fredag, mars 31, 2006

cinebank och bankomat

Jag skrev ju om Cinebank igår. Igår kväll upptäckte jag att samma kedja där jag har mitt kort har en Cinebank som ligger närmare min bostad. Så jag gick dit med mitt Cinebankkort. Cinebanken vägrade ta kortet. Jag gjorde flera försök innan jag gick in i rummet bakom Cinebanken och bad om hjälp. Fick då veta att trots att det är samma kedja kan jag bara hyra på den butik där jag har mitt kort men jag var välkommen att skaffa ett kort även hos dom.
Irriterande!
Som att ha ett ICAkort och bara kunna handla på en speciell ICAbutik med det.

Bankerna här har ett likande system med bankomaterna. Tar jag ut pengar i en bankomat som tillhör en annan bank än den jag har mitt konto får jag betala en avgift som kan variera från 0.6 - 5 € beroende på vilken bank det är. Men med mitt SEB-VISAkort kan jag ta ut gratis i alla bankomater. Numera tar ju inte svenska banker någon avgift för uttag inom EU men utanför EU tar SEB 40 kronor , vilket är väl ungefär som alla andra större svenska banker. Det finns några så kallade nischbanker utan uttagsavgift utanför EU.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Men åh vad typiskt att kortet bara funkade i just den butikens cinebank. Varför gör det lätt när man kan göra det krångligt liksom...

12:58 fm  
Blogger Thérèse said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

4:51 fm  
Blogger Thérèse said...

I Spanien verkar dom älska att krångla till saker och ting. Jag gillar Spanien och Madrid men jag hoppas kunna byta land efter mina två år här. Frankrike, Japan eller Hong Kong vore drömmen

12:53 em  
Anonymous Anonym said...

Va? Får du ingen uttagsavgift från SEB? Jag får betala 35 slantar varje gång här i Slovakien när jag använder mitt SEB i bankomaten.

Fast SEB har kanske inte kopplat ännu att vi är med i EU...

Sin

8:50 fm  

Skicka en kommentar

<< Home