onsdag, augusti 16, 2006

nekad taxi

Läste idag att den nyblivna Barcelonaspelaren , italienaren Gianluca Zambrotta gått fel i Barcelona och missat spelarbussen. Han bestämde sig då för att ta en taxi. När han gick fram till en taxi fick han dock nobben. Taxichaffören var Espanyolfan och sa att han inte ville ha några Barcelonaspelare i sin taxi.

Verkligen en typiskt spansk historia. Troligen har dom flesta spanjorer till och med förståelse för taxichaffören och Espanyolfansen har det definitivt. Här är fotboll för många det viktigaste som finns och man följer och stöttar sitt lag till 110 procent. Jag har sagt det förr men det tål att upprepas , vet man inte vad man ska prata med en spanjor om är fotboll alltid ett säkert ämne. ALLA verkligen ÄLSKAR fotboll och kan babbla på om det hur länge som helst.

8 Comments:

Blogger Pumans dotter said...

Det sägs ju att det är deras andra religion och det är ingen överdrift. Jag känner igen det från Mexiko också. Alla som tittade på fotbolls-VM visste var Sverige låg och kände till de viktigaste spelarna i laget (+ att vi åkte ut precis som Mx). Sen om det hette Suecia eller Suiza, det var mindre viktigt.

1:16 fm  
Blogger Thérèse said...

Pumnas dotter - kanske är det mer korrekt att säga att det är deras första religion ;)

1:20 fm  
Blogger Anna Malaga said...

hahaha, jag skulle ocksâ säga att det är deras första religion. Och den mest lästa dagstidningen är MARCA, framför El Pais och El Mundo. Det är en tdning som BARA handlar om fotboll och andra sporter.
De enda som inte brinner sâ för fotbollen är spelarna själva. De är mer intresserade av hârgel och sportbilar.

8:20 fm  
Blogger Cliff Hanger said...

Och jag som har flera kompisar som är djurgårdare och aikare. I måndags skjutsade jag t.o.m. hem bloggvännen Andreas efter att vi spelat badminton, trots att han är djurgårdare. Jag måste bli mer renlärig.

10:04 fm  
Blogger Thérèse said...

Anna - ja sporttidningen Marca som ska handla om alla sport handlar nästan bara om fotboll , övriga sprten får kanske ett par sidor och då är det en ganska tjock tidning. Ja spelarna själva är nog minst fotbollsintresserade.

Cliff hanger - fy på dig , skjutsa en djurgårdare. Jag kan avslöja att i min familj är pappa djurgårdare , min bror bor i Solna så du kan ju gissa vad han håller på... och jag är naturligtvis en stolt bajensupporter. Lite knepigt men nu när jag flyttar närmare ska jag nog omvända dom

12:02 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Du får leka exorcist! :-)

6:46 em  
Blogger Thérèse said...

Cliff hanger - avsolut , jag räknar med ditt stöd då

8:37 em  
Anonymous Anonym said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it teen pornstar krystal clear voip company stocks Discount travel edmonton Mercedes benz 300 diesel oxycontin oxycodone Saint  university florida

1:22 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home