fredag, maj 12, 2006

mera vegetariskt

Jag har tidigare vid flera tillfällen skrivit att jag är vegetarian och klagat på att jag inte hittat quorn i Madrid.
Quorn saknar jag fortfarande men jag har hittat en hel del vegetariskt på Santiveri , en hälsokostkedja som finns över hela Spanien och en affär ligger faktiskt i närheten av där jag bor och har hur trevlig personal som helst.


från vänster till höger Vegetarisk färssås Salsa Boloñesa de soja inköpt på Al Campo Översta raden albondigas de soja sojabullar i tomatsås inköpt på Santiveri. Här äts också köttbullar som kallas albondigas och serveras i en tomatsås och inte stekta som den svenska varianten. Sen två tofubiffar en med smak tofu och champinjon och den andra tofu och ost båda inköpta på Santiveri. Det stora vita längst ner är japansk tofu inköpt på en av Madrids japanska affärer. Jag känner till fyra stycken. Uppe i vänstra hörnet syns portmonän jag fick gratis när jag köpte ost i måndags. Portmonän har blivit liggande på balkongbordet och att den kom med på kortet såg jag inte förrän det var ute på bloggen.

Sen finns här självklart väldigt fina och goda grönsaker som oftast är både färskare och billigare än samma grönsaker i Sverige. Men lite saknar jag nog quorn ändå.

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

Min hunger blev bara värre nu.. jag som inte har lunch förrän 13.40! Gah!

10:23 fm  
Blogger Thérèse said...

Johanna - men du kan ju äta quorn;) Jag sakande det jättemycket när jag skrev det här. Annars brukar jag inte tänka så mycket på det.

12:21 em  
Anonymous Anonym said...

Ja, det har du rätt i. :) Ska faktiskt, senare på tåget, äta en baguette med vitlöksost (Crème Bonjour, mm), sallad, tomat och QOURNBITAR... yammi!

1:24 em  
Blogger Thérèse said...

Johanna - åh vad gott det låter!

1:50 em  
Blogger Unknown said...

Men kan man inte köpa torr-quorn? Som får svälla i vatten? Jag har för mig att jag brukade köpa det när jag var vegetarian (billigare än fryst). Jag ska kolla upp det och om jag hittar det i trakterna kan jag ju skicka ner det till dig. Lär inte väga många gram.

2:24 fm  
Blogger Thérèse said...

Ulrika - du tänker nog på grytbitar eller soja"kött". Torr quorn har jag aldrig hört talas om

8:26 fm  
Blogger Unknown said...

Ja, det är mycket möjligt, minnet glappar. Men jag ska ändå ta en koll på måndag. Det finns nämligen en livsmedelsaffär här i Lund med enbart vegetarisk mat.

12:04 em  
Blogger Thérèse said...

Ulrika - jag ser fram emot en rapport på måndag.

6:59 em  

Skicka en kommentar

<< Home