söndag, augusti 13, 2006

kylslaget

Idag på eftermiddagen kändes tempraturen i Madrid ovanligt kall. Tempraturen var bara 30 grader. Man vänjer sig verkligen vid värme. Känns dock inte som iallfall jag har samma förmåga att vänja mig vid kyla.
Minns när jag pluggade i Sevilla och efter några månader hade vi varit ute och festat en kväll , gick hem tidigt på morgonen , jag hade klänning och kavaj och frös hur mycket som helst, temprauren vad då 18 grader.

Lagom till midsommar kom jag hem från Sevilla och stannade då i Malmö. Där var det också runt 18 grader , människor gick sommarklädda och jag frös och kände mig som ett ufo i tjock tröja. Fast det gick över på några dagar. Det blir väl ungefär samma upplevelse nästa vecka när jag kommer till Sverige.

Jag gillar värme och på dagarna får det gärna vara hur varmt som helst. Men när jag ska sova får det gärna vara svalare. Så idag när det är så här svalt börjar jag fantisera om en hel natts ostörd sömn. Hoppas , hoppas. När det är runt 40 grader varje dag skulle man egentligen vända på dygnet och sova på dagarna och vara vaken på natten för dom varma kvällarna och nätterna är underbara. För jag önskar verkligen att jag kunde sova. Vad jag ska sova i det svala Sverige. Det ska bli hur skönt som helst. Sova är verkligen ett underskattat nöje.

I natt när jag inte kunde sova satt jag och rensade bloggen från spam. Den var helt nerlusad. Jag vill helst inte införa "word verification" för jag tycker det ska vara lätt att lämna kommentarer. Jag vill ju som bekant ha många kommentarer. Men blir det inte slut på spammandet så inför jag "word verification" några dagar iallfall.

Kom förresten gärna med förslag på nytt namn till bloggen. Kolla inlägget nedanför det här.

21 Comments:

Blogger Cliff Hanger said...

Hur varmt eller kallt det känns beror som bekant också på luftfuktigheten. När vi var i Rom var det runt 10 plusgrader, men när vi kom hem till Sverige kändes det nästan varmare, trots att det var 10 grader kallare.

Vad bloggen ska heta när du kommer hem till Sverige? Ja, vad tänkte du skriva om?

7:27 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Okej, nu såg jag ditt föregående inlägg...

7:28 em  
Blogger Thérèse said...

Cliff hanger - absolut , här i Madrid är luften väldigt torr. Det värsta jag har varit med om var i Tikal i norra Guatemalas djungel där luftfuktigheten var enorm och man kunde knappt andas. Där led jag betydligt mer av värmen än här.
På vintern tcker jag att sydeuropa kan kännas nästan lika kallt eller kallare än Sverige. 10 grader i Madrid känns MYCKET kallare än 10 grader i Sverige.
Här är det inte byggt för kyla och det verkar som folk här blir överraskade varje år det blir vinter

Kom gärna med namnförslag!

7:35 em  
Anonymous Anonym said...

Haha, att tycka 30 grader är kallt är ju lite sjukt. ;) När jag åker utomlands i slutet av nästa vecka kommer jag knappt att stå ut i den 30-gradiga värmen!

8:25 em  
Blogger Pumita said...

Visst påverkar luftfuktigheten, den saken är klar. Sen beror det på vad man jämför med: när jag var i Amazonas så var det fuktigt och runt 30 grader varmt på dagtid. Första natten vaknade jag framåt småtimmarna i min silkessovpåse och undrade hur fasiken det kunde ha blivit så kallt! Tog fram lite varma kläder och tittade samtidigt på termometern i väckarklockan: 23 grader! Trodde inte det var sant! Jag som höll på att frysa ändan av mig.

9:15 em  
Blogger Thérèse said...

Johanna - vart ska du åka nästa vecka? Fast det här med hur man vänjer sig vid en viss temperatur är ju lite som i Sverige på våren då det efter en lång och kall vinter blir 10 grader och sol, då tycker man det är jätteskönt och knäpper upp jackan. När det i september är 10 grader och so efter en lång och varm sommar tycker man det är kallt och knäpper jackan.

Pumans dotter - javisst är det så. Har du varit i Amazonas? Spännande , det får du gärna skriva om. Jag antar att regnskogen jag såg i Venezuela en gång hade hängt ihop med Amazonas men jag var aldrig så långt söderut i Venezuela att jag kom till "riktiga" Amazonas , tyvärr

10:44 em  
Blogger Pumita said...

Therese: Ja, under en resa till Ecuador för några år sedan var jag i en liten by som heter Yaupi i Morona Santiago, alltså i sydöstra Ecuador nära den peruanska gränsen. Det var ingen lång vistelse, jag bodde hos shuar-indianer i fyra dagar (om jag minns rätt), men det var bland det roligaste och mest spännande jag någonsin har upplevt under mina resor. Kan jag varmt rekommendera! Amazonas skriver jag jättegärna om, men det får bli lite längre fram. Jag vill njuta av "Mexico-karamellen" ett tag till. :)

11:23 em  
Blogger Anna Malaga said...

Jag tycker ocksâ att det är hemskt varmt och vill inte alls läsa om Amazonas. Kan inte nâgon skriva om Nordpolen istället?

Att sova är klart underskattat, nästan lika trevligt som att hângla mot bardiskar. Har man en gâng varit smâbarnsförälder, kan man verkligen uppskatta en hel natts sömn!

12:13 fm  
Blogger Thérèse said...

Pumans dotter - ser fram emot lite Ecuador senare. Jag gillar "Mexico-karamellen" men den ger mig en väldig Mexico-längtan

Anna - haha , jag har tyvärr aldrig varit på nordpoolen eller Grönland eller något annars hade jag gärna skrivit om det. På fredag ska jag njuta svensk svalka... avundsjuk?
Helt rätt om småbarnsföräldrar , det var när mina barn var små som jag började dricka kaffe dagligen. Innan jag fick barn var jag ingen stor kaffedrickare men sen blev det nödvändligt för att hålla sig vaken.
Har förresen tagit till mig ditt knep med hudlotion i kylen. Åh vad skönt det är att smörja in den av solen uttorkade huden med kylskåpskall lotion.

12:38 fm  
Anonymous Anonym said...

I Tokyo ar det idag aterigen oerhort varmt. Solen skiner sa det branner i huden bara man lamnar skuggan. Idag ska vi dock klattra upp for Mount Fuji och har blivit "varnade" att ta med oss varma klader, for att det (forstas) ar sa kallt uppe pa hojden. Det ska faktiskt bli riktigt skont, aven om jag egentligen ar en sommarflicka ;)

7:53 fm  
Anonymous Anonym said...

Så sant det med att man vänjer sig.
Jag vet inte ännu vart jag åker. Men fredag, lördag eller söndag åker jag och en kompis på en sistaminuten. Vårt krav är värme. Vi har jobbat hela sommaren båda två och är inte bortskämda med värmen. Så det blir sola, bada, äta gott, ta det lugnt och allmänt slappa bara. Underbart. Hoppas på Grekland... men får se vart det går billiga resor.

9:19 fm  
Blogger Thérèse said...

Linda - jag är egentligen också en sommarflicka som ogillar kyla. Men som det är nu kan jag inte sova , blir galen.

Johanna - åh Grekland låter ju underbart. Hoppas ni hittar någon bra sista-minuten

1:33 em  
Blogger Pumita said...

Therese, då är du välkommen till hemlandet. Här är det rätt behagliga temperaturer just nu, lite över 20 grader. :) Fast Johanna, jag skulle inte ha något emot en Greklandsresa i alla fall. Slappa lite och bada och äta en jättegod grekisk sallad mums. Vad avis jag blir!

1:44 em  
Blogger Thérèse said...

Pumans dotter - tack , trevligat att vara välkommen. drygt 20 grader låter behagligt. Sen när det blir kallare åker jag tillbaka till Madrid men sen när det blir ännu kallare flyttar jag "hem" permanent

3:31 em  
Anonymous Anonym said...

Mm, det blir underbart... just nu ser det ut som om det blir Grekland faktiskt, ååååh vad jag längtar! Jag SÅ behöver detta. Likaså min kompis, så det blir nog jttebra. Om vi inte hamnar på ett sunkställe...

7:51 em  
Anonymous Anonym said...

Du kom ju tvåa i resebloggstävlingen förresten, grattis!!

9:36 em  
Anonymous Anonym said...

Vad sägs om namnet "Borta bra men hemma bäst"? Lite corny, men ack så svenskt!

9:45 em  
Blogger Lugnetetc said...

Jag har infört wordverification... jag stod inte ut... men kommentera gärna (på svenska går det också bra) ;-)

Vi valde Island i år... det var svalt och faktiskt rätt skönt väder... 17 grader i luften, 35-40 i vattnet!

10:28 em  
Blogger Thérèse said...

Johanna - Tack! Skrev just om det. Grekland låter jättemysigt , jag vill också åka dit igen , har bara varit där en gång när jag var 13 år

Christer - haha ja väldigt svenskt men helt ok , möjlig kanidat

Fred - jag förstår dig , ja jag läser verkligen allt du skriver och tittar på alla bilder , din blogg är en favorit, men jag är lite rädd för att skriva franska. Får väl börja kommentera på svenska fast det känns lite tråkigt

11:03 em  
Anonymous Anonym said...

Looking for information and found it at this great site... Sharp xr 1s dlp projector Free levitra information information online Wakeboard roof rack Fire alarm supplier uk Protonix prisolec car computer touch screen lcd Batteries for notebook computers park model sales north texas 50mg+didrex+tablet Arbeidsmarkt nieuws nieuw cao callcenter Tlc malpractice

4:39 em  
Anonymous Anonym said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Affiliate candle programs printers london What is  1 and 2 heating oil Subaru wrx crash Looking for phentermine chrysler dodge jeep cd player radio manual Chinese tile game Traveler multi trip insurance Site fuk ca lesbian cheerleaders Poke monster hentai Jerkoff milfs Paxil withdrawal syndrome male masturbation cumshot pictures Phentermine cheap online prescriptions Jamacan penis http://www.blacks-on-blondes-5.info/cumshot-movie.html residential lock smith san diego ca Men toys formasturbation body

1:47 em  

Skicka en kommentar

<< Home