söndag, juli 09, 2006

Coupe du monde

Alla som läser här ibland vet att jag är en sjukligt obotlig frankofil så resultatet i dagens VM-final är inte vad jag önskade. En final som avgörs på straffar måste vara något extremt ovanligt , jag kan inte minnas att det har hänt tidigare. Men grattis Italien!
Silver i fotbolls-VM är inte dåligt så jag hoppas ändå att det firas i Frankrike ikväll även om jag inte är där. Ikväll finns ingenstans jag hellre skulle vilja vara än i Paris och på Champs-Elyssee och fira VM-silver. Oftast finns ingen plats jag hellre skulle vilja vara än i Paris så ikväll är väl inget undantag.
Jag ska inte skriva så mycket om detaljer i matchen men tyvärr tycker jag att en av mina favoritspelare Zinedine Zidane verkligen gjorde sig förtjänt av sitt röda kort.
Jag har inget emot Italien , ofta tycker jag det är kul när ett icke-favorit-tippat lag slår ett favorittippat men inte när det favorittippade laget är Sverige eller Frankrike....
Jag är verkligen ytterst måttligt spotintresserad men just fotboll betyder något. Jag håller på laget som kommer från stadsdelen där jag födde , Hammarby. I VM-sammanhang och likande är naturligtvis alltid Sverige laget i mitt hjärta det finns inga alternativ hur frankofil jag än är.
Jag ska inte recensera det här VMet för det finns så många andra som kan göra det bättre men just det här VMet har varit lite så där , tycker jag även om dom sista matcherna var bättre så har det inte bjudit på så många magiska ögonblick som tidigare VM. Jag hoppas det blir bättre och mera magiskt i Sydafrika om 4 år.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jäkla skit.

8:29 fm  
Blogger becka said...

VM-94 avgjordes också på straffar. Jag är också mycket missnöjd, jävla Zidane att dra på sig kortet! Allt hade säkert blivit bättre om han fått vara med och lägga straffar, han är ju en gudabenådad spelare (uppenbarligen med ett inte så gudabenådat temperament)

2:21 em  
Blogger Thérèse said...

Johanna - merde! fast silver är verkligen inte dåligt.

Becka - just det , du har helt rätt , minns nu. Zidane är verkligen en gudabenådad spelare och så här skulle han väl inte sluta sin karriär. Spanska fotbollstidningar har skrivit om hans temprament så det verkar rätt känt

3:21 em  

Skicka en kommentar

<< Home