måndag, januari 09, 2006

söndagsstängt

En sak som man är van med i Sverige är att affärerna har öppet även söndagar. Numera gäller det så väl mataffärer som klädbutiker , leksaksaffärer och musikaffärer. Här är nästan inget öppet söndagar. Inte ens stora varuhus mitt inne i centrala Madrid och att hitta en mataffär är knepigt. Det finns småbutiker som mest säljer lösgodis som kan ha lite mjölk , bröd, pasta , oliver och sånt men ingen frukt och grönt. Visst måste det gå att hitta en större söndagsöppen mataffär någonstans i Madridområdet men hittills har jag inte sett någon. Fast jag har bara varit här en månad än och hittar inte perfekt.
Antar att det går att vänja sig vid. Jag har väl blivit lite "bortskämd" för innan jag flyttade hade jag nära till en Hemköp som varje dag hade öppet 7-23, en Kvantum som jag tror också hade öppet till 23 och en Konsum som stängde 22.
Angående lösgodisaffärerna så har dom inte lika gott godis som i hemlandet. Inte heller betalar man efter vikt utan antalet godisbitar du stoppat i påsen räknas och betalas styckevis

5 Comments:

Blogger Blancaflor said...

Nej, det ar svart att hitta sondagsoppna affarer, pga religionen antar jag. Jag tycker dock att det ar bra for personalen som slipper arbeta sondagar. Men det kravs ju lite mer planering sa klart. Fast med tanke pa vi svenskars vana vid Systembolaget torde det inte vara nagot problem.

11:27 fm  
Blogger Thérèse said...

Nej jag antar att det är en vanesak. Visst fattar jag att det är skönt för personalen att slippa arbeta både lördag och söndag.Igår hade jag knappt någon mat hemma så jag var lite irriterad.Systembolagsdrycker kan man ju klara sig utan en dag eller gå på krogen, lite jobbigare med mat.

12:09 em  
Blogger Blancaflor said...

Min livlina ar Opencor öppet varje dag 08-02. Dyrt, men helt OK for smainkop.

12:23 em  
Blogger MB said...

Det är en vanesak...men grymt irriterande......likaså när man inser att man behöver ngt under siestan......det jobbiga är att när jag är i Sverige så förväntar jag mig att allt är likadant där så det tar några dagar innan jag vant mig tillbaka :-))

1:41 em  
Blogger Thérèse said...

Blancaflor , jag måste också hitta en opencor eller någon annan livlina. Har en kines här i närheten som mest säljer godis, kakor och diverse alkohol och alkolfria drycker men han har väldigt kasst med mat , lite konserver och torrt bröd bara. Ingen vidare livlina. Fast jag ska flytta från dom här kvarteren (letar bostad nu, har bara den här lägenheten tillfälligt) så det kanske är bättre i det nya området

2:13 em  

Skicka en kommentar

<< Home