tisdag, maj 09, 2006

ett paket

Idag blev jag jätteglad för det kom ett så fint och gulligt paket att jag inte kunde låta bli att fota det.



Innehållet var inte heller sämre. Två flaskor cidermjölk (cider och mjölk färdigblandat på flaska , skönt att slippa blanda själv) och två Hello Kitty kakor (rosa förstås). Eftersom jag fyller år om 12 dagar ska jag naturligtvis ha Hello Kitty kaka på min födelsedag.


Jag kunde inte låta bli att fota grejerna bredvid en av mina två bonsaier eftersom paketet kommer från Japan. Tusen tack Linnéa och Staffan Bara lite tråkigt att ni inte är kvar i Japan längre så jag kan beställa mer cidermjölk. Flaskorna var så små så jag misstänker att dom tar slut fort. Men jag känner en del japaner här i Madrid så det ska bli kul att bjuda japanska kompisar på cidermjölk. Som tur är fortsätter Staffan och Linnéa trots hemkomsten från Japan att skriva den mycket läsvärda bloggen Nekomata den och As it happens... in Japan kan jag varmt rekommendera till alla som är intresserade av Japan och eller roliga och välskrivna bloggar.

Jag hämtade ut paketet på posten när jag kom hem från centrala Madrid där jag varit och handlat , ätit och fotat tidningskiosk idag. Eftersom paketet kom från Japan tänkte jag berätta att jag besökte en japansk affär i centrala Madrid. Jag älskar misosoppa så det blev misopasta , kombu alger och japansk tofu till misosoppa.




Misosoppa men inte hemmagjord utan som jag blev serverad på en japansk restaurang

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ååååhh, vad roligt att få ett sådant paket!

7:36 em  
Blogger Thérèse said...

Johanna - ja verkligen jättekul , fast jag har betalt ch beställt via deras nätshop så det var inte inte presnet. Men jättegulligt av som ändå att skicka.

8:40 em  
Anonymous Anonym said...

åh så fint!! men...vad smakar cidermjölk? är det cider som svensk eller engelsk cider som är blandat med mjölken?

9:03 em  
Blogger Thérèse said...

Virvla - jag ska komma med smakrapport sen. Jag har inte öppnat flaskorna än. Får se om det blir ikväll eller om dom ska sparas till något högtidligt tillfälle. Hello Kitty kakorna är supergulliga , små och rosa , smakar jordgubb och ska mikras. Synd att dom inte finns på Sanrio affären här eller kanske tur för min plånbok. Jag blir alltför köpgalen för min plånboks bästa när jag kommer in där.

9:06 em  
Anonymous Anonym said...

Vad skönt att se att paketet kom fram ordentligt och jätteroligt att du gillade det (själva paketet också alltså :))

Jag måste också lära mig att göra misosoppa! Vi blev hembjudna till vår granne i Japan och där fick vi den godaste misosoppa jag ätit hittills, så hemlagad verkar den ju kunna bli riktigt god.

9:25 em  
Blogger Thérèse said...

Linnéa - ja verkligen jätteroligt , tusen tack :)
En japan jag känner gjorde miso med en portionspåse med misopasta och en portionspåse med torkade kombualger. Så hade vi i tofu i små tärningar och finstrimmlad purjolök. Jättegott och enkelt. Du kan säkert köpa både misopasta och kombu-alger på någon asiatisk affär i Stockholm. Miso är ju hur gott som helst

9:39 em  
Blogger Thérèse said...

Nadia - på paketet till misopastan står det granos de soja , arroz , agua y sal marina sen har man i tofu , kombualg och fina skivor av purjolök. Purjolöken är inte nödvändig men mitt favoritsushiställe Sushi Sendai vid Järntorget i Göteborg hade det

11:53 fm  

Skicka en kommentar

<< Home