fredag, december 30, 2005

spanskt så kallat öl

Här i landet kan man absolut inte göra öl. Ett öl som heter Mahou sägs vara femstjärningt i reklamen men smakar som kemiskt avfall. Cruzcampo smakar mest vatten men har en lite läskig söt bismak. Damm och Estrella är har också en kuslig kemisk smak , dock inte lika utpräglad som Mahou, blandat med någon konstgjord sötma. Kusligt. San Miguel är nog det minst vidriga av vidriga men har också konstigt söt smak. Som tur är har jag en bar i mitt hus som serverar Guinness på fat och god belgisk öl bland annat. Egentligen dricker jag hellre vin än öl och gott vin kan man lätt få tag i här i landet allt från en god Rioja till en fino som är en torr sherry som smakar fantastiskt.
Cava är visserligen inte champange men helt okey för den som gillar bubblor och går att få till bra priser. Champangen här kostar ungefär som på Bolaget.
En annan dryck som kan rekommenderas är rött vin blandat med casera (en sorts läsk som påminner lite om sprite) kallas tinto de verano
Vill man dricka något starkare kan jag rekommendera Ponche Caballero. Mycket gott men finns tyvärr inte på Bolaget.
Så besöker man Spanien är det en god ide att hålla sig till importerat öl , dricka vin eller vatten.
Kranvattnet här i Madrid går faktiskt att dricka och smakar bättre än på många andra ställen i landet. Annars säljs vatten på flaska överallt och är inte särskilt dyrt

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

När det gäller spanskt öl bör man även tänka på att undvika enlitersflaskor, de där små man köper i sexpack smakar oftast bättre trots att det är samma märke.

9:08 em  
Blogger Thérèse said...

Helt sant men det bästa är nog att köpa annat än spanskt öl oavsett storlek på flaskan

10:01 em  

Skicka en kommentar

<< Home