måndag, januari 30, 2006

Mina egenheter

Jag har blivit utmanad av El Mango att lista fem egenheter jag har. Så håll till godo

1. Jag sover alltid med öronproppar. Skulle göra det även om jag sov ensam i ett ljudisolerat rum. Kan inte somna ordentligt om jag inte "pluggat igen öronen"

2.Jag mår dåligt får kväljningar och gåshud av ljudet från frigolit. Vet inte varför men det är medfött. Har träffat en till som hade samma problem och läst i någon tidning att även artisten Peter LeMarc har det.

3. Är vegetarian (äter inte kött, fisk eller ägg) sen jag som 16 åring hade ett kort sommarjobb på en ägg/höns fabrik utanför Uppsala.

4. Jag har lättare insektsfobi. Klarar av insekter ute i naturen men vill inte ha dom på mig och klarar inte av att se förstorade foton eller filmer med insekter i närbild.

5. Jag är bokmal och kartofil. Köper mer böcker än jag borde och egentligen har råd med. Har alltid en trave böcker som jag läser samtidigt, varvar dom och sitter och glor på kartor dagligen. Går jag in på ett bibliotek eller bokaffär glömmer jag tiden och blir alltid kvar för länge.

Den sista hjälpte maken mig med. Det var inte kul att flytta senast med stora tunga boklådor. Jag har väl andra små egenheter som att jag är tidsoptimist, morgontrött, kvällspigg mm.

Vet inte vem eller vilka jag ska utmana men den som känner sig manad att i sin blogg lista sina egenheter efter det här kan väl göra det och meddela mig.

9 Comments:

Anonymous Anonym said...

Neej, jag har ju redan skrivit mina ovanor och egenheter så jag kan inte anta din utmaning, du får läsa på min blogg :) (jag skulle skrivit tidsoptimist, för det är jag och skäms för att vara sen i tid och otid)

2:29 em  
Blogger Thérèse said...

Jag skäms också för att vara sen i tid och otid. När jag pluggade kom jag alltid insmygande när föreläsningen startat, inte kul. Fast man tänker att man ska bättra sig hela tiden gör man inte det

2:39 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Frigolit kan vara rätt läskigt ibland. Fast det värsta är nog att ta i mjöl eller att skriva på svarta tavlan. Som naglar på plåttak. Tur för mig som lärartudent att whiteboarden numera är vanligare än svarta tavlan. En "lärare" jag hade på lekis tyckte att frottéhanddukar var läskiga - skumt.

3:40 em  
Blogger Thérèse said...

Mango: Kritor på svarta tavlan är ingen höjdare inte heller gamla torra tuschpennor. Läste i någon tiding om en tant som hade knapp-fobi. Hon tyckte knappar var läskiga och hade aldrig haft kläder med knappar i hela sitt liv. skumt. Mjöl är väl inte läskigt att ta i bara lite jobbigt att det dammar och har sig

3:50 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Mjöl är jätteläskigt! Basta!

5:21 em  
Anonymous Anonym said...

Maizena är lite läskigt att ta i, det kan jag hålla med om...

8:48 em  
Blogger Thérèse said...

Nä, varken Maizena eller annat mjöl är väl läskigt att ta i. Frigolit däremot hu. Måste hålla för öronen och blunda när någon annan håller på med frigolit men mår ändå dåligt och får gåshud.

9:17 em  
Anonymous Anonym said...

Jag kände en tjej en gång som inte tyckte om att ta i ost. Märkligt.

Själv kan jag aldrig blöta ner bara en hand, om jag tar i något blött tex. Jagkänner mig ur balans om inte andra handen också får bli blöt.

3:58 fm  
Blogger mikebike said...

kretsen är liten - den här utmaningen verkar gått runt snabbt. jag har varit inne på en mängd bloggar som har detta kedjebrevet redan så jag vete fan vem jag ska utmana ;)

nu har jag iallafall gjort en lista jag med.

6:03 em  

Skicka en kommentar

<< Home