet som är drabbad är det svårt att förstå hur det är. Skriv gärna om det nån gång!

9:22 em  
Blogger Thérèse said...

Pumans dotter - ja jag har varit rätt dålig på att blogga och att läsa bloggar men nu känner jag att jag är på väg tillbaka ;)
Jag började ju skriva om Madrid och Spanien och hur det var att flytta dit med barn. Sen registrerade jag mig som reseblogg på bloggtoppen och skrev om lite andra resor och då kände jag att autism var långt från ämnet. Nu skriver jag ju i princip om allt så lite autism kan det nog bli

9:34 em  

Skicka en kommentar

<< Home