söndag, januari 22, 2006

Adolf och Bert

Var inne och tittade på sidan Svenska namn och funderade över hur någon efter 1945 kan kalla sitt barn för Adolf. Det är ju så extremt förknippat med en viss mustaschprydd tysk nazist. Senast någon fick det som tilltalsnamn var 1996 och den pojken var den enda på hela 90-talet som fick det. Man blir onekligen lite nyfiken på vilka hans föräldrar är. Som andranamn verkar det inte heller överdrivet populärt 2003 fick 5 pojkar heta det i andranamn.

Inte heller Bert verkar vara ett populärt namn idag. Inte på hela 90-talet har någon fått det som tilltalsnamn men 2000 var det en stackars pojke som fick det. Det var senast. Om det beror på Skara, Schlager och Ny Demokrati -Bert vet jag inte.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det tror jag, Bert är så förknippat med Skaras Gollum samt böckerna att det skulle vara svårt att döpa en ny individ till det.

9:09 fm  
Blogger Thérèse said...

Böckerna är väl inte så farliga, men Skaras Gollum låter ju riktigt läskigt... Tänk några nyblivna föräldrar som får för sig att sätta ihop ett eget dubbelnamn Bert-Adolf eller Adolf-Bert

4:58 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Man skulle nästan kunna tro att du smygläst det här inlägget av mig:

http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com/2005/11/hur-tnker-man-nr-man-dper-sitt-barn.html

4:22 em  
Blogger Thérèse said...

Mango: Nej det hade jag inte, kul att någon annan tänker i samma banor. Du nämner ju inte Bert, fast det är en väldig skillnad mellan tyska Adolf och Skara-Bert så klart.Kan informera om att 1930 föddes Ulf ADOLF Dinkelspiel fd moderata Europa och utrikeshandelsminister och ordförande i Ja till Europa i EU folkomröstningen, man blir ju lite nyfiken på hans föräldrars politiska åsikter i samband med sonens födelse.

4:41 em  
Blogger Cliff Hanger said...

Jag trodde inte att du var en idétjuv heller, men jag var så klart tvungen att fråga. Verkligen intressant att man tänker så lika. Just uttrycket "en viss mustaschprydd man" också...

Dinkelspiel har garanterat nazistiskt påbrå, utan tvekan.

11:07 em  

Skicka en kommentar

<< Home