onsdag, januari 25, 2006

Bankomater

Sverige är det enda land där jag tagit ut pengar i bankomat där man stoppar in sitt bankkort upp och ner i maskinen. I alla andra länder där jag tagit ut pengar i bankomat har man framsidan uppåt när man stoppar in kortet i automaten. Varför är det så här egentligen?

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag har funderat över samma sak. Och blev väldigt förvånad när jag var i Grekland första gången nyligen, där man får pengarna först och kortet sen. Som gjort för att ta pengarna och glömma kortet, säger jag som en gång tagit kortet och glömt pengarna. Och av två onda ting föredrar jag faktiskt att glömma pengarna.

8:02 em  
Blogger Thérèse said...

Jag tycker det där känns bekant, har för mig att jag också tagit ut någonstans där man fick pengar först och sen kortet men nu kommer jag naturligtvis inte på var.
Men om man glömmer pengarna tar väl maskinen tillbaka dom, iallfall gör svenska automater det. När jag gick på gymnasiet var det vanligt att pengar och kontoutdrag kom ut ur samma fack ur maskinen. Då gick det rykten att om du kunde ta pengarna men lyckades få kontoutdraget att sitta kvar så åkte det in i automaten igen och automaten registrerade som om den tagbit tillbaka BÅDE pengar och kontoutdrag. Men det stämde nog inte var nog bara ett rykte

11:06 em  

Skicka en kommentar

<< Home