onsdag, januari 25, 2006

Negativa kommentarer

På bloggtoppen har Kalle kommenterat min blogg så här "En alltför negativ blogg för mitt tycke och smak, varför göra sig rolig över tex varför vissa går med i olika klubbar, marsvinsägare eller ej. Jag vet massor av människor som intresserade av olika saker men för den skull inte är utövare."
Antar att det syftar på när jag skrev om föreningen svenskar i världen. Känns som om det hade varit bättre att kommentera under inlägget.
En annan kommentar jag fick av en anonym när jag skrev om spansk mat var " Jo Spanien är fattigt och du är visserligen inte vegan, men dock vegetarian - vilket i princip är lika vedervärdigt" Kändes väldigt mycket som ett personligt påhopp, någon anonym som förmodligen inte känner mig har synpunkter på vad jag äter och inte äter.
Jag är väl inte härdad på bloggandets område eller nåt för jag blir både ledsen och sur. Extra sur blir jag för att ja tycker att kommentareran är felaktiga. Jag har inget emot att ta konstruktiv kritik.
Jag började inte blogga för att bli "känd bloggare" utan för att jag och familjen flyttade utomlands och då var det ett sätt för släkt och vänner att kunna följa vår tillvaro i Spanien. Men när jag började blogga började jag också läsa andra bloggar och skriva kommentarer. Upptäckte själv hur roligt det var att få kommentarer och bli läst. Alla kommentarer utom dom här två har varit snälla så jag ska nog vara ganska nöjd ändå. Ju mer läst man blir desto fler både snälla och elaka kommentarer får man antar jag. Jag vill gärna att många ska läsa och kommentera, men helst snälla kommentarer eller konstruktiv kritik.
Förstår inte hur dom som alltid får en massa elaka kommentarer står ut med att fortsätta blogga eller skriva böcker eller vad det nu är. Tänker på Herman Lindqvist när han började skriva böckerna om Sveriges historia för 14 år sen. Vad mycket skit han fick från alla håll för att han inte var historiker och vad det letades fel i hans böcker. Herman verkar ha tystat sina kritiker med att fortsätta skriva. Hermans historia är lite för kungafixerad i min smak och det jag har läst av böckerna känns mycket som ett hastverk, där saker upprepas och personer jämförs med nutida personer. Vet att någonstans i Hermans historia står "Han var sin tids Loket Olsson" känns inte så aktuellt idag. I upplaga av Sveriges historia drogs ju in för att han pekat ut en nu levande anti-nazist som nazist under ett nazi-studentmöte i Uppsala, det ger en bild av att han inte kollar källorna utan har lite bråttomMen bara för att han inte är historiker så har han väl rätt att skriva böcker om historia och många vill ju läsa hans historia.
Förutom alla snälla kommentarer har Ulrika kallat min blogg för favvoblogg i sin suveräna blogg. Då blev jag både rörd och glad. Tack Ulrika det värmde!

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det är bara den kungliga svenska avundsjukan, lite "surt sa räven om rönnbären". Kan man inte vara ute och se sig omkring själv så kan man gnälla på dem som är det.
Jag är så ny, men det är väl också risken med en blogg, man gör sig tyvärr till måltavla för människor som inte har annat för sig än att klaga

8:23 em  
Blogger Unknown said...

Men det är ju sant!

Jag förstår precis vad du menar. Jag är så sjukt trött på fegkritik som jag kallar det. Så fort man börjar blogga så blir man plötsligt ett villebråd som alla ska kommentera hur de vill.

Senast idag fick jag ett mejl med detta: "Både din
övertro på auktorieter och ditt sätt att tysta dina debattmotståndare
förklarar på ett sätt varför du är så fascinerad av just Kina! Vem
vet, du kanske kan få jobb på Google. :)"

Vad svarar man på något sådant? Dessutom tystar jag aldrig debattmotståndare. Däremot struntar jag totalt i personer med icke-konstruktiv kritik.

8:29 em  
Blogger Thérèse said...

Tack vad gulliga ni är. Ska väl bara inte bry mig helt enkelt. Så kändes det som en liten hömnd att lägga ut det dom skrivit här på sidan;)

11:14 em  
Anonymous Anonym said...

Hej igen, jag såg inte att man kunde skicka kommentarer här, så jag skickade ett meddelande till dig på Sviv som jag förövrigt helt håller med dig om! Det är som tolken säger, svenska avundsjukan du vet? Eller så har dom inte alla nötter hemma... Hur som helst, jag tycker om din blogg så fortsätt i samma stil :)

11:25 em  

Skicka en kommentar

<< Home