torsdag, juli 20, 2006

resa önskas

Läste hos Ulrika idag att hon uppmanande resebyråer att bjuda henne på en resa till Kina. Jag tycker det låter som ett utmärkt förslag. När resebyråerna ändå är i farten och bjuder Ulrika på en resa kan dom passa på att bjuda även mig på en resa. Som tack får resebyrån en stor banner på min blogg och jag ska göra tokmycket reklam för dom. Jag ogillar svensk vinter och ser inte fram emot en sån i år.

Vet inte riktigt vad jag vill åka. Självklart alltid Paris men dit flyger ju Ryanair billigt och mitt i vintern kan det vara trevligt med värme. Fast det är klart i Paris kan det vara svårt att hitta billigt boende , i värsta fall får jag och min trädgårdstomte sova i en fotoautomat på RER eller ännu bättre fotoautomat på tunnelbanna i Paris för det är ju där man ska ragga. Fast jag raggar ju inte så det kvittar , men vid en fotoautomat i Paris tunnelbana kommer jag kanske på andra tankar.
Jag har en amerikansk kompis som bor i New York och dit har jag pratat om att åka flera år. Men även dit går hyfsat billiga flyg och jag har förhippningsvis gratis boende. Jag har aldrig varit i New York och är väldigt sugen på att åka dit.

Egentligen vill jag åka till fruktansvärt många platser , resor är verkligen min passion. Får jag välja varierar nog svaret från dag till dag men just idag säger jag nog Kuba. Jag älskar att dyka och dykningen på Kuba ska vara helt fantastisk. Så har jag ju en svaghet för rom och det tillverkas ju på Kuba. Till och med Fidel Castro lär dyka så jag kan gärna dyka och dricka rom med honom. Det skulle vara intressant. En gång i tiden lärde jag mig att dansa salsa och jag har besökt Karibien flera gånger och vet att där dansas salsa med passion. Överallt spelas medryckande salsarytmer på hög volym. Tydligen är Fidel en av dom få kubaner som inte dansar salsa. Han spelar golf istället och det gör inte jag så jag får väl dumpa honom efter dykningen och romen och hitta någon att dansa med. Helst en danspartner som verkligen kan dansa salsa i så fall för mina kunskaper är minst sagt ringrostiga men kan han föra och har tålamod så ska jag nog fixa det.

Sen tror jag att Kuba är väldigt vackert och vackrast av alla platser är nog huvudstaden Havanna. Huvudstaden som kallas Karibiens pärla. Enligt vänner som varit där ska den vara fantastiskt vacker men en väldigt sliten och förfallen pärla. Har man sett filmen Fresas y chocolate blir man absolut sugen på ett besök i Havanna. Hade jag tid och möjlighet skulle jag gärna tillbringa flera veckor i huvudstaden med omnejd och sen ge mig ut och resa runt på landet. Gärna med hyrbil så jag kan stanna i små byar eller vid vackra stränder och bada i ett varmt skönt karibiskt hav där jag får lust. Jag skulle åka österut till städerna Trinidad , Cienfuegos , Santa Clara , Santiago de Cuba och Baracoa. Platser som kompisar som har besökt Kuba har pratat mycket gott om. Landskapet i Pinar del Rio på öns västra del ska enastående vackert så det är säkert också värt ett besök. Sen skulle jag väldigt gärna försöka hinna med en tur till den lilla ön Isla de la Juventud för där ska dykningen vara enastående.
Måste jag välja så prioriterar jag Havanna och dykning.
Jag gillar att resa själv så det är inga problem men vill resebyrån bjuda även en reskompis så skulle jag inte protestera.

Så nu sitter jag här och tittar på bilder från Havanna och väntar på att resebyråerna ska ringa. För det här är ju ett erbjudande dom bara inte kan missa. Förresten tycker jag att det Havanna på bilderna här påminner mycket om den sydspanska staden Cadiz.







10 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ååååh, resa, resa, resa. Det är härligt det.
Vill du bara åka till Paris i några dagar kan jag tipsa dig om boende som inte är alltför dyrt.

6:16 em  
Blogger Thérèse said...

Johanna - det får du gärna tipsa om , jag har Parisabstinens så jag hade tänkt åka dit i höst några dagar. Nu får jag se hur det blir eftersom jag ska flytta till Sverige istället , men absolut senast i vår blir det en Parisresa , annars klarar jag mig inte har intevarit där på 1.5 år nu

6:21 em  
Anonymous Anonym said...

Ja nu har ju jag ingen resebyrå, men en resa till Kuba tycker jag absolut att du är värd.
Jag skulle gärna åka tillbaka dit med lite större resebudget (och gärna bättre kunskaper i spanska) än vad jag hade när jag var där på charter från Kanada julen 2002.
Havanna är verkligen speciellt. Som på film fast i verkligheten.

6:33 em  
Blogger Thérèse said...

Cocotte - då kan jag alltså räkna med en resa till Kuba om du skaffar en resebyrå. Så stor resebudjet skulle jag inte heller ha idag (Kuba är väl inte direkt billigt) men kunskaper i spanska har jag ju.
Kul att du har varit på Kuba.

7:15 em  
Anonymous Anonym said...

Var jag chef för den resebyrå jag jobbar på skulle jag absolut bidra med en resa till Cuba!
Åker själv dit till hösten, har inte riktigt bestämt mig vart jag ska spendera min tid förutom Havanna då.
Tack för en otroligt intressant och rolig blogg, är inne och kollar dagligen!

Linda

7:43 em  
Anonymous Anonym said...

När jag kommenterade sist var jag så hungrig att jag var tvungen att sluta tvärt. Nu kan jag fortsätta med lite tacos i magen. :)

Det beror ju lite på hur man vill bo. Jag vet ju att du har bott i Paris förr, så du har säkert lite koll också, men äh... :) Vandrarhem är ju billigt, men kanske inte fräschat. AIJ är jättebilligt, ca 15€/natt inkl liten frukost (baguette med smör/marlemad och kaffe/choklad/te). Där har jag bott två gånger. Det är egentligen inte fräscht, men jämför med andra vandrarhem är det inte så jäkla stor skillnad och AIJ är ju billigt.
När jag var i Paris sist, första helgen i maj, bodde jag på ett jättebra hotell mellan Opéra och Montmartre. Det hette George Opera och ligger jättenära métro Saint Georges. Det var superfräscht och klart värt sitt pris. Vi betalade omkring 2300 (om jag inte minns fel) för flyg + hotell tre nätter. Frukosten ingick inte, men vi lyxade till det och köpte den för 9€ varje morgon. Mycket smarrigt. Dock ingen nyttig lyxfrukost som man kan välja på svenska hotell, men... klart värt det istället för att gå iväg och köpa.

Du får ju säga till om du åker till Paris, så kan vi ta en fika på Les 2 Moulins... ;) jag kommer ju bo bara 1,5 timme med tåg från Paris.

8:10 em  
Blogger Thérèse said...

Linda - å tack för dina gulliga ord , det värmer. Hoppas du får det jättebra på Cuba i höst

Johanna - självklart ska vi ta en fika på 2 Moulins när jag är i Paris. 2300 för flyg och tre hotellnätter låter ju som ett fynd

8:15 em  
Anonymous Anonym said...

Jaa, det var dessutom Arlanda-Charles de Gaulle, som är sååå mycket smidigare än Skavsta-Beauvais!

8:23 em  
Anonymous Anonym said...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»

4:18 fm  
Anonymous Anonym said...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»

7:39 fm  

Skicka en kommentar

<< Home