måndag, januari 09, 2006

Spansk TV

Jag har redan tidigare dissat spanskt öl. Idag kommer turen till spansk TV som verkligen är riktigt dålig. Alla kanaler såväl statliga som privata har reklam, många och långa reklampauser. Det finns visserligen ingen licensavgift här men så kusligt mycket reklam verkar orimligt att dom skulle behöva sända. Dom flesta kanaler har mängder av program där kändisars förehavanden diskuteras i timmar , gärna med inbjudna kändisar och gärna likande i flera kanaler samtidigt. En uppsjö av olika lek och tävlingsprogram sänds varje kväll t.ex "Vem vill bli miljonär" och ett program där man letar efter släktingar eller vänner någon inte träffat på många år, väldigt mycket tårar och känslosamt i studion. Många program har två programledare en ung vacker kvinna klädd i en djup uringning och en äldre korpulent herre i kostym.
Gamla amerikanska evighetsserier som t.ex "Friends" "Simpson"och "Melrose Place" kan avnjutas dagligen, dubbade till spanska. Finns även spanska motsvarigheter att titta på.
Nyheterna är väl sådär, brukar börja seriös men sen är det alltid något inslag om kändisar eller kungahuset. Oftast helt ovidkommande också, häromdagen fick man veta att några i kungafamiljen var och åkte skidor och fick se bilder på dom vinkandes i liften och åkandes nerför backen. Inte precis vad jag skulle definiera som nyheter
SVT framstår som riktig kvalitetsTV på hög nivå.
Visst händer det ,fast absolut inte dagligen, att TV här visar en film eller dokumentär som är sevärd även om jag har svårt för dubbat såvidare det inte rör sig om tecknad film. Jag har hört att La 2 som är en av dom båda statliga kanalerna ibland visar textade filmer men jag har aldrig sett det.
Så visas mycket sevärd fotboll. Vilket förstås är trevligt. Jag är egentligen inte så sportintresserad men just fotboll har jag svårt att stå emot även om jag naturligtvis helst av allt ser Hammarby spela.

4 Comments:

Blogger Blancaflor said...

Jag haller med dig! Det värsta tycker jag ar "nyheternas" frossande i mord, trafikolyckor och självmord. Inte sällan filmas blodfläckar och grannar, släktingar etc till offret intervjuas gratandes.

11:24 fm  
Blogger Thérèse said...

Ja, det missade jag att ta upp , håller med om att det är väldigt vidriga och närgånga bilder vid olyckor och mord, som aldrig skulle visas i svenska TV. Skulle dom mot förmodan göra det skulle det bli ett jävla liv

12:07 em  
Blogger MB said...

Det är nog de närgågna bilderna jag har svårast för....men jag tror att det är en kulturgrej mkt....spanjorer är vana vid livets jävlighet, tror det beror mkt på deras historia och framför allt Franco

1:44 em  
Anonymous Anonym said...

Spansk tv är inte bättre/sämre än svensk generellt.
Vi har förvånansvärt mycket olika typer av tv i Sverige och det ger nog intrycket att spansk tv är töntigare.
Däremot undrar jag om svenska kändisar i djungeln, som dricker kackerlacksjuice och spyr (Rafael Edholm) lika gärna kunde ha spelats in i Spanien ngnstans...

Ps

Tycker inte alls att spansk öl är särskilt dålig. Vissa sorter visst, men i stort är utbudet som i Italien eller Grekland. Det finns specialöl, men du måste ha lite lokal-kännedom för att hitta dit, sen föredrar folk ofta ljus öl pga värmen och maten.

Ds, finns riktigt god prisvärd mörk öl oxå .

Mvh Martin

11:29 em  

Skicka en kommentar

<< Home