måndag, april 17, 2006

utlänningar som bloggar från Sverige

Skriver bara lite dravel för att. Idag såg jag min första kackelacka här i Madrid. Jag har lättare insektsfobi så det var ingen höjdare. Jag har sett stora maffiga kackelackor i Syspanien, Latinamerika och Asien tidigare men inte här i Madrid. Jag bor i ett så kallat finare område , vi har marmortrapp och det är mycket rent och fint både i och utanför huset. Vi har gym, trädgård , lekplats och swimmingpool enbart för boende i huset. Men ändå kackelacka. Har varit och köpt spray som dom på affärern sa var stark så imorgon ska det sprayas när barnen är i skolan.
Fast min kackelacka var ingenting mot den gäst som Jenny har fotat i sitt badrum. Jag skull inte klara av en sån besökare

Jag skulle vilja ha tips på bloggar som skrivs av utlänningar i Sverige. Helst av folk som liksom jag kommit till det nya landet som vuxna och skriver om hur konstiga svenskarna är. Behöver inte vara på svenska men helst på något språk jag kan läsa. Jag har hittat Freds fantastika blogg Skriven av en fransyska i Stockholm. Jag läser dagligen men känner att min franska inte räcker till för att kommentera.

Idag har jag känt mig som en verklig shopoholic. Jag är verkligen noll intresserad av shoping och har ett obefintligt klädkonto, men har varit och handlat alldeles för mycket kläder till mig och barnen. Det blev även en wrapklänning. Det ska ju vara trendigt. Men jag får lite morgonrockskänsla även om jag gillar färgen , mönstret och tycker den sitter bra. Vet inte om jag vågar ge mig ut i något morgonrockslikande.

Men som sagt , jag vill ha länkar till bloggar skrivna av utlänningar i Sverige. Helst såna som kommit till Sverige som vuxna och skriver om vilket mysko land Sverige är och hur skumma svenskarna är

15 Comments:

Blogger Cliff Hanger said...

Bra idé. Jag har tänkt på det tidigare, men inte letat på allvar. Jag känner till en, men jag har inte läst den så mycket, den har inte fångat mitt intresse. Adressen är i alla fall:
http://francisstrand.blogspot.com

12:06 fm  
Anonymous Anonym said...

Man är inte utomlands på riktigt om man inte har kackelackor i sin lya...är det lika mycket knarkare i Madrid som i Barcelona?

12:20 fm  
Blogger Thérèse said...

Argast -jajamän men jag bor i en liten (liten och liten större än Uppsala faktiskt) stad 13 km utanför så här syns inte knarkarna så mycket iallfall.
Madridborna kallar inte heller hasch för ost (queso) utan kallar det hasch, som några langare i Barcelona sa , Vill du köpa ost? Så stod jag där som dum svensk och fattade nada! Första gången trodde jag att killen snackade om ost

12:25 fm  
Blogger Thérèse said...

Argast - går man genom en park eller på universitetets område känner man titt som tätt haschdoft så det kör man ganska öppet med. Tyngre grejer tror jag det smusslas mer med. Själv nöjer jag mig med alkohol

Mango - jag ska kolla upp ditt bloggtips

12:42 fm  
Anonymous Anonym said...

Therese, Fred är fransyska:)

10:20 fm  
Blogger Thérèse said...

Robban - oj då får jag ändra i texten. Hoppas inte Fred har läst

10:25 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om hur underligt svenskar beter sig. Ju längre man är ifrån landet, desto konstigare ter sig saker och ting. Men jag vill ju inte vräka ur mig HUR mycket som helst eftersom det nog snarast skulle börja tas som ett gnällande även fast det inte är så menat.

2:28 em  
Anonymous Anonym said...

Kanske är BLM i din smak?
;-)

http://blm.blogsome.com/

8:05 em  
Anonymous Anonym said...

vi gjorde samma misstag innan fredrique(rattstavat?)snallt talade om for oss att Fred ar ett smeknamn for bada konen i Frankrike. OBS inga prickar pa Sofias jobbdator:)

8:42 em  
Blogger Lugnetetc said...

Hej! Wow! Tack så mycket jag känner mig jättesmickrad!

Ang. mitt kön, ja det gör inget, jag är van vid att folk tror att jag är kille (dock inte de som jag träffat i verkliga livet, det är en tröst!)... Jag bara sade att jag var kvinna när jag såg det Robban och Sofia skrev. :-D

Det går jättebra att kommentera på svenska på min blogg!

Själv kan jag rekommendera Stephanie som bloggar från Göteborg:
http://goteborg-nous-voila.over-blog.com/

Audrey bloggar från Stockholm: http://hibiscus.mon-blog.org/

och de här är utbytesstudenter i Sverige:
http://marmaille.blogspot.com/
http://supergaffogirl.blogspot.com/
http://claire1983.canalblog.com/

9:36 em  
Blogger Thérèse said...

Åh tusen tack för alla länkar till bloggar. Jättekul. Ska kolla på dom. Jag tar gärna emot flera tips

10:12 em  
Blogger Unknown said...

Wrapklänningar är ju bäst, jag har alltid det! Kanske inte så mycket på grund av trend, utan för att det döljer vakarna så bra:)

12:23 fm  
Blogger Thérèse said...

Ulrika - håller med om att den döljer fantastiskt. Det syns inte att jag fött två barn och varit usel på att träna sista halvåret. Men jag får lite morgonrockskänsla ändå. Hur ska jag komma över det?

12:51 fm  
Blogger Unknown said...

Ha ha, det är nog vana. Sen försöker jag inte köpa i silkestyg, har man något annat tyg känns det lite mindre som underkläder. Halsband brukar också hjälpa lite grann:)

12:39 fm  
Anonymous Anonym said...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu

2:51 em  

Skicka en kommentar

<< Home