tisdag, januari 17, 2006

väderrapport från utlandet

När man vistas utomlands och pratar med folk i Sverige är en av de första frågorna man får "Vad har ni för väder?" Särskilt från något äldre personer såsom 40-talister och äldre. Herman Lindqvist skrev en gång för några år sen något träffande och roligt om detta. Eftersom jag inte kom ihåg var jag läste det så blir det lite fri tolkning av Herman. En del personer är så kallade väderpatrioter som vill höra att det är 7 grader och regn i utlandet för att genast säga "jasså, här i Uppsala har vi minsann 8 grader och sol" Mina föräldrar är såna. När jag mitt i vintern har varit i tropikerna har det minsann varit väldigt varmt och skönt även i Uppsala i januari, februari något det aldrig var dom år jag bodde där. Idag har vi haft 15 plusgrader och halvklart i Madrid så i Uppsala är det nog 16 grader och strålande sol om jag skulle fråga min mamma.
Andra personer är så kallade vädermasochister. Dom vill alltid att det ska vara kallast, tristast och djävligast väder just där dom befinner sig. Dom vill höra att det i utlandet är 25 grader och strålande sol för att genast säga "Här i Jönköping har vi 5 grader och regn"

5 Comments:

Blogger MB said...

Känner så väl igen mig...nuförtiden säger jag mest att det är soligt om ngn frågar :-)

11:28 fm  
Anonymous Anonym said...

Nästa gång någon frågar, svara att det är som vanligt. Oftast är ju vädret som det brukar...

12:21 em  
Blogger Thérèse said...

Idag är det soligt som vanligt ja, det låter inte dumt , speciellt inte när man läser om nya snöoväder i Sverige, och lär väl reta väderpatrioterna

5:06 em  
Blogger Cliff Hanger said...

De som hoppas på regn hemma i Sverige när de själva är på chartersemester, vad kallas de? Vädersadister? Väderegocentriker?

1:36 fm  
Blogger Thérèse said...

Mango , dom glömde jag, dom är inte speciellt ovanliga heller "-hehe det har regnat och varit kallt hela veckan när vi var på Kreta där det var 30 grader och sol" Vädersadist låter som ett bra namn.
Snacka jobbigt för en vädersadist att sitta på en turistort vid Medelhavet och få höra att det är varmt i Sverige. Hände mig en gång i tonåren att jag var i sydeuropa och fick höra på TV att Stockholm hade varmast i Europa, men det var inga problem mest roligt och det var skönt väder där jag var också

10:08 fm  

Skicka en kommentar

<< Home